OVK PONOVO UDARA Tačijevi sledbenici od haških sudija ukrali dokaze o zločinima nad Srbima?
Youtube/Printscreen

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon preneo je tekst „Nedeljnih novina“ iz Francuske koje su pisale o ovim događajima. Ovaj medij navodi da su se pljačke dogodile u Parizu i Briselu, gde sudije žive.

- Nakit i ostali predmeti su netaknuti. Slična pljačka se nedavno dogodila u Briselu, gde je jednom sudiji istog specijalnog Suda za zločine OVК ukraden kompjuter, ali se zasad ova dva slučaja ne dovode u vezu - dodao je Gujon.

gujon

Foto: Alo/Dejan Briza

 

Kontraobaveštajac Ljuban Karan za Alo! kaže da se radi o velikom propustu Specijalnog suda i da su sada svedoci ugroženi.

- U tim računarima sigurno se nalaze poverljive informacije. Specijalni sud je napravio veliki propust jer se poverljive informacije ne smeju iznositi iz zgrade suda. Takvim stvarima nije mesto u privatnim kućama. Sada možemo sve očekivati - rekao je Karan, i dodao da su svedoci u postupcima protiv Hašima Tačija i ostalih optuženih sada ugroženi.

- Kosovska mafija i teroristička grupa OVK znali su da likvidiraju svedoke. Sigurno će sada svašta da se dešava, zastrašivaće svedoke, vršiće pritiske... Može se dogoditi da neko od svedoka sada promeni iskaz, a zabeležena su i ubistva onih koji su izrazili spremnost da svedoče. Sve to može dovesti do ozbiljnih poremećaja u sudskim procesima, možda čak i do oslobađajućih presuda - kazao je Karan.

OVK PONOVO UDARA Tačijevi sledbenici od haških sudija ukrali dokaze o zločinima nad Srbima?

Alo

 

On je rekao da je potrebno sprovesti ozbiljnu istragu i utvrditi šta se nalazilo u ukradenim računarima.

- Sud sam sebe neće kazniti, to treba da uradi međunarodna javnost, ona mora da preduzme određene mere. Od sudskih procesa posle ovih propusta više nema ništa - rekao je Karan. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
MrKamenjarac

23.01.2023 07:44

.....TO JE NAJOBICNIJA NAMESTALJKA......

MrKamenjarac

23.01.2023 07:44

.....TO JE NAJOBICNIJA NAMESTALJKA......