O MENI NAPRAVE FILM OD SAT VREMENA Vučić: Vređaju mi porodicu, to nije targetiranje, a ovo jeste? (VIDEO)
Foto: Alo/Alo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti Srbije, a  među ključnim temama o kojima je govorio bile su dnevnopolitička situacija i aktuelna kriza na bankarskom tržištu u svetu i u Evropi, i njen mogući uticaj na Srbiju.

Vučić se obratio uživo u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Pogledajte prenos obraćanja u nastavku:

Pre početka obraćanja, predsednik Vučić se izvinio zbog šestominutnog kašnjenja.

- - Sutra se navršava 19 godina od pogroma srpskog stanovništva na KiM. Albanci su stradanje dečaka iskoristili da optuže Srbe. U jeku organizovanja mitinga OVK, i ćutanja naših zvaničnika, proterano je više od 40 hiljada Srba, osmoro ubijeno, uništili su 35 verskih objekata, preko 40 000 predmeta, ikona, religijskih predmeta su zauvek izgubljeni nestali. Čitava mesta, poput Belog Polja kod Peći, u potpunosti očišćeni od srpskog življa. Za 19 godina koliko god puta da smo reagovali - prebacivali smo krivicu na nekog među Srbima, neki jesu ćutali, ali nikada nismo bili fer da kažu da je to bila posledica albanskog rukovodstva da Srbi na KiM nestanu - rekao je Vučić.

On je rekao da danima nije izlazio u javnost sa uizjavama, želeći da prikupi sve informacije i napravi najbolje moguće odluke u ovako teškim uslovima.

- Normalizacija za mene nije priznavanje Kosova ni de facto ni de jure, već pobljošavanje odnosa sa Albancima, da žiivimo koliko je moguće zajedno, koliko je moguće jedni pored drugih. Nemam potrebu bilo kome da se pravdam, objavljena je gomila besmislica, navodni tajni plan, a zapravo spisak želja koji su Albanci imali kako da se implementira frnacusko-nemački plan - kazao je Vučić i dodao da on nikada ništa nije krio.

- Mi i dalje nismo dobili nacrt onoga što želi Eu. Mi smo dostavili svoj predlog, Albanci svoj, još nismo dobili odgovor. Taj papir ne postoji. Ništa nismo dobili iz Brisela. Takođe, sastanak u Ohridu nije nikakav ključni dan, niti tamo mislim nešto da potpišem - rekao je Vučić.

- Oni se svi nadaju - oni koji organizuju protest sutra, i drugi - da ću da potpišem, pa da imaju moju glavu na tacni kao da sam ja lično pravio taj plan. Ja ću pokušati u ime pristojne, normalne Srbije, da uradim ono što je za Srbiju najbolje. Da nastavimo da radimo na normalizaciji odnosa, da budemo dobar partner EU, da držimo naše crvene linije, jer ja nikoga nisam lagao ni obmanjivao - ni u razgovorima sa Šolcom i Markonom, ni sa bilo kim drugim - rekao je Vučić.

On je dodao da je Miroslav Lajčak i sam rekao da je on (Vučić) postavio jasne i nedvosmislene crvene linije (u vezi sa KiM).

- Kao predsednik Srbije pozivam građane da veruju svom državnom rukovodstvu, ne moraju da me vole, samo ih molim da veruju u posvećenost, mudrost, ozbiljnost i rodoljublje svog državnog rukovodstva. Znam šta radim - rekao je Vučić.

On je dodao da u vezi sa sporazumima nema ništa tajno, te da su svi sporazumi uvek bili javni.

O MENI NAPRAVE FILM OD SAT VREMENA Vučić: Vređaju mi porodicu, to nije targetiranje, a ovo jeste? (VIDEO)

Alo

 

- I Koštunica, i Tadić i svi oni su bolji govornici, šarmantniji, ne znam ni ja šta, više od mene. Ako vidite rezultate, to stoji malo drugačije. Mene ne zanima da budem voljen, osim od moje dece. Mene zanima da u Srbiji ostvarim najbolje moguće rezultate, da ostanem zapamćen ko je dobio glasove jer je postizao rezultate - kaže Vučić.

On je rekao da mir nije sve, ali bez mira nemate ništa.

- Kineski predsednik Si je rekao "vazduh i Sunce ne morate da vidite, ali bez njih ne možete". Mi ćemo da idemo ka boljem razumevanju sa Albancima, čuvajući državne interese. Srbija je, onako kako mi gledamo, više od 50 posto ekonomije Zapadnog Balkana. Onako kako gledaju drugi, Srbija je oko 50 odsto ekonomije Balkana. Imamo više investicija, 69 odsto, od Hrvatske koja je u nekim stvarima daleko ispred nas.

On je otkrio informaciju koja je stigla u poslednji čas - 642 miliona evra nam je nivo stranih direktnih investicija, u prvoj dekadi marta, što je značajno više nego prošle godine. Ja sam rekao da očekujemo 4 milijarde, a nije nemoguće da dođemo do 5.

- Kada govorimo o vojsci, otpriznavanju Kosova, spominje se da je situacija povoljnija, jeste, ali se vi hvalite našpim rezultatima. Kada je 28 zemalja povuklo priznanje Kosova? Pričate o vojsci koju ste rasturili? Da, vojska je mnogo bolja, 10 puta jača. Šta želite od mene, da uđemo u rat sa NATO-om? Neki me optužuju da sam previše racionalan, ne zato što bismo izgubili, ne zato što bi naš otpor bio veći, a šta je kraj? To da smo opet izgubili mnogo dece, izgubili rat, pa da čekamo neki treći rat i nemamo više ni jedno dete? - upitao je Vučić.

Vučić je istakao da svaki dan neki pričaju da će on nešto da potpiše, i zamolio da se prestane sa pričanjem gluposti.

- Pozivan građane Srbije samo da budemo mudri, pametni, da se uzdamo u svoj rad, znanje, pogled u budućnost. Ja mislim da ovo nije proces koji je jednokratni, već će i nama i Albancima biti stavljeno do znanja da ono što EU traži je zapravo deo pregovaračkog procesa prema EU. Pa ćemo da vidimo. Mi ne treba da kažemo da mi nećemo ništa da uradimo, to bi bilo katastrofalno za nas. Polako, ljudi, Za nas je ostanak na evropskom putu takođe od značajnog nacionalnog interesa - kazao je Vučić.

O MENI NAPRAVE FILM OD SAT VREMENA Vučić: Vređaju mi porodicu, to nije targetiranje, a ovo jeste? (VIDEO)

Alo

 

- Pa mi govore, sad je Vučićeva taktika da potpiše Ana Brnabić ili neko drugi. Kad nekoga čujete da to kaže, slobodno mu recite u lice da je lažov. Jer vaš predsednik nikada nije tražio ni od koga da poturi svoja leđa za mene. Kad neko bude nešto potpisivao, potpisivaću ja, a odobriće narod. A ne planiram da potpisujem ništa - istakao je Vučić.

Predsednik je dodao da on ne viče "juriš" i da se nada da nikada neće morati da kaže "za mnom junaci".

- Ovaj rat nam je doneo mnogo problema i političke glavobolje. Tri poslednje godine rasta, osim Hrvatske koja je malo iza nas, svi ostali su značajno iza nas. To nije dovoljno, mi moramo da ubrzamo - rekao je Vučić, i najavio otvaranje nekoliko važnih saobraćajnica, obilaznica i stadiona u bliskoj budućnosti.

- Za nekoliko dana ćemo da otvorimo nekoliko važnih putnih komunikacija. Saobraćajnicu Novi-Beograd - Surčin, pa će svima biti lako da dođu do Auto-Puta Miloš Veliki. Takođe uskoro otvaramo prvi stadion u Leskovcu, pa  za 15 dana u Loznici, pa za 15 dana i Zaječaru - rekao je predsednik i pokazao slike stadiona. 

Kako kaže izgleda kao umanjena Alijan arena. 

- Da li verujete da je ovo Srbija, da je ovo Zaječar - upitao je predsednik. 

Najavio je i otvaranje novih fabrika. 

- Pošto danas u svetu postoji velika nestabilnost zbog propasti banaka, ali građani Srbije ne treba da brinu. Bankarski sistem u Srbiji i devizne rezerve su na punom maksimumu, rezerve zlata su nam najveće u istoriji, kod nas je glavna Narodna banka i naše banke su sigurne. Želim da istaknem koliko je dobra finansijska situacija u zemlji - imamo 5 milijardi evra na računu, ne moramo da uzimamo još obveznica niti bilo čega. Moraćemo da nabavimo još soli, kao i đubriva i uree, da za poljoprivrednike intervenišemo. Za sve što nam je potrebno, svega imamo dovoljno. Sitaucija sa novcem nam je dobra, ljudi, trošite slobodno - rekao je Vučić.

Zatim je pričao o penzijama koje je navodno pojela inflacija. 

- To je povećanje od 40 odsto, kumulativno, dok je inflacija 16. Kakve gluposti oni pričaju. Penzije će da prate plate, imaćete veće penzije, i o tome ćemo u junu moći da razgovaramo - rekao je Vučić.

Zatim je govorio o tragičlnom sukobu u Ukrajini i problemima koje on pravi za Srbiju.

- Tri dana nakon izbijanja sukoba, Srbija je izašla sa stavom da osuđuje narušavanje nečijeg teritorijalnog integriteta. Mi smo tada takođe rekli da, zbog tradicionalnog prijteljstva i pomoči 2015. godine, znajuči na svom primeru, da Srbija neće da se priključi sankcijama Rusiji. Od tada, osim kosovske teme, količina laži, ili broj laži koje su koristili po pitanju KiM prevaziđen je samo brojem laži po pitanju sankcija Rusiji. Prvo su pričali da će biti 3. aprila prošle godine, pa prvog maja. U vezi sa tim: Srbija ima svoju politiku, i mi ćemo vas obavestiti o promeni svoje politike. Ja nikada ne puštam probne balone, ma šta ko govorio.

O MENI NAPRAVE FILM OD SAT VREMENA Vučić: Vređaju mi porodicu, to nije targetiranje, a ovo jeste? (VIDEO)

Alo

 

- A zamislite one koji kažu, Rade Basta je Vučićev čovek. Ma, idite, lečite se! Kad budemo menjali politiku, tada ću da vam se obratim. Da li će da bude za mesec ili 5, ne znam. Kako stvari stoje, za sada nemamo većčinu za to. Za sada je naša politika mudro, pametno, izdržala sve testove. I sad će sigurno tu politiku da mi promeni Rade Basta. Država je previše ozbiljna stvar, ljudi, ne igrajte se. Srbija ima svoju politiku. Da, Srbija je na evropskom putu. A ne moramo o svemu da budemo saglasni, pa nismo članuca EU da bismo bili o svemu saglasni. Ko će da nam da 610 miliona evra za put BG-Niš, ko će da nam pomogne sa poplavama, ko će sa nama da radi na zakonima? Dok sam ja predsednik, Srbija neće biti izolovana i ozbiljno će se odnositi prema svojoj politici. Ubuduće, iako svako ima pravo na mišljenje, zamolićemo g-dina Bastu da samo ubuduće obavesti svoje kolege. 

Zatim su usledila pitanja novinara.

Vezano za Zajednicu srpskih opština, Vučić kaže:

- Razgovarao sam ozbiljno o ZSO, to je za nas strašno važna stvar. Prvo, ona će da poveže srpske sredine ili 97 odsto srpskih sredina u jedinstvenu celinu. U dokumentu se navodi da Srbija ima pravo da finansira zdravstvo, školstvo, ekonomski razvoj, kulturu… Govorio sam vam samo šta je srž, suština. Ta zajednica ima svoje organe. Niko ne može da nam ukine platni promet i kaže ne možete da isplatite plate. To je trebalo da ispune još pre 10 godina. Ono što je potpisano, mora da bude ispunjeno. To je to.

O snaženju srpske vojske i navodnom potpisivanju u Ohridu, koje je negirao i Gabrijel Eskobar, Vučić je rekao:

- Ja to sve prihvatam. U ludilo da ulazite, ne vredi. A šta bi im bila politika, da kažu da će da bolje vode ekonomiju? Zamislite da priču o veštačkoj inteligenciji spojite sa Obradovićem, Stamenkovski i Jovanovićem, onda morate da idete na priče “potpisao je, a nije” - rekao je Vučić i pokazao skandaloznu naslovnu stranu tajkunskog lista Danas.

O MENI NAPRAVE FILM OD SAT VREMENA Vučić: Vređaju mi porodicu, to nije targetiranje, a ovo jeste? (VIDEO)

undefined

 

- Šta vi u stvari hoćete od mene? Ništa, samo javno streljanje Aleksandra Vučića. Metaforički govoreći, nadam se metaforički - dodao je Vučić.

Vučić je potom dodao da je Srbija jedina koja nije u NATO-u. Predsednik je naveo da ćemo nastaviti da se naoružavamo, jer to rade i ostali, a samo se, kako kaže, nama spočitava jer ulažemo u sopstvenu industriju.

- Dalje ćemo da razvijamo našu namensku industriju, uz sve krajnje korisnike, jer hoćemo da naša industrija nastavi da radi... Naravno da se neće gađati Gučijevim cipelicama i tašnicama, nego raketama. Čestitam i ostalima, ozbiljno se naoružavaju, kao da je sutra sudnji dan. Mi idemo malo jeftinije, nije dovoljno, ali je osnovno tu.

Predsednik je potom govorio o targetiranju, i filmu od jednog sata posvećenog njemu, gde opozicionari govore o njegovoj porodici, i to prema njima nije targetiranje, a kada se pusti izjava nekog opozicionara, to ipak jeste targetiranje.

Govoreći o situaciji u BiH, Vučić kaže da 42 ili 43 deklaracije postoje, a u kojima se govori o sankcijama Rusiji, šta Srbija nije podržala, dok sve ostale jesu, i to je, kako kaže razlog što Borelj nas aktivno napada.

- Mi smo se pridružili nekih 4 ili 5 deklaracija, a 12 nismo. Što se tiče teme Rusije, nismo ni jednoj. To nam je teret na glavi, ne hvalim se...

O napadima opozicije, Vučić kaže:

O MENI NAPRAVE FILM OD SAT VREMENA Vučić: Vređaju mi porodicu, to nije targetiranje, a ovo jeste? (VIDEO)

Alo

 

- Ako je targetiranje to što pustite izjave političara, ne napadate im porodice… O meni naprave film od sat vremena, kažu majka mu je ovakva, brat mu je kriminalac, on je negativno rođen. To nije targetiranje, a ovo jeste? Sve što ste sebi dozvolili, drugom niste.

Nakon odgovaranja novinarima, predsednik se zahvalio na pažnji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (191)

Loading
Mićaga

16.03.2023 18:15

@Jovan - Jovan_: Situacija je dosta teška, ali se nadamo najboljem.

Mima

16.03.2023 18:00

Pratim! Zelim da cujem pouzdane informacije

IVA

16.03.2023 18:00

PODRSKA PREDSEDNIKU U SVEMU STO RADI ZA NASU DRZAVU

Lenka

16.03.2023 18:01

Iščekujemo obraćanje, čućemo važne informacije.

Andrijana

16.03.2023 18:01

Sa nestrpljenjem ocekujem uključenje.

DOKTOR

16.03.2023 18:01

OCEKUJEMO DOBRE VESTI OD PREDSEDNIKA SRBIJE

Lela

16.03.2023 18:01

Kod Vucica je sve transparentno i sve deli sa gradjanima Srbije

Milanko V

16.03.2023 18:19

@Lela - Lela: Vučić ništa ne krije od svog naroda, bez obzira da li su vesti lepe ili loše.

IVAN

16.03.2023 18:02

ZNAMO DA NIJE LAKO NASEM PREDSEDNIKU ,ALI DA ZNA DA JE NAROD SRBIJE UZ NJEGA

Jelena

16.03.2023 18:02

Svi smo uz Vucica jer je to jedini politicar koji govori samo istinu.

Ivona

16.03.2023 18:02

Vučić je transparentan u svom radu i nikada ne krije informacije od naroda

Milica

16.03.2023 18:02

Pratim!!!! Cenim Vucicevu borbu za nase interese i njegovu transparentnost i otvorenost prema gradjanima

Mina

16.03.2023 18:02

Sa nestrljenjem ocekujemo da cujemo vazne informacije iz prve ruke.

Nina

16.03.2023 18:02

O svim aktuelnim temama vezanim za našu zemlju, uskoro ćemo čuti od predsednika Vučića. Jedini način da se sazna prava istina o svim dešavanjima u našoj zemlji.

Nika

16.03.2023 18:03

Kao i uvek uoči i nakon nekog važnog događaja Vučić se obraća javnosti kako bi imali najvažnije i najnovije informacije o ključnim temama.

VesnaP

16.03.2023 18:03

Veoma bitno obraćanje Vučića po svim aktuelnim temama za Srbiju.

Ana

16.03.2023 18:03

Za razliku od mnogih, Vučić je otvoren i iskren u svom delovanju, što ceni većina građana.

Dragan

16.03.2023 18:03

Obraćanje Vučića je od velikog značaja za narod.

Katja

16.03.2023 18:03

Ocekujemo vazno obracanje o novim vestima koje ce Vucic izneti.

Danilo

16.03.2023 18:03

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je uvek resavao nase probleme i probleme u Srbiji.

David

16.03.2023 18:03

Sa nestrpljenjem očekujem novosti od strane našeg predsednika.

Ivana

16.03.2023 18:03

Vucic ce nam reci sve iz prve ruke. Gradjani moraju biti obavesteni o svemu

Jana

16.03.2023 18:03

Vučić redovno izveštava narod o svom radu i postignućima, što pokazuje da je odgovoran prema građanima.

Radmila

16.03.2023 18:03

Redovno obraćanje javnosti predsednika je važno da bi se najšira javnost pravovremeno informisala o najvažnijim temama.

Ana

16.03.2023 18:04

Vucic nista ne krije od gradjana, vec javnost o svim vaznim temama informise.

Danka

16.03.2023 18:04

Praticemo našeg predsednika kao i uvek. Mnogo toga pametnog možemo da čujemo od njega.

Nenad

16.03.2023 18:04

Vučić se bori za Srbiju I da sačuva mir I stabilnost naše zemlje.

Hana

16.03.2023 18:04

Njegova otvorenost i spremnost da se suoči sa pitanjima i problemima javno, pokazuje da je Vučić lider koji se brine o interesima građana.

Mimi

16.03.2023 18:04

Pratimo obracanje Vucica i nadamo se dobrim vestima po Srbiju.

Zana

16.03.2023 18:04

Vučićev pristup informisanju građana je primer drugim političarima kako bi trebalo da obavljaju svoj posao.

Olja

16.03.2023 18:04

Uvek rado pogledam Vučićevo obraćanje javnosti. Očekujem da ukaže na stabilnost finansijskog sistema u Srbiji.

Db

16.03.2023 18:04

Podrška našem predsedniku u teskim razgovorima.

Mari

16.03.2023 18:05

Vučić će govoriti o dnevnopolitičkoj situaciji i aktuelnoj krizi na bankarskom tržištu u svetu i u Evropi.

Biljana

16.03.2023 18:05

Pratimo Vučićevo obraćanje kako bi bili informisani o temama važnim za državu i građane.

ana

16.03.2023 18:05

Nema boljeg saznanja i boljeg objasnjena nego kada predsednik to kaze

Luka

16.03.2023 18:05

Jedino od predsednika Vučića možemo čuti pravu istinu o svim aktuelnim temama vezanim za našu Srbiju.

Hana

16.03.2023 18:05

Cekamo vazno obracanje koje je bitno za sve gradjane Srbije.

Una

16.03.2023 18:06

Cela Srbija ce pratiti obracanje jer je bitno za sve.

Milica

16.03.2023 18:06

Veoma je znacajno da budemo obavesteni o svim vaznim temama

Jovan

16.03.2023 18:06

Predsednik Vučić poštuje svoj narod i o svemu ih blagovremeno obaveštava....

Dijana

16.03.2023 18:06

Praticemo predsednikovo obracanje kao i uvek.

Zora

16.03.2023 18:06

Vučić je lider koji pokazuje odgovornost prema narodu i sa njim deli sve važne informacije.

ana

16.03.2023 18:07

Veceras najtacnije informacije cicemo od Vucica

Valentina

16.03.2023 18:07

Nestrpljivo očekujem obraćanje predsednika Vučića o aktuelnim temama

Marija

16.03.2023 18:07

Predsedniku svaka čast, solidno i iskreno izlaganje kao i uvek.

Danijel

16.03.2023 18:07

Lepo bi bilo da cela nacija sasluša šta predsednik ima da kaže.

Rada

16.03.2023 18:07

Važno je da imamo lidera kao što je Vučić koji se suočava sa izazovima i donosi teške odluke.

Sanja

16.03.2023 18:07

Vucicevo obracanje ocekujemo jer je od velike vaznosti za nasu drzavu.

Sandra M.

16.03.2023 18:07

Najbitnija tema o kojoj će Vučić pričati jeste KiM i pregovori sa Kurtijem u Ohridu kao i crvena linija preko koju srpska strana u pregovorima neće preći.

Milica

16.03.2023 18:07

Srbija zasluzuje da zna sve informacije o svim vaznim dogadjajima. Pratim

nina

16.03.2023 18:07

O svim desavanjima i dogadjajima iz prve ruke

Sneža

16.03.2023 18:07

Vučić se posvećuje radu na dobrobit Srbije i javno nas obaveštava o svim bitnim temama.

Uroš

16.03.2023 18:07

Uskoro ćemo imati priliku da čujemo sve, o svim ključnim pitanjima vezanim za našu zemlju, direktno od predsednika Vučića.

Zora

16.03.2023 18:08

Sigurna sam, da kakva god da je kriza, Vucic ce se izboriti da je Srbija sto manje oseti

Mara

16.03.2023 18:08

Cekamo obracanje predsednika o bankarskoj krizi koja je pogodila svet i kakav uticaj ima na Srbiju

Boba

16.03.2023 18:08

Svakodnevno pratimo rad predsednika Vučića, koji se trudi da donese prave odluke za sve građane.

Dara

16.03.2023 18:08

Predsednik ce izneti najnovije informacije o proteklom periodu.

Bojana

16.03.2023 18:08

Sa punom pažnjom pratimo predsednikov govor.

Jaca

16.03.2023 18:08

Lider kakav je Vučić, posvećen je radu i unapređenju Srbije, dok ostali ne čine ništa.

Nemanja050396

16.03.2023 18:09

Cekamo predsednika da se obrati javnosti i mislimo pozitivno

Mara

16.03.2023 18:09

Jedva cekam da cujem sta ima predsednik da nam kaze

Ana_Ana

16.03.2023 18:09

Borimo se za svoju zemlju,borimo se da nam bude još bolje.

Ruska bokerica

16.03.2023 18:09

Predsednik Vučić se srpskoj javnosti obraća u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Daca

16.03.2023 18:09

Predsednik iznosi sve bitne činjenice koje narod treba da zna

Marko

16.03.2023 18:10

Svaka čast Predsedniče! Cela Srbija je uz Vas !

Vanja

16.03.2023 18:10

Ocekujemo da cujemo potpuno nove informacije vezano za KiM.

Aca Voždovac

16.03.2023 18:10

Podrška Vučiću u svemu što radi, čovek se lavovski bori za Srbiju i njene interese.

Milan

16.03.2023 18:10

Vucicu! Bori se za nas u našu zemlju! Napred @avucic#vucic#srbija

Novica

16.03.2023 18:10

Vučić je počeo sa direktnim i konkretnim izlaganjem. Svi oni koji podržavaju opoziciju moraju ovo pažljivo da saslušaju.

Ruska bokerica

16.03.2023 18:11

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića počelo je od 18.00 časova.

Iva

16.03.2023 18:11

Podrška našem narodu na Kosovu i Metohiji. Strašno je ponašanje Albanaca.

Boris

16.03.2023 18:11

Kao i do sada, predsednik uvek narod obavestava o situaciji u Srbiji kao i van zemlje.

Kića

16.03.2023 18:11

Slušamo predsednika Vučića, nadamo se dobrim vestima.

Nena

16.03.2023 18:11

Drzite se Vucicu, sve cemo izgurati zajedno!

Ruska bokerica

16.03.2023 18:12

Ključne teme o kojima će predsednik govoriti je su dnevnopolitička situacija i aktuelna kriza na bankarskom tržištu u svetu i u Evropi, i njen mogući uticaj na Srbiju.

Maja

16.03.2023 18:12

Upravo gledam obraćanje predsednika i moram reci da je to jedini nas političar od koga se ima šta pametno čuti.

Sasa

16.03.2023 18:13

Verujem da ćemo čuti nove informacije po pitanju pregovora sa Kurtijem.

Marko

16.03.2023 18:13

Predsednik je pravi lider ove zemlje, verujemo u njegove poteze i dijalog.

Vera

16.03.2023 18:13

Normalizacija odnosa nije put ka priznavanju već rešavanje problema u zajedničkom životu ljudi.

Nemanja050396

16.03.2023 18:13

Nije lako predsedniku Vucicu ali znamo da on ne odustaje od borbe za Srbiju

Snežana

16.03.2023 18:13

Veoma teška situacija u zemlji, nadamo se da će predsednik uspeti da nadje rešenje, uz Vas smo predsedniče!

Iva

16.03.2023 18:13

Normalizacija odnosa sa Prištinom je potrebna i poželjna. Srbija teži ka tome sve vreme.

Miro Đ

16.03.2023 18:14

Vučić želi da upozna javnost o rezultatima razgovora sa Lajčakom i Eskobarom.

Toma

16.03.2023 18:14

Sve važne informacije za našu zemlju iz prve ruke.

Ruska bokerica

16.03.2023 18:14

Kriza je nastala zbog rata u ukrajini I stvorila problema celom svetu.

Mila

16.03.2023 18:14

Poslušajmo reči čoveka koji ima puno poverenje građana..verujmo mu..verujmo i podržimo njegovu borbu za bolje sutra..za rešavanje mnogih pitanja i problema

Maja

16.03.2023 18:14

Iskreno se nadamo lepim vestima za Srbiju.

Mira

16.03.2023 18:14

Teski dani pred Srbijom i ocekujemo obracenje predsenka koji je uvek tu kada je najteze

Ana

16.03.2023 18:14

U iščekivanju novih konstruktivnih ideja!

Nemanja050396

16.03.2023 18:14

Sve su ovo vazne i formacije za nas i nas narod na KiM

Marko

16.03.2023 18:15

Pratimo. Cekamo sa nestrpljenjem obracanje predsednika

Jana

16.03.2023 18:15

Zelim da cujem pouzdane informacije koje ce nam predsednik reci!

Ana

16.03.2023 18:15

Situacija je napeta i neizvesna, ali Srbi sa KiM znaju da nikada nece biti ostavljeni na cedilu!

Luka

16.03.2023 18:15

Sada će da odgovori na sve laži i da iznese ozbiljne planove.

Ruska bokerica

16.03.2023 18:15

Najveće probleme i krizu osecaju građani evrope.

Vera

16.03.2023 18:15

U Ohridu se neće rešavati nikakvo ključno pitanje i ništa se neće potpisivati. Razgovaraće se.

Vera

16.03.2023 18:15

Pratim i nadam se dobrim vestima.Narod je kao i uvek uz svog predsednika.

Drakce

16.03.2023 18:16

Nas predsednik odlicno zna sta radi. Nikada nece da potpise neku sramnu ponudu.

Bilja

16.03.2023 18:16

Sa nestrpljenjem ocekujem uključenje.i nadamo se dobrim vestima.

Nemanja050396

16.03.2023 18:16

Srbija se sigurna kada nju cuva i vodi predsednik kao sto je Vucic. Svaka cast predsednice za sve sto cinite za nas

Hana

16.03.2023 18:16

Predsedniče podržavam Vas. Živela Srbija!

Rale

16.03.2023 18:16

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o svim gorućim temama vezanim za Srbiju

Branka

16.03.2023 18:16

Vučić se obraća javnosti iz Beograda u vezi sa aktuelnim temama iz Srbije, kao i u vezi sa ekonomskom situacijom u svetu i Evropi i njenim uticajem na Srbiju.

Vesna

16.03.2023 18:16

Predsednik Vučić nikada neće odustati od Kosova i Metohije, nikada neće potpisati nezavisnost Kosova.

Mitar O

16.03.2023 18:17

I sada je Vučić ponovio da će se držati crvenih linija i da ih neće nikada preći.

Nikola

16.03.2023 18:17

Nadamo se da će sve uskoro biti iza nas i da nam dolaze lepše vremena.

Nikola

16.03.2023 18:17

Nadamo se da će sve uskoro biti iza nas i da nam dolaze lepše vremena.

Radovan

16.03.2023 18:17

Crvena linija je granica i preko nje nece dozvoliti Vucic. Tesko je i komplikovano ali nema predaje.

Marko

16.03.2023 18:17

Pratim i nadam se dobrim vestima, podrška predsedniku narod je kao i uvek uz njega.

Sanja

16.03.2023 18:17

Vučić ništa ne krije od građana Srbije

Vera

16.03.2023 18:18

Predsednik objašnjava situaciju vezanu za KiM da ne bi bilo nedoumica.

Slavko

16.03.2023 18:18

S nestrpljenjem iscekujemo obracanje predsednika i nadamo se lepim vestima

Maja

16.03.2023 18:18

Vučić ima otvoren odnos sa građanima,priča sa njima o svim temama bez okolišanja

Vesna

16.03.2023 18:19

Verujemo predsedniku Vučiću i u posvećenost, snagu, mudrost svog državnog rukovodstva.

Siniša

16.03.2023 18:19

Vučić je pravi borac,treba mu odati priznanje za njegov rad i trud

Jelena

16.03.2023 18:19

Vučić, jedini političar kome je zapravo stalo do Srbije.

Jeki

16.03.2023 18:19

Predsednik se obraća sa veoma značajnim informacije!

Ruska bokerica

16.03.2023 18:19

Da li će i Srbija osetiti krizu i ako da u kojoj meri na to pitanje recice nam predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vera

16.03.2023 18:20

Građani moraju da veruju državnom rukovodstvu da će zaštititi nacionalne interese.

Marija

16.03.2023 18:20

Podrška predsedniku na svemu sto radi za Srbiju.

Gojko

16.03.2023 18:20

Neka priča ko šta hoće, ali je Vučić u odnosu na sve njegova prethodnika za dva koplja ispred njih što se tiče politike i onome šta on daje Srbiji.

Ana

16.03.2023 18:20

Predsednik Vučić ostvaruje najbolje moguće rezultate u istoriji Srbije. Sve zarad boljeg života našeg naroda.

Vedran

16.03.2023 18:20

Velika podrska predsedniku! Vucic zna sta radi i sta je najbolje za nas.

MIća

16.03.2023 18:20

Naravno da ne postoji. Ali nekima odgovara da svašta pričaju i izmišljaju.

kaća

16.03.2023 18:20

Vučić gori istinu i samo istinu nikad neće lagati i varati narod.

Tika

16.03.2023 18:20

Sa Siptarima nije lako,ali verujem u Vucica I njegovu politiku.

Ruska bokerica

16.03.2023 18:21

Narod srbije se nada lepim vestima od strane predsednika Aleksandra Vučića u vezi krize da nismo u opasnosti.

Nina

16.03.2023 18:21

Predsednik Vučić može da govori o velikim rezultatima koje smo postigli, upravo zahvaljujući njemu i njegovoj odgovornoj politici.

Romanija

16.03.2023 18:21

Ono što je najvažnije jeste što Vučić preduzima sve mere da sačuva mir, jer mir nema cenu.

Bilja

16.03.2023 18:21

Sa Siptarima nije lako,ali verujem u Vucica I njegovu politiku.

Slobodan

16.03.2023 18:21

Hvala predsedniku Vučiću na obraćanju i informisanju nas o aktuelnim temama koje su važne za Srbiju.

Luka

16.03.2023 18:21

Pozdravljamo predsednikovu odlučnost da se bori za bolju budućnost Srbije, čak i u teškim vremenima.

Nina

16.03.2023 18:22

Srbija je danas ekonomski moćna država, koja svakim danom niže nove uspehe.

Jeki

16.03.2023 18:22

Nadamo se najboljim vestima od predsednika, iako smo svesni koliko je teška situacija.

Sava

16.03.2023 18:22

Predsednik Vučić se pokazao kao lider koji brine o dobrobiti svoje zemlje i građana, i koji se bori za njihove interese.

Kristina

16.03.2023 18:22

Naravno da ne postoji, samo izmišljaju da bi predsednika Vučića degradirali

nana

16.03.2023 18:22

Vučiću treba više nego ikad podrška naroda i oninih koji ga podržavaju i koji ne da veruju u istinu.

Sanja

16.03.2023 18:22

Ovo obraćanje je primer transparentnosti i odgovornosti, i pokazuje da predsednik želi da radi u interesu naroda.

Ruska bokerica

16.03.2023 18:22

Od predsednika Srbije Aleksandra Vučića možemo čuti samo istinu i pouzdane informacije o svemu što je važno za našu zemlju.

Luka

16.03.2023 18:22

Zadovoljni smo činjenicom da se predsednik Vučić bavi i temom Kosova, koja je važna za sve građane Srbije.

Darko

16.03.2023 18:22

Neka ološ iz opozicije paradiraju,ali trebaju da znaju da se na vlast ne dolazi silom već voljom naroda.

Ace Gamer

16.03.2023 18:23

Nadamo se da će predsednik nastaviti da radi na unapređenju odnosa sa Albancima i da će se situacija na Kosovu poboljšati.

Mišo N

16.03.2023 18:23

Vučić će i u Ohridu insistirati da se formira ZSO, jer bez toga nema nastavka dijaloga.

Jana

16.03.2023 18:23

Rast Srpske ekonomije je ono čime Srbija može da pobeđuje i ostvaruje izvanredne rezultate.

sava

16.03.2023 18:23

Ova vlada je pokazala spremnost da se suoči sa teškim izazovima, i verujemo da će nastaviti da radi u interesu Srbije.

Slobodan

16.03.2023 18:23

Srbija je uvek imala lidera koji se bori za nju, i ponosni smo na to što je predsednik Vučić jedan od njih.

milos

16.03.2023 18:23

Ovo obraćanje pokazuje da se Srbija kreće u pravom smeru, i da je predsednik Vučić spreman da se suoči sa svim izazovima koji stoje pred njom.

Mira

16.03.2023 18:24

Dok je Vučić na vlasti,Srbija se neće vraćati u prošlost, nikad.

Vladimir

16.03.2023 18:24

Zahvaljujemo predsedniku Vučiću na njegovom trudu i posvećenosti u vođenju Srbije, i podržavamo njegovu viziju za bolju budućnost zemlje.

Jeki

16.03.2023 18:24

Iskreno verujemo predsedniku I njegovoj mudroj politici, podržavamo svaku njegovu odluku.

Miloš

16.03.2023 18:24

Još laži opozicije i Kurtija. Samo izmišljaju neka dokumenta i potpise

Ruska bokerica

16.03.2023 18:24

Podrška naroda srbije za predsednika Srbije Aleksandra Vučića za sve što radi I čini za naš opstanak i našu budućnost.

Lana

16.03.2023 18:24

Srpska vojska je danas jača i bolje nego ikada. Ona je tu da zaštiti naš narod i našu državu.

Marija

16.03.2023 18:24

Vučić se bori sa svoj narod i za Srbiju.

Veso S

16.03.2023 18:25

Vučić je građane upoznao da nam je danas vojska deset puta jače nego što je bila u vreme bivše vlasti.

Aca

16.03.2023 18:25

Srbija nikada nije i nikada neće biti za nemire i ratovanje. Mi dobro znamo da rat nikome nikada ništa dobro nije doneo.

Anja

16.03.2023 18:26

Srbija sa Vučićem na čelu ide napred,u bolju I lepšu budućnost, svidelo se to nekom ili ne.

Zara

16.03.2023 18:27

Srbija mora da se potrudi sa sačuva svoju državu, svoj narod, svoju decu. To nije lak zadatak, ali predsednik Vučić će sve uraditi da tako bude.

Veljko M

16.03.2023 18:27

Taskođe je važno što Srbija vodi politiku mira i stabilnosti i što nema nameru da sa bilo kim ratuje. Kome je do rata, rat mu bio u sopstvenoj kući.

Tanja

16.03.2023 18:27

Podrška Vučiću, jer se istinski bori za Srbiju i nas.

Nevena

16.03.2023 18:29

Predsednik je jasno rekao da Srbija ne zeli rat da zeli kompromisno resenje podjednako dobro i za Srbe i za Albance.

Velibor

16.03.2023 18:30

Samo oni koji nemaju pojma šta je država, stalno govore kako će Vučić da potpiše nekakvu kapitulaciju. Naravno da Vučić neće ništa potpisati i to moraju svi da znaju.

Maja

16.03.2023 18:30

Iskreno se nadamo lepim vestima i to ocekujemo kao saopstenje.

Branka

16.03.2023 18:31

Sutra se navršava 19 godina od pogroma Srba na KiM sa mnogo ljudskih žrtava i materijalne i kulturne štete. Danas je Vučiću cilj da imamo koliko je moguće neki pristojan odnos sa Albancima ali ne na štetu Srbije.

Ceca

16.03.2023 18:31

Vučić nije izdajnik, izdajnici su u opoziciji, isti oni i njihovi naslednici koji su nas doveli do nezavidne situacije.

Novica

16.03.2023 18:32

Presednik je trenutno jedini koji gleda u buducnost i ne donosi preuranjene odluke.Lepo kaze ne trcimo pred rudu i radimo pametnoi mudro za nase nacionalne interese.

Dejan

16.03.2023 18:33

Situacija nije nimalo laka i jednostavna ali se nadamo najboljem. Sada pažljivo treba da saslusamo Vucica I da čujemo šta govori čovek, kako i šta dalje.

Ilija

16.03.2023 18:34

Predsednik Vucic nikada ne krije nista od svog naroda i sve sto radi je transparentno ne samo za narod nego cak i za ove koji konstantno pljuju i miniraju sav trud i rad drzave i njenog rukovodstva.

Jasna

16.03.2023 18:35

Najbitnije je da Srbija sačuva mir i da nastavi da napreduje, to čovek govori već pola sata i i te kako se slažem sa time!

Dunja

16.03.2023 18:37

Nema sta, govori čovek kako jeste. Mi samo treba da mu verujemo jer je do sada mnogo puta dobre odluke donosio pa sve nas.

Ivan

16.03.2023 18:41

Predsednik Vucic ce sacuvati mir i stabilnost zemlje i sacuvace KiM jer on svoju drzavu voli za razliku od ovih patriota po potrebi.