PRLJAVA AKCIJA Udar na EPS, Telekom i Srbijagas sa ciljem izazivanja haosa: Napali Srbiju iz tri pravca!
Alo

Ovo bi, otprilike, bio siže onoga što smo mogli da pročitamo u jučerašnjem Ninu, čiju naslovnu stranu krasi tekst „Tri tempirane bombe srpskih javnih finansija - EPS, Telekom i Srbijagas“. Tekst je prepun tvrdnji o navodno očajnom stanju u ove tri strateški važne firme, nagomilanim dugovima, lošem poslovanju...

TU JE I ŠOLAK

Mete, naravno, nisu slučajno izabrane, a tekst je usaglašen s kim već treba, kako se izrazio sagovornik Alo! iz opozicionih krugova, ali ne ovih koji stoje iza ovakvih montaža, dobro upućen u to šta se i kako u tim krugovima i njihovim medijima radi.

- EPS i Srbijagas su se našli u tekstu pre svega zato što ide zima, pa kod naroda treba stvoriti famu o tome da nam navodno prete restrikcije, smrzavanje i slično. Takođe, kad se napravi ili, bolje rečeno, izmontira ovakva slika, mnogi će se zapitati, bar se tome nadaju kreatori ove akcije, na kakvim nam temeljima počiva ekonomija kad je navodno rasulo u tri ključne srpske firme - objašnjava naš sagovornik, i dodaje:

- Konačno, ne treba smetnuti s uma ni bespoštedni rat koji je Dragan Šolak poveo protiv Telekoma, što im se takođe odlično uklopilo u ovu matricu. Telekom je, naime, na tržištu do nogu potukao Šolakovu Junajted grupu i zato se našao na meti.

Inače, dokle se ide u zastrašivanju naroda, svedoči i rečenica iz pomenutog teksta da su „tempirane bombe sada takvog obima i intenziteta da prete da unište celokupne srpske javne finansije“. Finansije, kojima, dodajmo i to, priznanje odaju MMF, Svetska banka i sve druge relevantne globalne finansijske institucije.

PRLJAVA AKCIJA Udar na EPS, Telekom i Srbijagas sa ciljem izazivanja haosa: Napali Srbiju iz tri pravca!

Alo

 

 

Kako za Alo! kaže analitičar Dejan Miletić, vidi se da se radi o institucijama, odnosno preduzećima koja su stubovi naše privrede i državnih finansija:

- Preduzeća koja su posebno na udaru s ovom krizom i koja zaista, uz sve napore, jedino što bi mogla da preliju svoje obaveze na građane, a to ne rade, nego gledaju da kvalitetom poslovanja održe visok nivo kredibilnosti i svega što rade. Dakle, napad na njih je direktna želja da se oslabi Srbija.

Poslanica SNS Sandra Božić iznosi ovakav komentar:

- Opšte je poznato da opozicija, ovakva kakva je, traži svaki mogući momenat da doslovce izlešinari na svakoj temi koja je u ovim teškim vremenima i za svet, pa tako i za Srbiju, egzistencijalna i tiče se najvažnijih, vitalnih interesa jedne države. Ovakve njihove performanse gledali smo i tokom korone. I bez obzira što je odraz ludosti kada vidite da ponavljate unedogled iste greške, njihovo ponašanje se ni u ovim trenucima ne menja.

PRODUŽENE RUKE

Ipak, kaže naša sagovornica, nisu oni ludi, nego gramzivi.

PRLJAVA AKCIJA Udar na EPS, Telekom i Srbijagas sa ciljem izazivanja haosa: Napali Srbiju iz tri pravca!

Alo

 

- Profiteri bez skrupula koji ne prezaju i državom da sutra istrguju. Naravno da ti napadi na EPS i Srbijagas nisu slučajni i da su vrlo svesno plasirani u svrhu izazivanja panike kod građana kako bi se država oslabila i stvorili uslovi za pravljenje haosa, u kojem opozicija jedino vidi svoju šansu. Ne zaboravite samo da je većina organizacija i političkih stranaka opozicije u tesnoj komunikaciji i vezi sa stranim ambasadama i različitim organizacijama na čijim su platnim spiskovima i da ove vrste napada na vitalne interese jedne države u ovoj korelaciji znače da neprijatelji Srbije imaju dobro motivisane infiltrate kao svoje produžene ruke u pritiscima i hibridnom ratu koji se protiv Srbije već duže vreme vodi.

Tu je Tadićev čovek

Tekst u Ninu, inače, napisao je Goran Radosavljević, koji je predstavljen kao profesor javnih finansija na FEFA fakultetu i direktor istoimenog instituta. Nigde, međutim, očigledno namerno i veoma smišljeno, nije navedeno da je Radosavljević na nedavnim izborima bio nosilac liste i kandidat za premijera liste Borisa Tadića.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading