CRNO NA BELO! Evo zašto je Šolak toliko pobesneo: Telekom uspeh do uspeha, Junajted grupa propada!
Foto: Alo/Foto ALO!

Mediji u vlasništvu Junajted grupe i Dragana Šolaka, kršeći sve etičke standarde novinarstva, ne prestaju da napadaju kompaniju Telekom Srbija. Lažni „profesionalni i nezavisni“ mediji N1 i Nova S iz dana u dan fabrikuju izmišljene afere, plasiraju dezinformacije i najgrublje neistine, preuveličavaju, pa čak i primitivno vređaju, a sve zarad interesa svojih vlasnika u obračunu sa konkurentskim Telekomom.

CRNO NA BELO! Evo zašto je Šolak toliko pobesneo: Telekom uspeh do uspeha, Junajted grupa propada!

Foto ALO!

 

Junajted grupa i njen gazda Šolak zapravo su frustrirani jer im biznis propada - dužni su astronomskih 5,4 milijarde evra, od čega je 1,5 milijardi evra sa promenljivom kamatnom stopom koja stalno raste, napravili su poslovni minus od najmanje 75 miliona evra, a kreditni rejting su im međunarodne agencije spustile na 2negativni izgledi”, uz upozorenje da Junajted grupi ogromni dugovi stižu na naplatu, kao i da ima probleme sa likvidnošću.

Za to vreme njihov direktni tržišni konkurent, kompanija Telekom Srbija, s generalnim direktorom Vladimirom Lučićem na čelu, ostvaruje najveće uspehe!

Telekom Srbija je 2022. godine prvi put u svojoj istoriji napravio prihod veći od milijardu evra, što je u odnosu na 2018. više za 35 odsto, odnosno za čitavih 31 milijardu dinara. Broj TV korisnika je za isti period skoro utrostručen, sa 442.000 na 1,2 miliona. Telekom ima 1,1 milion korisnika fiksnog interneta, dok je 1,25 miliona domaćinstava dobilo pristup optičkom internetu.

U toku je akcija koju Telekom realizuje sa Vladom Srbije i EU, odnosno Evropskom bankom za obnovu i razvoj, da optički internet stigne do još 120.000 domaćinstava u najudaljenijim seoskim područjima širom Srbije, pa će neki dosad najmanje razvijeni krajevi naše zemlje imati internet s kvalitetom kao da su u centru Beograda.

Telekom Srbija se u isto vreme uspešno profiliše kao velika međunarodna kompanija, tako da je u toku 2022. puštena u rad mobilna telefonija u Severnoj Makedoniji, otvorena je firma sa poslovnicama u Švajcarskoj, dok je u Austriji oborena lestvica od 150.000 korisnika. Sada na red dolazi Nemačka, najveće i najbogatije tržište unutar EU - u junu ove godine u toj zemlji biće puštena u rad mobilna telefonija Telekoma i otvoriće se ukupno 30 poslovnica.

Saradnja s institucijama EU

Kompanija Telekom Srbija je najvažniji srpski operater mobilne telefonije koji učestvuje u dogovorima sa Evropskom komisijom o ukidanju rominga za komunikacije između zemalja Zapadnog Balkana i EU. U oktobru ove godine kao prvi korak ka potpunom ukidanju trebalo bi da se desi veliko pojeftinjenje rominga, i to za prenos podataka preko interneta. U isto vreme Telekom je već sada praktično spreman za uvođenje najmodernije 5G mobilne mreže, gde mu je Evropska investiciona banka (EIB) ekskluzivni partner na nivou Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Takođe, Telekom sarađuje sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) na projektu uvođenja optičkog interneta u najudaljenijim ruralnim naseljima širom Srbije.

Telekom Srbija investira i u produkciju najpopularnijih serija i filmova koji u Srbiji beleže ogromnu gledanost, a na međunarodnim festivalima, poput najvećeg regionalnog u Sarajevu, dobijaju vredne nagrade. Serije iz produkcije Telekoma vrlo su gledane i u inostranstvu, prodate su na pet kontinenata širom sveta i prisutne na striming platformama Amazona i Diznija.

Ipak, kao što je direktor Lučić Vladimir rekao više puta, posebna je čast i to što se ulaže u projekte od nacionalnog značaja, važne za istoriju naše države i naroda, poput filma i serije „Dara iz Jasenovca” i filma „Oluja”.

Posebna snaga Telekoma Srbija je sportski program na kanalima Arene sport, gde gledaoci imaju u ponudi najbolji fudbal na svetu - od Lige šampiona i Lige Evrope preko nacionalnih liga Engleske, Italije, Španije i Francuske, do domaćeg fudbalskog prvenstva.

CRNO NA BELO! Evo zašto je Šolak toliko pobesneo: Telekom uspeh do uspeha, Junajted grupa propada!

Foto ALO!

 

- Izuzetno nam je drago i to što ćemo nastaviti da prenosimo utakmice fudbalske reprezentacije Srbije. Proteklo SP u Kataru je pokazalo da je Arena sport spremna za najveće produkcijske poduhvate na svetskom nivou. Kvalifikacije i utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu takođe ćemo prenositi na Areni - naglasio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

A za to vreme Junajted grupa preko svojih medija histeriše jer nema kvalitet, nema uslugu, nema čime da se pohvali i nema šta da ponudi za dobro narodu.

Od Telekoma državi i građanima 11,5 milijardi

Iako je Telekom u prethodnom periodu mnogo ulagao u investicije, uključujući samo prošle godine izgradnju 2.000 baznih stanica, kompanija je uspela da značajno uveća dividende namenjene akcionarima, dakle Republici Srbiji i građanima, kojima je za godinu dana po ovom osnovu isplaćeno ukupno 11,5 milijardi dinara!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading