PROPALA SAČEKUŠA ZA VUČIĆA  Morina uhapšen, Beriša nokautiran
Ismailj Morina

Ismailj Morina, ekstremista poznat po brojnim krivičnim delima, i Salji Beriša juče su u Tirani pripremali pakleni doček za predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je prisustvovao Samitu EU - Zapadni Balkan. Na sreću, njihovi pokušaji su propali! Jedan je uhapšen, a drugi je dobio pesnicu u glavu!

No, da krenemo iz početka. Policija u Tirani uhapsila je preksinoć Ismailja Morinu, koji se predstavlja i kao Balista Morina, a koji je poznat javnosti po puštanju drona s albanskom zastavom 2014. na fudbalskoj utakmici Srbije i Albanije.

Razlog njegovog hapšenja po sletanju u Tiranu navodno je status koji je objavio na Fejsbuku, a u kome pominje predsednika Aleksandra Vučića, preneo je Reporteri.

„Čuo sam da Vučić sutra hoće sa mnom na samit, napunili su mu misli pošto su mu ponudili ZANA bombone, upravo sam sleteo na aerodrom ’Majka Tereza’, uzeo sam par starih čaša, stari depozit, iz POTOČARA su...“, napisao je Morina, zbog čega je, navodno, priveden.

Inače, Ismailj Morina je policiji poznat po više krivičnih dela i više puta je bio hapšen, između ostalog, i zbog neovlašćenog posedovanja oružja i municije, navodi portal.

PROPALA SAČEKUŠA ZA VUČIĆA  Morina uhapšen, Beriša nokautiran

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

S druge strane, sačekušu predsedniku Srbije pripremali su ekstremistički krugovi u Albaniji, predvođeni bivšim premijerom i aktuelnim liderom Demokratske partije Saljijem Berišom, koji je danima najavljivao demonstracije protiv Vučića. Na svu sreću, ni njemu se planovi nisu ostvarili.

Naime, na protestu opozicije u Tirani došlo je do incidenta kada je nepoznati muškarac fizički napao bivšeg predsednika i premijera Albanije Saljija Berišu, preneo je Reporteri. Incident se dogodio tokom protestne šetnje koju je organizovala Berišina Demokratska partija (DP) tokom Samit EU - Zapadni Balkan zbog, kako su naveli, „odbrane evropskih vrednosti koje ugrožava albanski premijer Edi Rama“.

PROPALA SAČEKUŠA ZA VUČIĆA  Morina uhapšen, Beriša nokautiran

Foto: Printscreen

 

Na snimku koji su objavili albanski mediji vidi se kako je Berišu nepoznata osoba udarila pesnicom u glavu, nakon čega je lider DP pao na zemlju. Kako je preneo „Juronjuz Albanija“, Beriša je nakon napada nastavio protest i rekao da ga ništa na svetu ne može pobediti.

Bjegović: Jedinstveni
i odlučni u jednom cilju!

Profesor dr Miroslav Bjegović, sa Fakulteta za bezbednost, poručio je za Alo! da uhapšeni, dobro poznati Morina nije jedini protivnik Srbije i neko ko ne želi prisustvo Vučića u Tirani, što je pokazao i bivši premijer Beriša, koji je organizovao proteste, iza kojeg stoji priličan broj glasača, što dovoljno govori o njihovom raspoloženju prema srpskom narodu.

- Jasno je da su Albanci iz Albanije i sa Kosova jedinstveni i odlučni u jednom cilju, što su pokazali pre neki dan na proslavi 112 godina nezavisnosti Albanije, slaveći veliku Albaniju. Neshvatljivo je da to javno podržava i ne krije ni aktuelni premijer Edi Rama, pokazujući tako pretenzije na našu teritoriju KiM, ne poštujući rezoluciju 1244 SB, a navodno je prijatelj Srbije. Problem je što na tom putu ostvarenja svojih ciljeva imaju nesavladivu prepreku koja je danas u Tirani i iza koje stoji srpski narod, a drugi problem je Otvoreni Balkan, gde glavnu reč vodi Srbija kao najjača država Zapadnog Balkana, što ne odgovara pojedinim političkim i narko-mafijaškim grupacijama zbog ostvarenja njihovog prljavog posla - rekao je on za Alo! i dodao:

- U svakom slučaju, za pohvalu je angažovanje albanske policije na zaštiti stranih delegacija.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading