VAŽNA INICIJATIVA MINISTRA MILANA KRKOBABIĆA: Uvođenje socijalne - garantovane penzije!
Foto: Promo/Foto: Milan Obradović

Danas se često s razlogom govori o penzijama. Znatno su povećane, sigurne su i redovne. I ono posebno - namenjene su velikom broju ljudi. Ne treba zaboraviti da u Srbiji ima i onih ljudi koji imaju više od 65 godina, ali nisu i nikada neće biti penzioneri. Među njima prednjače žene, i to žene sa sela.

- Celog života moram uvek da pitam muža za dinar! Dokle, bre? - požalila se nedavno ministru Milanu Krkobabiću jedna žena prilikom njegove posete Lebanu. Pitala je to u ime veće grupe žena koje su u istoj životnoj situaciji i sa nestrpljenjem iščekuju povoljno rešenje. Te žene su celog života vredno radile, bile stub porodice, rađale i vaspitavale decu, a danas nemaju penziju, niti bilo kakva druga primanja. Na njih se ne vodi ništa od imovine.

Za sve te žene, i sve druge građane Srbije koji su u takvoj situaciji, Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu i predsednik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda, predlaže uvođenje tzv. socijalne - garantovane penzije.

Šta znači socijalna - garantovana penzija i kome je namenjena?

„Socijalna - garantovana penzija“ je poseban vid socijalnog davanja od najmanje 100 evra namenjen starijima od 65 godina koji nisu i neće ostvariti pravo na penziju, a nemaju imovinu i druga primanja. Među njima je najviše žena i to žena na selu. Socijalna - garantovana penzija je institut socijalne politike i ne treba je dovoditi u bilo kakvu vezu sa PIO fondom, niti sa bilo kojom vrstom penzija, ističe ministar Krkobabić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading