NOVO ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA POKAZALO KAKO STOJE STVARI: Desničari u padu zbog Kosova
Foto: Printscreen

Srpska napredna stranka i dalje je najpopularnija politička opcija u Srbiji sa 46,8 odsto podrške, dok su desno orijentisane partije u blagom padu, pokazalo je najnovije istraživanje agencije „Faktor plus“, a preneli mediji.

- Narodna stranka je u novembru i decembru na ivici cenzusa. Kod njih je problem što nije jasno jesu li proevropska stranka ili nacionalna. U jednom trenutku deluje da su okrenuti Evropi, a onda naprave veliki skup i deklaraciju sa strankama desnice. To može da zbuni glasače - poručio je za medije Vladimir Pejić, direktor agencije „Faktor plus“ i istakao da su stranke desnice u blagom padu.

Doduše, Narodna stranka, na čijem je čelu Vuk Jeremić, sve je bliža desnici, a rejtinzi upravo tih stranaka padaju.

- U zbiru ove stranke imaju manje nego što su imale na aprilskim izborima. To možemo tumačiti kroz njihov pasivan stav oko tema Kosova i Rusije. Osim Dveri koje se povremeno pojave, a čak se i oni oglašavaju na neke druge teme, ostali se uglavnom oglašavaju kada ih mediji zovu, a ne na svoju inicijativu - poručio je on.

I zaista, desničari se južnom srpskom pokrajinom ne bave preterano, a u fokusu Boška Obradovića je bila vantelesna oplodnja.

Javnost je prethodnih nedelja bila zgrožena skandaloznim saopštenjem Dveri povodom najave da će od 10. decembra moći da se obavlja vantelesna oplodnja o trošku države sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske, što je za njih „ugrožavanje čistoće srpskih gena“.

S druge strane, Vuk Jeremić je još jednom slagao i pokopao samog sebe. On je izjavio da „stranci žele od Vučića Kosovo i litijum kako bi Vučiću omogućili da vlada“. I ovu gnusnu laž je izgovorio Jeremić, čovek koji je doveo firmu „Rio Tinto“, postavio pitanje Međunarodnom sudu pravde, zbog čega ga Šiptari slave, izmestio pregovore iz UN u Brisel.

I dok rejtinzi desničara padaju, Stranka slobode i pravde na čijem je čelu Dragan Đilas tapka u mestu. Prema najnovijim istraživanjima rejting SSP se nije značajno promenio.

Vučić popularniji od SNS i SPS zajedno

NOVO ISTRAŽIVANJE JAVNOG MNJENJA POKAZALO KAKO STOJE STVARI: Desničari u padu zbog Kosova

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Srpska napredna stranka i dalje je najpopularnija politička opcija u Srbiji sa 46,8 odsto podrške, a sledeća po popularnosti, doduše daleko iza naprednjaka, jeste SPS sa 10,9 odsto podrške.

- Naprednjaci su i dalje najpopularniji, imaju nešto više nego što su osvojili na izborima. I dalje važi da rejting vuku iz popularnosti svog lidera. Zanimljivo je da je lični rejting Aleksandra Vučića veći od zbira rejtinga naprednjaka i socijalista - naveo je Pejić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading