Nebojša Bakarec: Tajkunski mediji priželjkuju da 5 država EU prizna Kosovo!
Foto: privatna arhiva

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Juče je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić iz Njujorka, gde prisustvuje otvaranju Generalne debate svetskih lidera, u okviru 77. zasedanja Generalne skupštine UN, objavio radosnu vest da je još jedna, država povukla priznanje Kosova, čime je broj država koje su povukle priznanje, čija povlačenja nisu još objavljena, i koja stoje kod njega u sefu, porastao na osam!

Time je broj država koje su povukle priznanje Kosova porastao na 26! Osamnaest država koje su ranije povukle priznanje Kosova su: Sijera Leone, Surinam, Togo, Gana, Nauru, Unija Komora, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Liberija, Lesoto, Grenada, Madagaskar, Komonvelt Dominika, Papua Nova Gvineja, Solomonska Ostrva, Palau i Centralnoafrička Republika. Tom broju treba dodati i broj od 8 povučenih, a neobjavljenih povlačenja priznanja, koja stoje u sefu predsednika Republike. Dakle, ukupno 26 država je povuklo priznanje Kosova, zahvaljujući predsedniku Vučiću i diplomatskim naporima Srbije.

Po zvaničnim podacima 98 zemalja sveta ne priznaje Kosovo, a 96 zemalja priznaje Kosovo. Od tih 96 zemalja 4 države imaju tzv. „fluidni - zamrznut status“, po pitanju priznanja KiM (Peru, Dominikanska Republika, Oman, Egipat). Te 4 države formalno priznaju Prištinu, ali više ne glasaju u njenu korist. Brojci od 98 zemalja koje ne priznaju Kosovo treba dodati i broj od 8 povučenih, a neobjavljenih povlačenja priznanja. Brojci od 96 zemalja koje priznaju Kosovo, treba oduzeti broj od 8 povučenih, a neobjavljenih povlačenja priznanja. Dakle 88 država priznaje Kosovo, a 106 država ne priznaje Kosovo. To se strašno ne dopada tajkunskim, antisrpskim medijima, koji rade u korist Kurtija i lažne države Kosovo.

Nebojša Bakarec: Tajkunski mediji priželjkuju da 5 država EU prizna Kosovo!

Foto: Printscreen

 

Odmah sutradan po predsednikovoj objavi, tajkunski, antisrpski mediji su ozlojeđeni podatkom koji je izneo predsednik Republike, udarili kontru, objavljivanjem spekulacija i lažnih vesti, o tome da će 5 država EU, koje ne priznaju Kosovo, uskoro priznati Kosovo. „Danas“ je 21.9.2022. objavio tekst pod naslovom: „Danas saznaje: Koja država EU će prva promeniti svoj stav o nezavisnosti Kosova“. „Nova S“ je 21.9.2022. objavila tekst pod naslovom „Danas: Prva država EU koja će promeniti stav i priznati nezavisnosti Kosova“ citirajući list „Danas“. Iz tih tekstova se vidi da se radi o spekulacijama, priželjkivanju tih medija da se to desi.

Dalje, iz tih tekstova se vidi da nemaju kredibilan izvor za tu vest, već navode da citiraju „Albanijan post“ i kažu „navode naši izvori“. Ovi mediji već godinama objavljuju, u suštini lažne vesti o tome kako će pet država EU, koje ne priznaju Kosovo, to uskoro učiniti. I to se nije dogodilo. Sada se pozivaju na navodni plan Nemačke i Francuske u 13 tačaka, što je čista spekulacija. Tako je list „Danas“ 7.5.2021., dakle pre godinu i po, objavio sličan tekst autorke Snežane Čongradin, pod naslovom: „Ima naznaka da bi preostalih pet članica EU mogle da priznaju Kosovo“. I u tom tekstu se najavljuje da će 5 pomenutih država EU uskoro priznati Kosovo. Od objavljivanja tog teksta je prošlo godunu i po, i pokazalo se da je tekst čista laž. Tako je sa i mnogim drugim tekstovima na ovu temu, koje tajkunski mediji objavljuju godinama. U najnovijem slučaju „Novu S“ i „Danas“ odaje i tajming.

Pre ova dva medija, teren je pripremila „N1“ koja je pre tri dana objavila tekst pod naslovom: „Albanski list: Novi sporazum Beograda i Prištine 2023, priznanje za 10 godina“. U tom tekstu se objavljuju čiste spekulacije već pomenutog albanskog „Albejnijan posta“, koji komentariše navodni plan Nemačke i Francuske. Tajkunski mediji su objavili tekstove pune laži iz čiste zlobe, da napakoste onima koje je obradovala najava predsednika Vučića! Nije li ih sramota da priželjkuju slabljenje svoje države Srbije, a jačanje lažne države Kosovo? Nije, znamo! Jad i beda tajkunskih medija", piše Bakarec.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading