PROMENE U VRHU VLASTI U PRIJEPOLJU Drago Popadić izabran za novog predsednika opštine (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

U Opštinskom veću ubuduće će sedeti Aleksandar Vujičić (SNS), Marko Šljukić (SNS), Njegoš Janjušević (SPS), Sanel Dizdarević (SPP), Zoran Despotović (SRS), Predrag Čičić (SDPS) i Armin Mujezinović (SDP).

Od 41 odbonika, koliko broji prijepoljski parlament, za izbor novog rukovodstva glasala su 34 odbornika, dok je njih četvoro bilo protiv.

Drago Popadić rođen je u Prijepolju 1988 godine, gde je završio osnovno  i srednje obrazovanje a nakon toga i Geografski fakultet, Univerziteta u Beogradu, na smeru prostorno planiranje. Bio je stipendista opštine Prijepolje za  mlade talente, sa prosekom 10.

Radni angažman započeo je u Turističkoj organizaciji Prijepolja, radno iskustvo sticao je između ostaog u prosveti i privredi.  Pre stupanja na predsedničku funkciju radio je kao savetnik za lokalni, regionalni razvoj i ulaganja u Regionalnoj razvojnoj agenciji Zlatibor, lokalni centar Prijepolje.

U svom prvom obraćanju medijima, Popadić je najavio je da će zajedno sa novim timom raditi na ravnomernom razvoju cele opštine, a akcenat će staviti na unapređenju infrastrukture.

– Najbitnije su nam investicije one što je država inicirala, a to su put od Hašimbegovića polja prema manastiru Mileševa, izgradnja novog vrtića, obnova škola i sve ono što će poboljšati uslove života naših građana – istakao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Babić je čestitao novom predsedniku i poželeo mu sreću u budućem radu i naglasio da će u budućem periodu, kao odbornik pružiti punu podršku novo opštinskom rukovodstvu.

Inače, smenu Vladimira Babića iniciralo je trideset odbornika vladajuće većine, koji su mu zamerili loše izvršenje budžeta u prethodne dve godine.

ALO! INTERVJU: MILENKO JOVANOV, ŠEF POSLANIČKE GRUPE NAPREDNJAKA PORUČIO "Opoziciji bih bio najbolji da ćutim dok lažu o Vučiću!"

Vlast u Prijepolju čini široka koalicija Srpska napredna stranka, Sandžačka demokratska partija, Socijalistička partija Srbije, Stranka pravde i pomirenja, Srpska radikalna stranka.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (12)

Loading
PeroI

13.02.2023 20:52

Podrška novom predsedniku opštine Prijepolje Dragu Popadiću i uspeh u radu za jaču opštinu i bolju budućnost svih njenih žitelja. Srećno!

Mare

13.02.2023 20:57

Neka ovaj mladi čovek povede Prijepolje putem razvoja i investicija i neka svaki stanovnik grada i opštine oseti boljitak koji sigurno zaslužuje. Čestitke!!!

Mila

13.02.2023 21:08

Sve pohvale i čestitke novom predsedniku u Prijepolju u daljem radu.

Đorđe Pavlović

13.02.2023 21:19

Iz ovog članka vidim da je Prijepolje dobilo mladog i sposobnog čoveka za predsednika opštine. Želim mu puno uspeha u daljem radu i verujem da će unaprediti život u svom rodnom gradu.

Dragan

13.02.2023 21:23

Cestitke Popadicu, srecan rad u buducnosti, da Prijepolje zivi bolje!

Mila

13.02.2023 21:29

Sve najbolje u daljem radu novom predsedniku Prijepolja.

Toma

13.02.2023 21:50

Perspektivan čovek koji je sigurno motivisan da dovede red u ovom gradu i sigurno da će ovo biti dobar potez za napredak Prijepolja.

Ana

13.02.2023 22:59

Mlad covek koji ce se zalagi za napredak i prosperitet Prjepolja ,podrska.

Lena

14.02.2023 08:00

Svaka čast na izboru Prijepoljci! Čestitke novom predsedniku opštine, sve najbolje u daljem radu!

Luka99

14.02.2023 08:42

Uvek mora postojati reorganizacija da bi dosli do najboljih kadrova! Puna podrska predsedniku opstine!