UZALUD SLAVE SEPARATISTI U PRIŠTINI Šešelj otkrio do kada će trajati lažna država Kosovo
Foto: Marko Đoković

Šešelj objašnjava da albanski separatisti u Prištini uzalud proslavljaju 15 godina od jednostranog proglašenja nezavisnosti lažne države Kosovo.

-Nikakva državnost tzv. Kosova ne postoji, postoji samo okupacija Srbije od strane SAD i drugih zapadnih sila koji podržavaju šiptarske teroriste. Amerikanci podržavaju Kurtija i njemu slične koji planiraju da izvrše etničko čišćenje nad Srbima čemu i služe svakodnevni incidenti i provokacije na Kosovu i Metohiji. Naša zemlja je u ovom trenutku pod velikim pritiscima i ucenama da se saglasi sa otimanjem sopstvene teritorije, da saglasnost da šiptarska separatistička tvorevina postane član UN i na taj način doživi istorijsko nacionalno poniženje - rekao nam je Šešelj.

Šešelj navodi i da lažna država nema budućnost.

- U ovom trenutku, Srbima su potrebni jedinstvo i odlučnost u zaštiti naše teritorije i naše države, a takozvana republika Kosovo će trajati dok SAD budu imali interesa i dovoljno političke moći da je održavaju, što se na našu sreću vrlo brzo menja. Mi srpski radikali smatramo da je imperativ očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, to je nacionalno pitanje od prioritetnog značaja i pitanje o kojem je potrebno postići sveopšti društveni konsenzus - poručio je zamenik predsednika SRS.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading