Predsednik opštine Vrnjačka Banja za Alo!
Foto: Alo/Foto: Alo!/Masanori Jošida

Za uspešan razvoj centralne Srbije nesporno su zaslužni i veliki projekti započeti u Vrnjačkoj Banji, s predsednikom te opštine Bobanom Đurovićem na čelu.

On je u razgovoru za naš dnevni list govorio o najvažnijim planovima, završnim radovima na auto-putu koji su značajan stepenik više ka turizmu, ali i budućim koracima ka održavanju vodećeg mesta na listi posećenosti turista.

Kako je istakao, nastavak radova na Moravskom koridoru smatra najznačajnijim ne samo za opštinu na čijem je čelu, već za ceo region.

- Nastavak radova na Moravskom koridoru se izdvaja kao najznačajniji projekat s obzirom na prethodnu odsečenost od glavnih, komunikacionih puteva. Koridor je pre nekoliko meseci obišao i predsednik Aleksandar Vučić sa velikom željom da se radovi privedu kraju do kraja ove godine kako bismo otvorili vrata evropskom turizmu. Suočavali smo se s ozbiljnom preprekom, zbog čega smo morali da se borimo prirodnim lepotama i primamljivim ponudama kako bismo privukli strane goste. Ljudima je bilo teško da dođu iz Beograda do Vrnjačke Banje manjim, neprohodnijim magistralnim putevima, pa direktna povezanost s auto-putem i Aerodromom „Nikola Tesla“ daje neprocenjivu razvojnu šansu kako za Vrnjačku Banju tako i za Centralnu Srbiju - navodi Đurović, i dodaje da je dovođenje velikog broja investitora bio težak, ali isplativ put.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja za Alo!

Foto: Alo!/Masanori Jošida

U razgovoru s novinarkom Alo!

- Bilo je znatno teže dovesti investitore u Vrnjačku Banju pre nego što su počeli radovi na Moravskom koridoru. Iako je postojao veliki broj onih koji su bili spremni na ulaganje i izgradnju u našoj opštini, magistralni putevi nisu bili sjajno rešenje ni za koga ko planira velike projekte. Od jedne nestabilne, ugrožene opštine došli smo do statusa jedne od najrazvijenijih opština u regionu, koja u punom sjaju predstavlja turistički proizvod Srbije. Povećane su investicije zahvaljujući državi i resornim ministarstvima, pa smo danas jedna stabilna opština koja napreduje i izvršava svoje obaveze na vreme uz konstantna ulaganja u napredak i turizam -  zaključio je Đurović za Alo!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading