LAŽNI EVROPEJAC! Ruska afera Junajted grupe: ŠOLAK I BANKAR KREMLJA ZAJEDNO DRŽE BAR 7 FIRMI!
Printscreen/ N1

Džaba je Šolak, prvi čovek Junajted grupe, pokušao da sakrije prirodu svoje prave povezanosti sa Kuonijem. U strahu od reakcije Zapada, a nakon početka invazije Rusije na Ukrajinu, Šolak je sklonio „bankara Kremlja“ Kuonija sa čela kompanije Junajted medija netvork, koja upravlja medijima kao što su N1 i Nova S. Da je Kuoni otišao s kompanijske funkcije zbog zapadnih sankcija Rusiji, potvrdila je i sama Junajted grupa u nervoznim reakcijama preko svojih medija. 

Međutim, ono što Dragan Šolak i njegova grupacija kriju kao zmija noge jeste činjenica da su ovaj medijski tajkun i proruski Švajcarac i posle napada Rusije na Ukrajinu i zapadnih sankcija zajednički povezani putem najmanje sedam firmi!

Junajted grupa i Šolak su najbrutalnije slagali i pokušali da prevare javnost, ali i važne adrese u EU i SAD, da je odlaskom Kuonija iz Junajted medija netvorka prekinuta njihova saradnja. Oni do danas zajedno drže, između ostalog, ne „samo“ dve moderne poslovne zgrade u Beogradu, već i najluksuzniju vilu na Floridi vrednu astronomskih 33 miliona dolara!

S obzirom na to da Dragan Šolak odbija da komunicira s medijima u Srbiji, mediji su mu javno postavili tačno 10 pitanja o vezama s Volframom Kuonijem i njegovom suprugom takođe proruske orijentacije Marijom Kuoni. Veliki gazda Junajted grupe, koji se javno (i lažno) predstavlja kao „izrazito zapadno orijentisani biznismen” nije se udostojio odgovora.

Zbog toga smo nastavili istraživanje koje se bazira isključivo na činjenicama i javno dostupnim podacima. Šolak, ako može, neka ih ospori. Ili neka prestane da laže.

Ovo su firme koje u Srbiji, Švajcarskoj i SAD zajedno drže Dragan Šolak i bračni par Kuoni: 1. DanSav Investments AG (Švajcarska, registracioni broj CH-020.3.034.228-1), 2. DanSav Plaza d.o.o. (Srbija, matični broj 20575280), 3. Techhill Plaza d.o.o. (Srbija, matični broj 20844850), 4. Ali Invest d.o.o. (Srbija, matični broj 20392827), 5. Aspermont Capital AG (Švajcarska, registracioni broj CH-020.3.031.111-7), 6. Click for Serbia - Klik za Srbiju (Srbija, matični broj 28302100), 7. Four Palms od Indian Creek L.L.C. (Florida, SAD, registracioni broj L14000069708).

Ono o čemu su mediji već izvestili jeste da „bankar Kremlja” Volfram Kuoni u saradnji s Draganom Šolakom kontroliše firmu DanSav Investments, a ona je preko DanSav Plaza i Techhill Plaza vlasnik dva luksuzna objekta u kojima je kompanija SBB - jedan na adresi Bulevar Peka Dapčevića 19 na Voždovcu, drugi u Bulevaru Zorana Đinđića 8A na Novom Beogradu.

Takođe, sada se pokazuje da SBB Fondacija i proruska NVO Klik za Srbiju nisu samo „istaknuti partneri”, već da su je zajedno osnovali i da Šolakovi ljudi pomažu Mariji Kuoni da njome upravlja.

Što se tiče bračnog para Kuoni, podsetimo da za njih mediji u Švajcarskoj kažu da „Volfram živi od bogatih Rusa, a u povezivanju s klijentima pomaže mu supruga Marija, u čiji finansijski butik dolaze ruski bogataši”.

A to je samo vrh ledenog brega: Volfram Kuoni je dok je bio predsednik Junajted medija netvorka u isto vreme bio zamenik predsednika Gasprom banke Švajcarska, protiv koje se vode istrage zbog sumnji da je ruskim tajkunima i političarima iz Kremlja služila za deponovanje nezakonito stečenog novca.

Uz to, država Švajcarska protiv Kuonija vodi tri istrage zbog njegovih mutnih poslova sa ruskim vlastima. I još na sve, ovaj proruski špekulant sedi u izvršnom odboru kompanije Ferekspo AG, čiji je vlasnik Konstantin Ževago uhapšen u Francuskoj po nalogu vlasti Ukrajine zbog sumnje da je iz te zemlje nelegalno izneo 113 miliona dolara!

