Najzad, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS - Solidarnost i pravda 3P: Penzije prate plate!
Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

- Izražavamo veliko zadovoljstvo što se, najzad, posle višegodišnjeg energičnog i doslednog zalaganja lidera PUPS - Solidarnost i pravda Milana Krkobabića, ostvaruje naš osnovni partijski vrednosni stav: 3P - PENZIJE PRATE PLATE! A to znači da će penzije lekara, učitelja ili vojnika rasti onoliko - koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega. Takođe, bezrezervno podržavamo predlog našeg predsednika da se uvede socijalna garantovana penzija od najmanje 100 evra, kao poseban vid socijalnog davanja za sve starije sugrađane od 65 godina koji nemaju, niti će imati penziju i koji nemaju imovinu niti bilo kakva druga primanja. Takvih ima i u opštini Rakovica i oni sa ogromnim interesovanjem iščekuju realizaciju tog predloga  - istakla je Mira Jovanović, predsednik PUPS - Solidarnost i pravda OO Rakovica, koja je ponovo jednoglasno izabrana na tu funkciju.

Ostvarena je odlična sadadnja sa Udruženjem penzionera Beograda, posebno u domenu zdravstvene zaštite - slanjem penzionera u rehabilitacione centre, kao i učešćem na Olimpijadi Trećeg doba u Beogradu, Nišu i Vrnjačkoj Banji.

Najzad, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS - Solidarnost i pravda 3P: Penzije prate plate!

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

Na Izbornoj skupštini je istaknuto da posebnu vrednost imaju aktivnosti 11 mesnih odbora: Petlovo brdo, Labudovo brdo, Vidikovac, Skojevsko naselje, Mitar Bakic, Miljakovac, Miljakovački izvori, Kanarevo brdo, Košutnjak, Resnik i Resnk-Avala grad. Naglašeno je da PUPS - Solidarnost i pravda ima optimalna rešenja i za tipično gradska naselja ali i za ona u kojima žive i rade poljoprivrednici, kakva je mesna zajednica Resnik.

Za njih predsednik PUPS - Solidarnost i pravda Milan Krkobabić predlaže forimranje Garnantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode. Tim fondom država će garantovati zaštitne cene prilikom većih poremećaja na tržištu ili usled vremenskih nepogoda, kako ne bi poljoprivrednici radili uzalud - s gubicima. Takođe, na veliku zainteresovanost  je naišao PUPS-ov predlog da se državna zemlja do 50 hektara besplatno dodeljuje mladim poljoprivrednicima uz jedini uslov da je privedu nameni. Neophodno je promeniti sadašnji nepravedan sistem uplaćivanja u PIO Fond prema kome isto uplaćuju i oni koji obrađuju 0,5 hektara, kao i oni sa više od 1.000 hektara zemlje.

Najzad, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS - Solidarnost i pravda 3P: Penzije prate plate!

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

U Rakovici, na teritoriji nekadašnjeg velikog radničkog basena, PUPS - Solidarnost podseća na svoje zalaganje da korporacije pokažu internu i eksternu korporativnu odgovornost - da radnici učestvuju u raspodeli dobiti i da se očuvaju stačena prava radnika kroz kolektivne ugovore, kao i da najniža cena rada omogućava dostojanstven život. 
U okviru negovanja seoskog turizma i tradicije, i na inicijativu OO PUPS - Solidarnost i pravda Rakovica, Aktiv žena Beograda organizovao je manifestaciju "Predmiholjska okupljanja sela", koja je održana u Misliođinu, opština Obrenovac, uz učešće žena iz svih krajeva centralne Srbije i Vojvodine.

Sa Izborne skupštine u Rakovici upućena je snažna podrška Milanu Krkobabiću, predsedniku PUPS - Solidarnost i pravda i ministru za brigu o selu da nastavi saradnju s Akademijskim odborom za selo Srpske akademije i nauka i umetnosti u preporodu sela Srbije. Na to upućuju i ohrabruju  rezultati Ministarstva za brigu o selu: do sada je u selima Srbije dodeljeno više od 1.650 kuća u kojima živi oko 5.500 ljudi (čija je prosečna "starost" 29,8 godina) i oko 2.500 dece. Za besplatan prevoz dodeljeno je 35 minibuseva, probuđeno je zadrugarstvo Srbije, a na Miholjskim susretima sela za dve godine učestvovalo je oko 250.000 ljudi.

Najzad, ostvaruje se osnovni vrednosni stav PUPS - Solidarnost i pravda 3P: Penzije prate plate!

Foto: PUPS - Solidarnost i pravda

 

Za potpredsednike PUPS- Solidarnost i pravda opštinski odbor Rakovica izabrani su: Pavle Nikolić, Vidosava Daskalović i Jovan Slavujević.

Skupstini je prisustvovala i Ružica Belanović, predsednik Gradske organizacije penzionera Beograda.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading