GORAN ŠARIĆ O SRAMNOM POTEZU HRVATSKE Srbija mora da odgovori, evo i kako
Foto: Printscreen

- To je kao da svakog puta kad prolazite pored dvorišta pas laje na vas, a vi se sa psom raspravljate. Treba naći vlasnika psa i reći mu da ga skloni - naveo je Goran Šarić na TV Pink.

Istoričar kaže da bi najviše voleo da politika dve države bude politika partnerstva i saradnje, ali pošto je to nemoguće, potrebno je da Srbija udari Hrvatsku po džepu, tako što građani Srbije ne bi kupovali u hrvatskim firmama koje posluju u Srbiji.

Šarić smatra da Srbija vodi dobru politiku neuvođenja sankcija Rusiji, a ističe da Srbiju u Hrvatskoj zbog toga kritikuju nepopravljivi rusofobi i srbofobi.

- To je nezabeležen podvig. Srbija je uspela sve ono što je više od 40 zemalja u Evropi nije uspelo. Oni su svi uveli sankcije i pucali sebi u nogu, u glavu - rekao je istoričar.

Istakao je da hrvatski poslanik Hrvoje Zekanović ne bi nazvao polaganje venca u Jasenovcu "orgijanjem" da nema takvu instrukciju od premijera te zemlje Andreja Plenkovića. Takođe, istoričar smatra da Zekanoviću zbog takve sramne izjave treba zabraniti ulazak u Srbiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ruzica

11.10.2022 10:47

Eto, hrvatski istoricar treba da nas uci kako da postupamo sa ustasama.

Pera

11.10.2022 11:35

Hrvatske kompanije koje rade u Srbiji treba da placaju struju i grejanje po trzisnim cenama sve dok Hrvatska ne dozvoli prolaz Ruskog goriva prema Srbiji, druge sankcije im ne trebaju