VUČIĆ JE IGRAO SIMULTANKU S OPOZICIJOM I POBEDIO IH ARGUMENTIMA! Alo! Intervju - Milenko Jovanov o sednici na kojoj se raspravljalo o KiM
Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

- Veliki broj opozicionih poslanika, to se videlo i iz diskusija i predsednik Aleksandar Vučić je na to ukazivao, nije pročitao izveštaj Kancelarije za KiM. Jedan deo njih je došao da ponovi neke svoje parole, a drugi deo je došao da izvređa Vučića i da to objavi na društvenim mrežama, jer je valjda to njihovo rešenje za sve probleme.

Iako u parlamentu ima mnogo više opozicionih poslanika, stiče se utisak da se oni više bore međusobno nego s vladajućim strankama?

- Činjenica je da među njima postoji takmičenje ko je zapravo lider opozicije. To se može videti na svakom zasedanju. Jasno je i da među predstavnicima opozicije postoji netrpeljivost, te da imaju potrebu da se međusobno nadgovornjavaju i sami sebi dokazuju ko je prava opozicija. Narod je tu u potpuno drugom planu.

VUČIĆ JE IGRAO SIMULTANKU S OPOZICIJOM I POBEDIO IH ARGUMENTIMA! Alo! Intervju - Milenko Jovanov o sednici na kojoj se raspravljalo o KiM

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

Kako ocenjujete saradnju s predsednikom parlamenta Vladimirom Orlićem, imate li neke protekcije jer ste iz iste stranke?

- Vladimir Orlić je dobar, skroman i čestit čovek i uvek smo dobro sarađivali, međutim protekcije nema. To dokazuje činjenica da sam se na sednici o Kosovu i Metohiji više puta javljao za repliku, a nijednom me nije prozvao, što pokazuje da je imao isti aršin za sve, a samu sednicu je vodio briljantno.

Zamera mu se da nije određivao pauze za ručak.

- Što poslanicima opozicije nije smetalo da izađu i ručaju. Oni sami sebi odrede pauzu i kad nema pauze. Mislim da je Orlić pokazao dobru meru da se sednica ne pretvori u kafansku raspravu, a da opet omogući svakome da kaže ono što hoće. E sad, neki su želeli da provedu sat vremena u ličnoj raspravi sa predsednikom Vučićem. Verujem da je to ona fascinacija ’Pinki je video Tita’, pa su razni videli predsednika i uživo. I onda je taj Vučić, koga optužuju da beži od duela sa opozicijom, dva dana argumentima i retorički apsolutno dominirao u raspravi sa 10 šefova opozicionih poslaničkih grupa i 23 njihova poslanika. Igrao je simultanku s njima i argumentima ih je sve sam pobedio, pokazujući državničku brigu za naš narod na KiM. Predsednik Vučić je pokazao da politika koja ima argumente bez ikakvih problema izlazi nakraj s politikom koja ima samo parole.

VUČIĆ JE IGRAO SIMULTANKU S OPOZICIJOM I POBEDIO IH ARGUMENTIMA! Alo! Intervju - Milenko Jovanov o sednici na kojoj se raspravljalo o KiM

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

Šef ste poslaničke grupe „Aleksandar Vučić - zajedno možemo sve“, koliko je to težak posao i da li vas slušaju poslanici?

- To jeste zahtevan posao. Predsednik Vučić i Predsedništvo SNS su mi ukazali poverenje. Nadam se da ću imati i podršku poslanika da se borimo pre svega za politiku predsednika Vučića i koalicije koja je dobila izbore ubedljivo. Ne postavljam stvari u tu ravan da poslanici treba da me slušaju, oni treba da slušaju pre svega građane koji su ih izabrali da zastupaju konkretnu politiku koju je definisao predsednik Vučić, čije ime se nalazi i u imenu naše poslaničke grupe.

Staša Stojanović, poslanica iz vaše poslaničke grupe, privukla je dosta pažnje objavama na društvenim mrežama. Kako vi to komentarišete?

- Ta devojka nije imala priliku ni da progovori u parlamentu, a već su je besramno napadali i vređali. To mi je bilo odvratno. Nemam ništa protiv da se bilo kome ukaže na grešku, ali je stvarno odvratna ta potreba da se takvom žestinom napada jedna devojka, i to s ružnog aspekta gde se vređao isključivo njen fizički izgled. Mi se njihovim fizičkim izgledom nećemo baviti jer nama oni nisu kada su bili na vlasti upropastili zemlju zato što su bili ružni ili lepi, nego zato što su vodili očajnu politiku koja je dala očajne rezultate. Vi ovde imate lovce na senzacionalizam koji su imali zadatak da na prvoj sednici pronađu razlog da izvređaju poslanike SNS-a. Prvo pitanje koje je meni novinar uputio bilo je da li sam primetio da pojedine poslanice nose sandale.

To jeste kršenje kodeksa oblačenja.

- A nije kršenje kodeksa kada Ćuta dođe u majici pa se ne zna da li je došao iz teretane ili kafane? Ne vidimo problem kada poslanik dođe u patikama i majici za trening, ali vidimo problem kada poslanica SNS dođe u sandalama.

VUČIĆ JE IGRAO SIMULTANKU S OPOZICIJOM I POBEDIO IH ARGUMENTIMA! Alo! Intervju - Milenko Jovanov o sednici na kojoj se raspravljalo o KiM

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

U poslednje vreme se dosta priča o Srpskom bloku, ideji predsednika Vučića, kakav je vaš stav?

- Nama je svakako potrebno da imamo jezgro ne samo političkih stranaka nego i društvenih pokreta i pojedinaca koji bi bili voljni da podrže ono što je srpska politika. Želimo da se borimo za Srbiju i za interese naše države i naroda. Kroz istoriju se često dešavalo da neki ljudi u politici imaju više osećaja za interese van Srbije, misleći da će ispunjenjem tih interesa umilostiviti te koji bi im dali novac i podršku da dođu na vlast.

Kakva je budućnost SNS ako se Aleksandar Vučić povuče sa njenog čela?

- Pripadam onoj grupi funkcionera SNS koji svim srcem misle da ne postoji nijedan razlog da se predsednik povlači sa čela stranke. Ne postoji ni formalno-pravni problem, ni suštinski i nadam se da ćemo uspeti da ga ubedimo da još jednom razmisli o toj odluci. Ne želim da pričam o tome šta bi bilo kad bi bilo... Hajde prvo da pokušamo da ga ubedimo da razmisli o tome, jer je to čovek u kojeg imamo apsolutno poverenje, od prvog do poslednjeg člana.

VUČIĆ JE IGRAO SIMULTANKU S OPOZICIJOM I POBEDIO IH ARGUMENTIMA! Alo! Intervju - Milenko Jovanov o sednici na kojoj se raspravljalo o KiM

Milenko Jovanov - Alo! - Dejan Briza

 

Mandatarka za sastav nove vlade je Ana Brnabić, da li vi podržavate taj izbor?

- Ovaj predlog predsednika Vučića ima apsolutnu podršku i svi smo se uverili koliko je Ana Brnabić posvećeno i dobro radila svoj posao. Isto tako, moram da kažem da je Miloš Vučević i kao ličnost i kao političar zaista jedna respektabilna politička figura.

Vlada koja će se boriti
za interese građana Srbije

Kakvu vladu očekujete?

- Srpsku.

Šta to znači?

- Vlada koja će se rukovoditi isključivo srpskim interesima, koja neće imati ministre koji kalkulišu oko borbe za te interese i plaše se da će se tako zameriti nekom ambasadoru, te da zbog toga povlače ručnu u borbi za Srbiju. Očekujem, dakle, da ćemo imati vladu koja će se boriti za interese svih građana Srbije i koja će posvećeno i odgovorno voditi politiku u najboljem interesu države Srbije. 

Pratite nas i na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (76)

Loading
Ana

18.09.2022 09:03

Vučić se vešto poigravao sa opozicijom,dok su se oni nervirali i urlali on je bio tako smiren

Nenad

18.09.2022 09:05

Svi koji su gledali sednicu videli su nemoć opozicije ,prvi direktan susret Vučića i opozicije pokazao je sve mane i nemoć opozicije

Nikola

18.09.2022 09:06

Opozicija je bila sva pogubljena ,krenuli su u napad na Vučića ,on ih je pustio da pričaju a onda ih je sve poklopio

Ivica

18.09.2022 09:07

To što su se oni derali je bio pokušaj da lažima pobede Vučića ,a istina i kada je tiha pobedi ,nadjača glasnu laž

Nina

18.09.2022 09:57

Bilo je i vreme da se sastanu,i na jedan akademski način se izbori za svoju reč ,a naše bolje sutra.

Uros

18.09.2022 10:28

Predstavnici opozicije su na Skupstini tokom rasprave o KiM pokazali da im je narod u drugom planu.

Bora

18.09.2022 10:31

Opoziciji KiM nije ni sekund bila prioritet, više smo gledali napade na Vučića ali i predstavnike Srba na KiM, prozivke da su oni ubice i izdajice, borbe oko "fotelje" pa i veći deo vremena prazna mesta zbog redovnih pauza i ispijanja kafa nego bilo šta drugo.

Predrag

18.09.2022 10:39

Nažalost sve smo videli tokom sednice ali rešenje pitanja KiM se nije ni naziralo, velika bruka i sramota opozicije.

Marija

18.09.2022 11:09

Predsednik uvek ima najbolje argumente,to je ono sto opozicija nikada nece imati.

Nikola

18.09.2022 11:47

Narod vidi ko radi i ko se neprestalno bori za svoju zemlju, narod, očuvanje mira i stabilnosti.

Jakov

18.09.2022 11:48

Ne noze niko da parira predsedniku, ima argumente za sve, kad prica istinu!

Jasmina

18.09.2022 12:22

Vucic je na sednici pokazao da se najvise trudi da obezbedi mir narodu na KiM.

Malina

18.09.2022 12:24

Vucic uvek pobedi opoziciju jasnim argumentima.

Stankovic Hana

18.09.2022 12:25

Vucic se bori istinom i jasnim realnim cinjenicama protiv svake opozicijske lazi.

Borko Andric

18.09.2022 12:27

Vucic se hrabro zalaze za narod na KiM da bi sacuvao njihov mir i obezbedio njihovu bezbednost.

Dina

18.09.2022 12:32

Opozicija je dokazala da je u Skupštini da galami u prazno i provocira predsednika, a ne da učestvuje u pitanjima koja su od krucijalnog značaja za KiM.

Ceca

18.09.2022 12:33

Predsednik je argumentima matirao opoziciju koja je imala nameru da ga isprovocira.

Lela

18.09.2022 12:35

Svoju nemarnost po pitanju KiM, opozicija je dokazala u Skupštini. Njima nikada nije bio cilj da se sačuvaju interesi našeg naroda na KiM, oni o tome ne brinu ni malo.

milos

18.09.2022 12:52

Opoziciju ne interesuje Srbija i narod na KiM, već gledaju samo svoj interes.

milos

18.09.2022 12:53

Još jednom po ko zna koji put se videlo da je opozicija sastavljena od grupe šarlatana koji gledaju samo svoju korist i to da je Vučićeva lista jedina opcija koja se bori za Srbiju.

Mira

18.09.2022 13:39

Opoziciji izgleda nije jasno da moramo biti jedinstveni po pitanju KiM

Toma

18.09.2022 13:40

Vucic je argumentovano odgovorio opoziciji na svaku provokaciju

Bane

18.09.2022 13:42

Opoziciji je jedino bitno da napadaju Vucica, njih ne zanima interes Srba na KiM

Ana

18.09.2022 13:42

Imali smo priliku da vidimo kakva nam je zapravo opozicija

Dušan

18.09.2022 13:43

Pratio sam sednicu u parlamenta, oba dana, i znam da je Jovanov sve vreme bio u sali i pratio rad skupštine. Zna šta je Vučić svakom iz opozicije odgovorio i vrlo realno je izvukao zaključke. Vučić je deklasirao opoziciju. neće se lako oporaviti od debakla koji su doživeli.

Djole

18.09.2022 13:52

Opozicija moze samo da pljune pod prozor predsedniku i nista vise.

Djole

18.09.2022 13:53

Predsednik je pokazao svoju nadmoc nad opozicijom koja je ostala daleko u prasini iza njega.

Djole

18.09.2022 13:54

Opozicija jedin i ume da urla. Ja mislim da je njima ostecen sluh od tolikog urlanja.

Djole

18.09.2022 13:55

Narod tacno vidi i tacno zna ko se bori za njega, zato Vucic i ima tako veliku podrsku.

Ivana

18.09.2022 13:56

Pa kada predsednik u svakom svom izlaganju koristi isključivo činjenice koje su potkrepljene dokazima i kada uvek govori ono što je istina, ne može se uplesti u mrežu laži opozicionara i uvek će izaći kao pobednik iz takve debate.

Mila

18.09.2022 15:08

Vučić je još jednom dokazao da brani svoj narod i državu.

Ina

18.09.2022 15:33

Borba predsednika Vucica argumentima protiv praznih parola opozicije na sednici Skupstine Srbije o KiM.

Milica

18.09.2022 15:45

Tokom dva dana smo videli opoziciju koja nema ni jedan argument

Ema

18.09.2022 15:46

Opozicija je bila u potpunosti nemoćna i bez argumenata

Rita

18.09.2022 15:48

Vučić je odlično odgovorio na svaku provokaciju

Radivoje

18.09.2022 16:23

Vučić će uvek sa istinom da pobeđuje

Jana

18.09.2022 16:24

Vučić se zalaže za istinu i napredak i uvek će da pobeđuje opoziciju

Katarina

18.09.2022 16:25

Vučić se zalaže za istinu i napredak i uvek će da pobeđuje opoziciju

Bata

18.09.2022 16:25

Opozicijoni napadi i laži nikada neće moći da pobede Vučića i njegovu politiku

Toša

18.09.2022 16:26

Vučić se zalaže za istinu i napredak i neće da dozvoli da loša opozicija uništava Srbiju

Lazar

18.09.2022 16:27

Argumenti Vučića su u korist građana Srbije i Vučić će uvek da se zalaže za napredak

stevo

18.09.2022 17:18

Opozicija je kao po obicaju pravila haos u Skupstini.Nista novo od kvazi elite iz opozicije

sasa

18.09.2022 17:19

Vucic je razbucao argumentima opoziciju u Skupstini

stefan

18.09.2022 17:21

Svdjali se oko stolice,gde ce ko da sedne,iz toga se vidi koliko su opozicionari ozbiljniJadno

Patak

18.09.2022 17:22

Vecini opozicionara Skupstina sluzi za ostvarenje sopstvenih ciljeva,dok se Vucic kao lav bori za KiM i za interese srpskog naroda u pokrajni

Pavlovic

18.09.2022 17:23

Opozicija je licemerna i ljigava i gleda samo sebe i svoj interes

Slavko

18.09.2022 17:28

O načinu koliko je i kako je Vučić odgovarao svakom poslaniku iz opozicije, prepričavaće se, dugo. neće im više padati na pamet da traže duel sa njim, razbio ih je.

Milena

18.09.2022 19:34

Opoziciju ne interesuje Srbija i narod na KiM, oni gledaju samo sebi!

Steva

18.09.2022 20:02

Prošla su vremena kada je opozicija samo lažima, napadima na Vučića mogla da ostavi neki utisak na građane. U direktnom duelu u parlamentu Vučić je svima pokazao koliko je ta njihova priča tanka, neiskrena, bez pokrića. Ne interesuje njih KIM, jasno je sada celoj Srbiji.

Marko

18.09.2022 20:15

Predsednik Vucic je odrzao opoziciji lekciju iz patriotizma

Marijana

18.09.2022 20:17

Vucic nema nameru da nasu decu salje u rat, ali ukoliko nas narod, nasa deca budu napadnuti, nasa drzava ce imati dovoljno snage da ih odbrani

Mirko

18.09.2022 20:18

Srbi su zahvaljujuci Vucicu konacno, posle mnogo decenija razumeli da moraju da budu jedinstveni

Branka

18.09.2022 20:19

Zahvaljujuci odgovornoj politici sadasnje vlasti, sacuvacemo nas narod na KiM, i nece biti nikakvih Oluja nikakvog Bljeska i nikakvog proterivanja naseg zivlja

Petar

18.09.2022 20:20

Vucic nikada nece ni posredno, ni neposredno, priznati nezavisnost KiM, niti ce ikada odustati od borbe za nasu juznu pokrajinu

Taša

18.09.2022 21:08

Opozicija nikad neće imati ono što ima predsednik, a to su najbolji argumenti!

Biljana M

18.09.2022 21:11

Argumenti se racunaju, a sve ostalo je blebetanje bez pokrica koje je svojstveno opoziciji. Predsednik je izdominirao, pregazio ih ko plitak potok.

Jovana

18.09.2022 21:16

Predsednik Vučić će uvek opoziciju pobediti argumentima,jer ova opozicija se služi lažima i nebuloznim izjavama,za razliku od predsednika Vučića koji iznosi neoborive činjenice.

Todor

18.09.2022 21:21

Kao i uvek,opoziciju ne interesuje narod vec samo licni interes.

Milko

18.09.2022 21:30

Sad, kad je prošlo neko vreme od sednice u parlamentu, jasno mi je da je Vučić predvideo svaki potez opozicije, ništa ga nije iznenadilo, na sve je imao pravi odgovor. U nokdaunu je cela opozicija, dobili su lekciju koju će pamtiti dok su živi.

Zdravko

18.09.2022 21:32

Kad imaš argumente, odgovore na sve, kad govoriš uvek i baš uvek samo istinu, niko ti ništa ne može. Sve to je prošle nedelje imao Vučić, istinom je pobedio celu opoziciju, pojedinačno svakog i grupno, kao deo parlamenta.

Nenad

18.09.2022 21:59

Opozicija sem da ne postuje instituciju kakva je Skupstina Srbije i samim time ni drzavu a ni narod nista drugo nije pokazala na sednici povodom KiM.

Stojan

18.09.2022 22:02

Predsednik Vucic u skupstini pokazao opoziciji kako se i na koji nacin bori i za drzavu i za narod i kako se bori za nase KiM.

Mimi

18.09.2022 23:05

Vučić je svaku svoju reč potkrepio argumentima, a opozicija je samo plasirala lazi.

Viki

18.09.2022 23:09

Nemoj opozicije bila je očigledna jer su došli samo da provociraju i vredjaju Vučića, a nisu imali ni jedan jedini argument za sve sto su rekli.

Mis

18.09.2022 23:25

Vucic je magistat, doktor nauka za sve iz opozicije, velika je razlika izmedju njih, jer Vucic govori i pobedjuje istinom, a opozicija lazima, sto i jeste susta suprotnost.

Vojka

19.09.2022 02:24

Opozicija je dosla da napravi teatar a na kraju je dobila politicku lekciju i vaspitavanje

Cane

19.09.2022 05:11

Svi građani koji su gledali vanrednu sednicu povodom situacije na KiM videli su totalnu nemoć opozicije , ovo prvi direktan susret na njihov Zahtev predsednika Aleksandra Vučić i opozicije pokazao je sve mane i nemoć opozicije.

Nena

19.09.2022 06:34

Vučić se poigrava sa opozicijom jer mu to inteligencija dozvoljava ,za razliku od njih!

Nena

19.09.2022 06:36

Opozicija je mislila da može da napada Vučića i da imaju argumente za to ali ih je on sve ucutkao pravim i istinitim argumentima!

Nena

19.09.2022 06:37

Opozicija može samo da laže protiv Vučića I kad ih on pobije argumentima mogu samo da se koprcaju kao ribe na suvom!

Crna Leptirica

19.09.2022 07:41

Ko je pratio skupstinu zna da je bila maestralna zahvaljujuci Vucicu.

djobidjoba

19.09.2022 08:03

Smiren i staložen,poigrava se sa njima.

Verko

19.09.2022 08:04

Još jednom je pokazao kako se vodi politika.