ŠEŠELJ NA POTEZU Veliki pritisak na lideru radikala, svi čekaju da se izjasni
Foto: Alo!/Vladimir Marković

"Srpski radikali u Vranju, Vranjskoj banji, Vladičinom Hanu, Surdulici, Bosilegradu, Trgovištu, Bujanovcu i Preševu smatraju da je ime Vojislava Šešelja simbol za slobodu, hrabrost, nepokolebljivost i borbu za srpske nacionalne interese.

Vojislav Šešelj je simbol srpskog radikalizma, tvorac ideologije srpskog nacionalizma i neustrašivi borac za ostvarenje viševekovnog sna našeg naroda da živi u jedinstvenoj nacionalnoj državi", navodi se u pisanom saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Svi opštinski odbori SRS u Pčinjskom okrugu, dodaje se, "smatraju da mesto predsednika stranke pripada Šešelju, kao jednom od najistaknutijih antiglobalista u svetu, prekaljenom borcu protiv belosvetskih laži, novog svetskog poretka i korumpirane mašinerije zvane Haški tribunal".

"Uprkos njegovom najavljenom povlačenju sa ove pozicije, radikali Pčinjskog okruga izražavaju potpuno jedinstvo i saglasnost u stavu da SRS ima svog lidera, a njegovo ime se piše slobodom, prkosom i inatom.

Kompletan okružni odbor stavlja se na raspolaganje predsedniku stranke, izražava punu podršku njegovom ostanku na mestu predsednika i najavljuje da punim kapacitetima kreće u pripreme za predstojeće lokalne i moguće vanredne republičke izbore", zaključuje se u saopštenju.

Pritisak na lidera SRS

Šešelj je više puta izjavljivao da se povlači sa čela SRS. On je posle izbora za naš list izjavio da ga je "srpski narod odbacio", međutim, njegova stranka  je na prošlim izborima osvojila 16.112 glasova više nego na izborima 2020. godine, te članstvo vrši pritisak na Vojislava Šešelja da ostane na čelu stranke.

Podrška kruševačkih radikala Vojislavu Šešelju

Gradski odbor Srpske radikalne stranke saopštio je da je jednoglasno odlučio da podrži predsednika stranke, Vojislava Šešelja.

– Uprkos njegovom najavljenom povlačenju sa čela stranke, kompletan gradski odbor izražava bezrezervnu podršku i stavlja se na raspolaganje svom lideru dr Vojislavu Šešelju i najavljuje da punim kapacitetom kreće u pripreme za predstojeće lokalne i vanredne parlamentarne izbore – saopšteno je iz kruševačkog odbora Srpske radikalne stranke.

GO SRS Novi Sad isto uz Šešelja

Gradski odbor Srpske radikalne stranke (SRS) Novi Sad smatra da mesto predsednika te stranke pripada Vojislavu Šešelju, saopštili su novosadski radikali.

- Uprkos njegovom najavljenom povlačenju sa ove pozicije, novosadski radikali izražavaju potpuno jedinstvo i saglasnost u stavu da SRS ima svog lidera, a njegovo ime se piše slobodom, prkosom i inatom - navodi se u saopštenju.

Naveli su i da se kompletan novosadski odbor SRS stavlja na raspolaganje predsedniku stranke i da izražava punu podršku njegovom ostanku na mestu predsednika.

Najavili su i da punim kapacitetima kreću u pripreme za predstojeće lokalne, pokrajinske i moguće vanredne republičke izbore.

ŠEŠELJ NA POTEZU Veliki pritisak na lideru radikala, svi čekaju da se izjasni

Alo!/Masanori Jošida

 

 

U saopštenju su naveli da je Vojislav Šešelj "jedan od najistaknutijih antiglobalista u svetu, prekaljeni borac protiv belosvetskih laži", kao i, kako su ukazali, novog svetskog poretka i Haškog tribunala.

Konstatovali su i da je Šešelj "simbol srpskog radikalizma, tvorac ideologije srpskog nacionalizma", i dodali da je on "neustrašivi borac za ostvarenje viševekovnog sna našeg naroda da živi u jedinstvenoj nacionalnoj državi".

Šumadijski radikali daju podršku Vojslavu Šešelju za predsednika stranke

Šumadijski okružni odbor Srpske radikalne stranke pružio je podršku predsedniku Srpske radikalne stranke dr Vojslavu Šešelju.

- Dr Vojslav Šešelj je simbol Srpske radikalne stranke, simbol borbe za pravdu, za srpstvo. Zato smatramo da je upravo on lider Srpske radikalne stranke i da mesto predsednika pripada njemu. Svi opštinski odbori Šumadijskog okružnog odbora su se izjasnili i pružili podršku predsedniku u opstanku na čelo stranke. Srpska radiklana stranka će ojačati još više svoje redove u Šumadiji i biti spremna za lokalne izbore koje predstoje - navodi se u saopštenju Šumadijskog okružnog odbora SRS.

 

GO SRS Leskovac isto uz Šešelja

Gradski odbor Srpske radikalne stranke Leskovac izražava svoj dosledan, jasan i nedvosmislen stav da prof. dr Vojislav Šešelj ostane predsednik Srpske radikalne stranke, saopštili su iz tog GO SRS.

- Srbiji treba Vojislav Šešelj! Srbiji treba jaka Srpska radikalna stranka! -navodi se u saopštenju.

Niški radikali uz Šešelja

„Niški radikali na čelu sa dr Vojislavom Šešeljem nastavljaju da pružaju punu podršku politici predsednika stranke čiji ciljevi su Savez sa Rusijom, neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, bezuslovno očuvanje Republike Srpske uporna borba za očuvanje našeg suvereniteta na Кosovu i Metohiji i očuvanje Srbije kao samostalne i suverene zemlje“, naveli su u ovoj stranci.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading