Svetislav Pešić
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Pred sam početak Mundobasketa pojedini su pokušali da zapale atmosferu. Sve je počelo kada se saznalo da Nikola Jokić, definitivno najveća zvezda NBA, neće nastupati za Srbiju.

To je pokušao da iskoristi Dragan Đilas kao i Šolaković mediji, koji su tvrdili da nema dileme ko je za to kriv.

- Mislim da većina igrača, po onome što ja znam, nisu srećni da sarađuju sa sadašnjim selektorom Svetislavom Pešićem, da je to počelo pred prošlo evropsko prvenstvo kada je iz reprezentacije izbačen Miloš Teodosić na način na koji je izbačen neprimereno prema čoveku koji je igrao 15 godina za Srbiju. Tada su već počeli problemi, lošije igre na Evropskom prvenstvu. Ništa se nije promenilo. To je sigurno uticalo na to da umesto da idemo na Svetsko prvenstvo kao kandidat za medalju, mi idemo da ostanemo u priči za Olimpijske igre - tvrdio je Đilas.

Dragan Đilas

Printscreen

 

 

Đilas je pokušao da napravi podele, i tvrdio da razume odluku Nikole Jokića da ne igra za Srbiju.

- Krivi su i selektor i KSS, do svih ljudi koji su zaduženi za to. Najvažnija je atmosfera. Mora se raditi sa ljudima, mora se pričati sa njima. Da vas podsetim, Jokić je prošle godine igrao na Evropskom prvenstvu, imao je napornu sezonu, kasno je završio i sigurno je umoran. Ja verujem da je Jokić patriota i to se vidi po njemu. Žao mi je što ne igra, kao ni Vasilije Micić i Nikola Kalinić i sa njima bi Srbija bila kandidat za zlato na Svetskom prvenstvu - tvrdio je Đilas.

Đilas je tako etiketirao Svetislava Pešića za čoveka koji uništava reprezentaciju, potpuno ignorišući činjenicu da ne naš tim poslednji put stavio svetsko zlato oko vrata upravo kada nas je vodio Pešić - u Indijanapolisu.

Kako se ponovo pokazalo, Pešić je već osigurao medalju za Srbiju, i to bez timom za koji su mnogi, poput Đilasa, tvrdili da su slaba ekipa. A samo još jedna pobeda deli Srbiju od novog zlata. I da izgubimo finale, Pešić je već zapušio usta i Đilasu i ostalim "dežurnim stručnjacima". A zlato će biti samo šlag na torti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading