SRAMNIJE NE MOŽE Za njih su Kurti i zloglasna braća Mazreku nevine Miloševićeve žrtve: Desničari se ne stide što su oslobodili teroriste
Foto: Alo

Čovek koji „crta“ politiku koju sprovode Miloš Jovanović, Milica Đurđević Stamenkovski i Boško Obradović poručio je bez imalo stida da je polovina od 1.800 zatvorenika bila potpuno nedužna.

- Vučić daje celo Kosovo, a mi smo pustili 1.800 zatvorenika od kojih je polovina bila nevina, uhapšena bez ikakvog reda i zakona. Pritom smo mi bili izloženi neverovatnom pritisku Haškog tribunala, a nismo imali ničiju podršku - kaže Samardžić, sada predsednik Državotvornog pokreta Srbije, a te 2001. član kabineta Vojislava Koštunice, koji je kao predsednik potpisao papir o aboliciji, na osnovu kojeg su iz zatvora pušteni Kurti, zloglasna braća Mazreku, kao i mnogi drugi istaknuti članovi terorističke Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).

KUSO I REPATO

Kurti je tada bio osuđen na 15 godina zatvora zbog terorizma, a koliko je ogrezao u mržnji (i tada i sada) pokazuje podatak da maltene nije hteo da napusti zatvor da bi dokazao da ne priznaje državu Srbiju i njene odluke. E, takvog čoveka, kao i braću Mazreku, o kojima ćemo nešto kasnije, brane Dragan Šolak, njegovi mediji i lažne patriote sa desnice.

Rame uz rame sa Samardžićem u tekstu tajkunskog lista je prištinski novinar Fahri Musliju. O kakvom se čoveku radi dovoljno pokazuje to što je autor knjige „Montirani procesi protiv kosovskih Albanaca“.

Kako navodi Musliju, tokom rata na Kosovu srpska policija je masovno hapsila građane albanske nacionalnosti.

- To je bilo tužno, žalosno, teško. Ljudi, obični civili, hapšeni su tokom bombardovanja. Hapšeni su na ulici, u prodavnici, prilikom odlaska na posao... Oni su se nalazili u zatvorima na Kosovu do potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Tu je još kao sagovornik i advokat Sead Spahović, koji u istom tonu tvrdi da su Kurti i ekipa držani kao taoci i dodaje da su sudski procesi bili farsa i nisu ličili ni na šta.

UŽASNA ZLODELA

E sad da vidimo ko su ta nevinašca... Već pomenuta braća Mazreku, na primer. Bekim i Ljuan Mazreku osuđeni su na po 20 godina zatvora zbog mnogobrojnih zločina, čiji su detalji zgrozili javnost, ali je po diktatu političkog vrha države Vrhovni sud poništio prvostepenu presudu i pustio ih da se brane sa slobode. Oni su, naravno, odmah pobegli na teritoriju Kosova i tu je bio kraj. Ovo je samo deo svedočenja samog Ljuana Mazrekua, na lošem srpskom, koji je na suđenju u Nišu ispričao šta je radio:

- Svi iz OVK, osim onija na stražu, siljovalji su srpski devojćice, devojke i žene. Onda je naređeno da gi sve masakriramo. Odvojilja je jednog žena i muški dete od oko osam godine i naredija na mene da izmasakriram. Ja prvo nisam hoćeo, ali sam onda na dete odsekao uvo. Videja sam da drugi na jednog žena izvadija oči i odseko mu oba ruka iznad šaku, a ondak i oba uva.

Vratio se kao heroj na Kosovo

Kurti je uhapšen pre početka NATO agresije na SRJ 1999. Tada je slovio za neku vrstu portparola terorističkog OVK, a osuđen je na 15 godina zatvora zbog organizovanja terorističkih akcija na KiM. Kaznu je izdržavao u Nišu, međutim, posle nepune dve i po godine robije pomilovao ga je Vojislav Koštunica. Odmah je pušten i na Kosovo, tada već pod međunarodnim protektoratom, vratio se kao heroj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Jjjjjajaajja

04.03.2023 09:09

Vučić nikada ne bi dao Kosovo za razliku od vas

Andja

04.03.2023 09:17

Vucic se bori svim silama da sacuva mir i stabilnost svojim gradjanima.