FANTASTIČAN DAN U BATAJNICI I ZA PR-DC: Redovi posetilca ispred domaćih dronova, ostvareni kontakti sa novim inženjerima (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

Prikazu je prisustvovao sam državni vrh, predvođen predsednikom Republike Srbije i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem.

Jedna od najvećih atrakcija tokom dana, izuzimajući prikaz sposobnosti, svakako su bili dronovi izloženi u delu gde je bio postavljen prikaz bespilotnih letelica. Među njima su bili i dronovi inovativne kompanije PR-DC, za koje je vladalo veliko interesovanje. Njihove proizvode obišli su i predsednik Republike Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbija Ana Brnabić kao i premijer Mađarske Viktor Orban, koji je prisustvovao obeležavanju Dana Vojske.

“Zadovoljstvo je predstaviti našim ljudima proizvode na ovako veličanstvenom skupu koji organizuje naša vojska. Glavn zvezda bio je IKA Bombarder i pokazujemo da on može da nosi i drugu opremu. Ali zaista, ono što je prema mom mišljenju najvažnije za vojsku jeste zemlje jesu obučene snage, jer ako je vojnik stručan on će znati da ispravno koristi dron i upotrebi ga kako treba. To je sigurno nešto na čemu će naša kompanija raditi u budućnosti - veza između vojnika i drona” kaže glavni inženjer PR-DC-ja Miloš Petrašinović.

Ono što čelnici kompanije ističu kao još važnije, jeste činjenica da su upravo na današnjem prikazu sposobnosti otvorena vrata za proširenje tima kompanije, na njihovo ogromno zadovoljstvo.

“Uvek ističemo kako su naši dronovi od ideje do realizacije stvoreni u našoj zemlji, od strane domaćih stručnjaka i oduvek smo verovali u naš mlad, obrazovani kadar. Putujući po svetskim izložbama i sajmovima, videli smo koliko je široko znanje koje naši fakulteti pružaju studentima, tako da nam je zaista neizmerno drago što smo danas u Batajnici upoznali kolege inženjere koji su više nego zainteresovani da postanu deo našeg tima. Konkretni koraci će biti obavljeni u narednim nedeljama, ali energija, entuzijazam i znanje koje smo danas videli kod mladih inženjera su nam dali dodatni vetar u leđa”, kaže Miloš Petrašinović, glavni inženjer PR-DC-ja. 

“Pored toga, zaista je predivan osećaj kada vidite da su posetioci, dakle obični građani, zainteresovani da vide proizvode na kojima smo mi radili godinama. Posebno je zadovoljstvo videti da mlade naraštaje najviše zanimaju dronovi, jer kako nebrojeno puta ističem - dronovi jesu proizvod budućnosti i veoma je značajno da najmlađima danas to nije strano. Iskoristio bih ovu priliku da čestitam Vojsci Srbije na sjajnom prikazu sposobnosti, zaista je bilo zadovoljstvo biti deo današnjeg spektakla i provesti dan u Batajnici sa našim vojnicima”, kaže Petrašinović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading