RAMZAN KADIROV EKSKLUZIVNO ZA ALO! "Srbi i Albanci mogu da se dogovore, ne treba im NATO!"
Foto: AP

Aleksandra Vučića uvažavam kao starijeg brata koji ima bratske odnose sa našim predsednikom Vladimirom Putinom. Svi Čečeni znaju koliko uvažavam i poštujem Vučića i nikada nijedan pravi Čečen neće biti protiv njega niti protiv srpskog naroda. Srbija i Rusija su bratske zemlje, a Čečenija kao sastavni deo Rusije uvek će čuvati i boriti se za svoju braću“, poručio je u ekskluzivnoj izjavi za Alo! čečenski lider i predsednik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov, komentarišući informacije da je na severu Kosova boravila grupa Čečena i Čerkeza povezanih sa njegovim protivnicima.

- Predsednik Vučić, koga dobro poznajem, veoma dobro razume šta je NATO i koje metode koristi Alijansa za podsticanje sukoba. Pratim situaciju oko Srbije i Kosova. Verujem da bi lideri sa Kosova prihvatili Vučićev poziv za dijalog da nema treće strane koja huška na sukob, a to je NATO - tvrdi Kadirov, i ističe da Zapadna alijansa shvata da im propada plan u Ukrajini i sada želi da pocepa ranu koja je zarastala na Balkanu.

- Za mene je uvredljivo što su na jednoj od strana na koju huška NATO kosovski muslimani. Zvanični razlog izbijanja sukoba je toliko smešan i banalan da nema sumnje u podstrekivanje spolja od Zapadne alijanse. Za pristalice šejtana ili antihrista je korisno da vernike suprotstave među sobom pod bilo kojim izgovorom. Muslimani i hrišćani moraju biti složni protiv njih zbog svoje budućnosti – istakao je čečenski lider.

- Pozivam Srbe i kosovske Albance da izbace NATO Iblis iz svojih odnosa i da razmišljaju o svojoj budućnosti. I tada će doći do razumevanja problema i njegovog rešenja. Postoje odlični primeri suživota u harmoniji različitih vera i nacionalnosti. Ali nema primera dobrog suživota sa NATO - poručio je Kadirov.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić je u obraćanju o pregovorima u Briselu i trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji pomenuo delovanje čečenskih i čerkeskih terorista na severu naše južne pokrajine. On je otkrio da je početkom avgusta na severu Kosova i Metohije boravila grupa kavkaskih separatista, protivnika predsednika ruske republike Čečenije Ramzana Kadirova.

- Oni su bili tamo sa dva cilja: angažman i učešće Albanaca u rusko-ukrajinskom sukobu i eliminacija naoružanih Srba na severu Kosmeta. Registrovan je boravak grupe u kojoj su bili Ahmed Ruslanovič Bakajev, Idriz Azarsanov, H. A. i M. A - otkrio je Vučić.

Predsednik je dodao da su pomenuti teroristi povezani sa Džambulatom Sulejmanovim i Ahmedom Zakajevim, poznatim protivnicima Kadirova i predstavnicima takozvane Čečenske Republike Ičkerije, koja je nestala sa ruskom pobedom u Čečenskom ratu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading