Tajkunski mediji i deo opozicije napali iz sveg oružja novog direktora BIA: Čereče Vulina, a još nije ni preuzeo funkciju
Alo

Suština prilično besmislenih napada svodi se na njegovu navodnu preteranu bliskost Rusiji, uz naslove tipa "Izabrao ga je Bocan-Harčenko", "Ovo nam Zapad neće oprostiti", "Izboru je doprinelo špijuniranje ruskih opozicionara" i slično.

 Osvanuo je tako Vulin na naslovnim stranama oba Šolakova dnevna lista. U novinama Nova naslov je "Vulin, zagovornik interesa Moskve, na čelu srpske BIA", a u Danasu "Imenovanje Vulina direktna pretnja svim protivnicima režima". Istovremeno, napali su ga, koristeći gotovo identičan rečnik, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Stranka slobode i pravde, Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, Milan St. Protić, Zdravko Ponoš...

Hajka je očigledno dozvoljena kada se vodi protiv bilo koga iz vlasti, što se dobro videlo i ovog puta.  

- Vlada je možda imenovala Vulina, ali je glavni kadrovik ove odluke Putinov ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko - saopštio je LSV i istakao da je Vulin ličnost koja je opasna po bezbednost Srbije.

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je u saopštenju navela da je ta stranka uverena da ovo postavljenje „pokazuje da Srbija srlja u diktaturu" (iz čega li su samo izvukli takav zaključak?) u kojoj će, kako je ocenila, „u borbi protiv političkih protivnika sva sredstva biti dozvoljena".

Ocenila je da „Vulin ni u jednoj normalnoj zemlji ne bi prošao bezbednosne provere", te da građani Srbije, kao i svi politički neistomišljenici vlasti s pravom mogu da budu zabrinuti šta bi sve od nelegalnih metoda praćenja i prisluškivanja Vulin mogao da upotrebi.

I tako dalje...

S druge strane, Aleksandar Vulin, doskorašnji direktor policije, ne komentarišući direktno ove napade, poručio je sledeće:

Tajkunski mediji i deo opozicije napali iz sveg oružja novog direktora BIA: Čereče Vulina, a još nije ni preuzeo funkciju

Alo

 

- Moj izbor za direktora BIA je dokaz da Vučić ne popušta pod pritiscima i da stranci u ovoj zemlji ne odlučuju. Možda je nekome izgledalo da je popustio pred silom i pretnjama, ali Vučić je čovek koji sluša i voli samo Srbiju.

Vulin je konstatovao i da je Vučić mesec dana puštao moćne ambasadore i njihove šefove da misle da oni mogu da odlučuju.

- Nadam se da su izvukli pouke. Vučić je slobodni vođa slobodnog naroda i dok on vodi Srbiju i kao predsednik Srbije i kao predsednik svih Srba stranci odlučivati neće - zaključio je Vulin i naglasio da je ovo njegova poslednja izjava, ali da je zbog Vučića i zbog Srbije morao da kaže da nas vodi slobodan čovek.

Dosadašnje Vulinove funkcije

 

- Direktor Kancelarije za KiM

- Ministar bez portfelja zadužen za KiM

- Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja

- Ministar odbrane

- Ministar policije

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dosta

03.12.2022 12:42

Dosta je narodu ovakve opozicije,samo motke narod da ne uzme .AJDE U STRANE AMBASADE.