Prava poslastica tek sledi, i to sa suncem okupane Floride: porodica Šolak je u saradnji sa bračnim parom Kuoni tamo kupila takozvanu megaluksuznu vilu čija je vrednost 2022. godine procenjena na 33 miliona dolara, a tačna adresa je: 30 Indian Creek Island Rd, Miami Beach, FL 33154, USA.

Vila se nalazi na malom bogataškom ostrvu Indijan Krik, koje pripada takođe elitnom gradu Majami Biču. Kako pokazuju satelitski snimci, vila ima veliki bazen, direktan izlaz na more i pristanište za jahtu. Nalazi se na istočnoj obali južne Floride, a to je najprestižniji kraj u celoj Americi - na jedva nešto više od sat vremena vožnje uz obalu smešten je Mar-a-Lago gde živi Donald Tramp!

Inače, bogataši sa Indijan Krika mnogo polažu na diskreciju, pa servis Google Street View uopšte nije dozvoljen, dok se na Google Mapsu nalazi par fotografija sa Šolakove tačne adrese koje je postavila firma za usluge selidbi - možda baš kada se veliki gazda Junajted grupe i „žrtva diktature u Srbiji” tamo useljavao!

LAŽNI EVROPEJAC! Ruska afera Junajted grupe: ŠOLAK I BANKAR KREMLJA ZAJEDNO DRŽE BAR 7 FIRMI!

Vila - printscreen

 

A kako je u sve umešan bračni par Kuoni vidi se, potpuno zvanično, u registrima kompanija koje vodi država Florida: Dragan i njegova supruga Gordana Šolak su vilu od 33 miliona dolara kupili na ime firme Four Palms of Indian Creek L.L.C, čiji je vlasnik Salvado Investment Corporation s egzotičnog ostrva i poreskog raja Sejšela. Jedini vlasnik Salvada je upravo Šolak, dok upravljanje (menadžment) tom firmom ide preko Mundain Directors Ltd, sa drugog poreskog raja Britanskih Devičanskih Ostrva. A vlasnik i direktor MDL je Marija Kuoni i tu učestvuje Dragana Kostić - još jedna osoba od poverenja porodice Šolak, uključena i u rukovođenje Golf asocijacijom Srbije.

Takođe, ovlašćeni predstavnik Four Palms of Indian Creek je osoba koja se zove Petros Pitas - on je verni službenik porodice Kuoni, živi na Kipru i služi kao direktor ili predstavnik u većem broju njihovih firmi.

Uz sve ovo, postoji i sudski pisani trag da su Šolakovi vlasnici megavile: Dragan i Gordana su u međuvremenu tužili svog izvođača radova, pa je tako u sudskim spisima predmeta FOUR PALMS OF INDIAN CREEK, LLC VS ALEXANDER GROUP, LLC (THE) jasno napisano ko su osobe s kojima su radnici komunicirali i od njih dobijali instrukcije, a to su upravo Dragan i Gordana Šolak!

Pitanja gazdi Junajted grupe

Otkad datira saradnja s Volframom Kuonijem i kakvu je tačno ulogu imao u Junajted grupi? Da li je Volfram Kuoni dao 8,2 miliona evra bivšem bugarskom špijunu Krasimiru Georgevu za kupovinu Dajrekt medije? Zašto je ovaj „bankar Kremlja” od 2015. do 2022. bio na čelu Junajted medija netvorka a.d.? Zašto je Šolak kao „izrazito zapadno orijentisani biznismen”, kakvim se predstavlja, uopšte držao Kuonija u Junajted grupi, i to dok je ovaj imao visoku funkciju u Gasprom banci? Zašto je Kuoni otišao iz Junajted medija netvorka tek 18. maja 2022, gotovo tri meseca posle početka invazije Rusije na Ukrajinu? Da li je tačno da su dve luksuzne zgrade u Beogradu, gde je smeštena kompanija SBB, u vlasništvu firme koju kontroliše Kuoni? Zašto je Fondacija SBB istaknuti partner proruske NVO „Klik za Srbiju” čiji je osnivač Marija Kuoni; Da li Dragan Šolak i Kuoni imaju još zajedničkih firmi i koje su? Da li je sve ovo kršenje zapadnih sankcija i vrednosti EU, s obzirom na to da se njihovim poštovanjem Šolak toliko hvali na Zapadu?

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading