NASRED ČASA SE TUKLI UČENIK I NASTAVNIK Profesor u Smederevu oduzeo učeniku telefon, gurali se i obarali po učionici
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Svemu je, kako saznajemo, prethodilo to što je nekoliko učenika koristilo mobilne telefone na času i nisu hteli da ih ostave nakon nekoliko opomena nastavnika.

Na snimku koji je napravio drugi učenik i koji je za kratko vreme obišao društvene mreže, vidi se da se sve dešava u učionici na času matematike.

Na početku videa prikazan je profesor koji stoji ispred table. On se u jednom trenutku obraća grupi učenika, a zatim i kreće ka jednom od njih. Iako je jasno da profesor nešto govori, ne zna se tačno šta, jer je taj deo incidenta zabeležen bez tona.

U trenutku kada stiže do đaka i dalje se raspravljajući sa njim, kako se to može zaključiti na osnovu gestikulacije, otima mu telefon i kreće da se vraća ka katedri. Na snimku se vidi i grupa učenika kako sve to posmatra, smejući se.

Čim mu je oduzet telefon, taj učenik odmah ustaje sa svog mesta, kreće za profesorom i počinje da ga vuče prvo za ruku, a onda pokušava da mu otme telefon.

Pošto se ni nastavnik nije dao, a očigledno je bio i iznerviran, ova tuča se nastavila. Tokom čitave te pometnje koja je trajala dosta dugo, delovalo je i da će obojica da padnu, gurajući se i otimajući, a onda je izgleda pobedio učenik, a profesor je pustio telefon.

Tako poražen, nastavnik podiže prevrnutu stolicu i papire pale sa katedre, ispravlja se, a učenik ga onda odguruje ka tabli. Nastavnik se onda povlači i napušta učionicu.

Prema rečima Miladina Vitorovića, direktora škole „Despot Đurađ“ u Smederevu, ovaj incident dogodio se u ponedeljak, 27. februara. On je, dodao je, obavešten da je povod svađe bio telefon, te da je profesor dao izjavu nadležnima u školi.

- Ispitujemo ceo slučaj i postupamo dalje po proceduri. Niko od učenika mi se nije požalio ovim povodom - rekao je Vitorović.

Slučaj do juče nije bio prijavljen Ministarstvu prosvete.

Nabola profesorkinu glavu vratima

Jedna nesreća nikad ne ide sama, pa tako ni nasilje u školama. Učenica osmog razreda u beogradskoj Osnovnoj školi napala je profesorku veronauke usred časa.

Kako saznajemo, prvo je došlo do verbalnog sukoba kada je profesorka veronauke A. I. (44) upozorila učenicu na ponašanje. Nakon nekoliko razmenjenih reči, učenica ju je uhvatila za ruku i počela da je gura i vuče, a potom ju je udarila vratima od učionice.

Lekarska pomoć profesorki je ukazana na Urgentnom centru, gde su joj konstatovane lake telesne povrede.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading