BOLNICA
Foto: Alo/Pokrajinska vlada Vojvodine

 U okviru palijativnog zbrinjavanja pacijenata adekvatno će se pružati medicinska usluga najranjivijim kategorijama bolesnika, odnosno pacijentima obolelim od neizlečivih bolesti, dok će se istovremeno pružati neophodna podrška njihovim porodicama, a sve u skladu sa najnovijim svetskim standardima.

U funkciji pružanja palijativne nege u UKCV-u nalaziće se 50 kreveta za bolesnike, uz obezbeđene dodatne kapacitete za aktivno uključivanje članova porodice u proces lečenja prema preporukama najsavremenijih vodiča za palijativno zbrinjavanje.

Zahvaljujući adekvatnom palijativnom zbrinjavanju pacijenata, Vojvodina će po prvi put dobiti jedan takav vid zdravstvene zaštite, koji će standarde lečenja podići na potpuno novi nivo.

Odsek za mentalno zdravlje u zajednici obezbediće viši nivo kvaliteta zaštite mentalnog zdravlja sa kojim se savremena svetska populacija suočava, kroz pružanje usluga i promociju iz domena mentalnog zdravlja i prevenciju mentalnih poremećaja. Na ovaj način će se pružati usluge pacijentima koji zbog svog zdravstvenog stanja zahtevaju psihološku dijagnostiku, opservaciju, grupnu i individualnu psihoterapiju, radnu terapiju, kao i psihosocijalnu podršku u vidu intervencija u kriznim situacijama.

Uvođenjem novih delatnosti u okviru UKCV-a Pokrajinska vlada nastavlja kontinuitet ulaganja u podizanje kvaliteta pružanja medicinskih usluga građanima Vojvodine, jer će se na ovaj način značajno poboljšati, kako dijagnostika i lečenje, tako i prevencija teških bolesti, od kojih, nažalost, sve veći broj ljudi oboleva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading