Igor Mirović
Foto: Alo/Pokrajinska vlada Vojvodine

Reč je o merama koje predstavljaju mehanizam podrške kako bi se smanjile nejednakosti u društvu.

Visina jednokratne novčane pomoći iznosi 30.000 dinara po studentu, a ove godine je tu mogućnost ostvarilo deset studenata iz osam lokalnih samouprava.

„Obrazovanje mora biti dostupno svim pripadnicima romske nacionalne manjine, koji zaslužuju bolje društvene, ekonomske i socijalne prilike. Romska deca su najugroženija i obrazovanje je ključ da se Romi izbore za bolji status u društvu“, izjavio je Mirović nakon dodele ugovora.

Pokrajinska vlada će, kako je naveo Mirović, i u budućnosti biti posvećena unapređenju položaja romske nacionalne manjine, kroz zapošljavanje najboljih studenata i druge programe.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova do kraja meseca raspisaće i konkurse za projekte u oblasti unapređenja položaja Roma.

Direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović izjavila je da je ovaj poziv raspisan u cilju poboljšanja materijalnog položaja studenata prve godine i motivisanja da nastave školovanje.

Poslanica u Skupštini Vojvodine Jelena Jovanović zahvalila je Pokrajinskoj vladi na podršci studentima romske nacionalne manjine istakavši da je ovaj vid podrške izuzetno važan, pre svega za žene.

Dodeli ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading