"VLADA PRE ROKA, ČEKA NAS TEŠKA ZIMA" Vesić: Očekujem da mandatar bude iz Srpske napredne stranke
Printscreen

“Danas su dodeljeni mandati narodnim poslanicima tako da bi konstitutivna sednica Skupština Srbije trebalo da se održi do kraja jula a najkasnije početkom avgusta, zavisi od toga kada predsednika Skupštine u prošlom mandatu zakaže. 

Konstituisanje Narodne skupštine znači da se  poštuje volja gradjana.

Kako nalaže zakon predsednik će obaviti konsultacije sa predsednicima poslaničkih grupa a posle saopštiti ime mandatara”, kazao je Vesić.

Vesić je naglasio da očekuje da mandatar bude iz Srpske napredne stranke, za koga predsednik smatra da može da obezbedi glasove svih 126 poslanika, koliko je i dovoljno za izbor Vlade.

“Nakon toga sledi da sa našim tradicionalnim koalicionim partnerom, Savezom vojvodjanskih Madjara sa kojima imamo većinu, razgovaramo
o sastavu Vlade, a onda eventualno sa još nekim drugim partnerima.
Trudili smo se u prošlosti da imamo što širu koaliciju oko Vlade, to nam je praksa”, izjavio je Vesić.

I dodao da će vlada biti formirana pre roka, jer nas čeka teška zima.

“Pred budućom Vladom se nalaze veliki izazovi. Zima će biti izuzetno teska i nama je potrebna Vlada koja će donositi brze i odgovorne odluke, kako bismo završili čitav posao obezbedjivanja hrane i energenata za naše stanovništvo i ako smo mi na vreme počeli da se spremamo za nadolazeću krizu, mi smo ipak deo Evrope, nismo izolovano ostravo i moramo da budemo u pripravnosti zvog svega što će se dešavati u narednom periodu”, istakao je Vesić.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading