DOKLE VIŠE Albanski lobisti bizarnim spotom najavljuju novu žutu kuću - Srpska hrana puna metaka
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen
DOKLE VIŠE Albanski lobisti bizarnim spotom najavljuju novu žutu kuću - Srpska hrana puna metaka

Foto: Printscreen

 

 

 

Na društvenim mrežama pojavio se skandalozan i bizaran spot kojim se Albanci pozivaju na bojkot srpskih proizvoda. U tom spotu iz kutije keksa našeg poznatog brenda ispadaju pištoljski meci. Ovaj zastrašujući video-snimak objavio je Šćipdon Saljijaj, a u njemu je prikazan poznati albanski influenser koji kupuje proizvode iz Srbije. Kada je „glavni glumac“ kod svoje kuće otvorio srpske slatkiše i čips, iz pakovanja su umesto keksa izašli meci od vatrenog oružja.

Ovaj spot prati i poruka koju je pročitao muškarac – „Sa Srbima se ratovalo“. Ovaj tonski zapis deo je priloga koji je emitovan tokom prethodnih kampanja koje su Albanci vodili protiv srpskih proizvoda. U jednom od takvih spotova pročitana je poruka: „Do juče si imao rat sa njima, nit’ čovek zna ko je majka, nit’ ko je sestra, niti šta predstavlja hleb, niti stvar.“

DOKLE VIŠE Albanski lobisti bizarnim spotom najavljuju novu žutu kuću - Srpska hrana puna metaka

Foto: Printscreen

 

 

Jedan od lidera kampanje „Ne kupujte srpske proizvode“ Burim Piraj rekao je nedavno da građani tzv. Kosova moraju da podignu svoj ekonomski patriotizam i prestanu da kupuju proizvode iz Srbije. Kazao je da građane u tome mora podržati i vlada u Prištini. Piraj je dodao da će od prištinskih institucija tražiti detaljniju analizu srpskih proizvoda koji su ušli na tzv. državu Kosovo.

- Sve srpske proizvode treba analizirati jer se ne zna kolika je njihova radijacija. Moramo čuvati svoje zdravlje. Imamo podatke da srpske proizvode retko proverava AUV. Tražićemo veću kontrolu nad srpskim proizvodima - kazao je on, i dodao da kampanja „Ne kupujte srpske proizvode“ neće biti kratka.

- Srpski proizvodi nisu bitni. Možete lepo živeti i bez njih - naglasio je Piraj.

Zastrašujući i preteći video-spotovi u kojima se prikazuje municija izazvali su oštre reakcije na socijalnim mrežama. Mnogi su osudili kampanju koju tzv. država Kosovo vodi protiv srpskih proizvoda, ali i srpskog naroda.

DOKLE VIŠE Albanski lobisti bizarnim spotom najavljuju novu žutu kuću - Srpska hrana puna metaka

Foto: Printscreen

 

 

Marketinški stručnjak Saša Borojević rekao je juče da su ovakvi spotovi direktan govor mržnje uperen protiv čitavog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. On je naveo da se, kada proizvodi dobiju nacionalnost, zapravo govori o nacizmu i rasplamsavanju mržnje prema Srbima i Srbiji. Borojević smatra da je ovakav potez bio karakterističan za nacističke, fašističke i ustaške režime tridesetih godina prošlog veka, koji su se kasnije prelili u Jasenovački logor.

- Zapravo ovaj bojkot najavljuje novu „žutu kuću“ i novi pogrom. Ovo je direktan govor mržnje uperen protiv čitavog srpskog naroda na KiM. Bojim se da pojačana negativna retorika prema srpskoj robi može dovesti do pogoršanja bezbednosne situacije koja je i ovako katastrofalna! Izostanak reakcije kako prištinskih tako i međunarodnih institucija, pre svega UNHCR, jako je čudna i govori o saučešću u ovoj fašističkoj hordi zla - rekao je Borojević

 

Krstić: Šovinistički govor mržnje

 

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić kazao je da su ovakvi spotovi šovinistički govor mržnje koji je upakovan u formu negativne kampanje.

- Oni predstavljaju direktno targetiranje Srba na način koji ima istorijsku korelaciju u načinu na koji su nacisti satanizovali Jevreje pred početak holokausta. Međutim, postoji i nešto gore, a to je što evropski protektori na Kosovu ne reaguju na stvaranje klime za finalizaciju etničkog čišćenja Srba sa KiM -  kazao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mile lala

26.01.2023 09:41

Jes da je nenormalno ovo što rade, ali, koliko čujem, šiptari udvostručiti kupovinu tih kesica. Kažu da su poverovali ovoj kampanji i da će zaista u kesici naći municiju. Neki čak kupuju i po 100 kesica odjednom. Drugi, pak, kupuju ona džambo pakovanja, jer se pronela vest da se tu može dobiti pištolj. Tako je sad naglo skočila potražnja, da se trgovci vataju za glavu, kako da zadovolje potražnju. Fabrike u Srbiji moraju da uvode dodatne smene. Uglavnom, izgleda, da im kampanja dobro ide. Lestitam, marketinška stručnjaku, koji se setio ovako dobre ideje. I još sam nešto čuo, na severu Kim ove kesice pojeftini 500%. Kažu isplati se, sve nadoknađuju prodajom na jugu.

Ljubiša

26.01.2023 11:30

Ovaj šiptar je za sada bezbedan na KiM, ali... moraće da prodje kroz Srbiju kad-tad... Onda ga lepo privesti, i dati mu zaista tanjir metaka da proguda, i to podmazanih svinjskom našću da se slučajno ne zadavi, nego da lepo klizi kad guta.