ALO! OTKRIVA IAKO GA NIKO NIŠTA NE PITA, LJUBIŠA BUHA NEGIRA DA JE U DILU S STEFANOVIĆEM: I Čume se pere od Nebojše!
Ljubiša Buha Čume - Alo! - M. Jošida

Cilj ovog njegovog poprilično šokantnog postupka, prema rečima naših izvora, bio je da ga prime na razgovor u Više javno tužilaštvo, jer je, kako je sam tvrdio, istakao da želi da podeli neka svoja saznanja.

- Čume je ovom prilikom rekao da ne radi drogu sa zloglasnim Naserom Keljmendijem. On je tvrdio da se bavi građevinom, odnosno izgradnjom puteva - objašanjavaju naši izvori. No, tu se nije zaustavio.

- Čume je nakon toga počeo da priča o ministru Nebojši Stefanoviću. On je istakao da nije u dilu sa Stefanovićem, da nije po njegovom nalogu putovao u inostranstvo i da nije nikada upoznao pokojnog oca Nebojše Stefanovića - ističu naši izvori, koji kažu da su i sami šokirani Čumetovim iskazom.

ALO! OTKRIVA IAKO GA NIKO NIŠTA NE PITA, LJUBIŠA BUHA NEGIRA DA JE U DILU S STEFANOVIĆEM: I Čume se pere od Nebojše!

Printscreen

 

Inače, sudbina Nebojše Stafanovića, nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i aktuelnog ministra vojnog, i Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke MUP-a, biće određena ove nedelje.

- Više javno tužilaštvo bi trebalo tokom ove nedelje da od Sektora unutrašnje kontrole (SUK) dobije izveštaj o saslušanju Stefanovića i Hrkalovićeve. Izveštaj o Stefanoviću će zatim biti prosleđen Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) koje je zaduženo za javne funkcionere. Nakon toga će biti odlučeno da li ima elemenata za dalje postupanje protiv Stefanovića - ističu naši izvori, i dodaju da je situacija drugačija kada je u pitanju Slobodan Milenković, bivši načelnik Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, poznat po nadimku Mali Senta.

- Više javno tužilaštvo ima nadležnost da odluči o daljem postupanju protiv Malog Sente na osnovu izveštaja sa saslušanja Hrkalovićeve i Stefanovića - ističu naši sagovornici.

ALO! OTKRIVA IAKO GA NIKO NIŠTA NE PITA, LJUBIŠA BUHA NEGIRA DA JE U DILU S STEFANOVIĆEM: I Čume se pere od Nebojše!

Alo!/Masanori Jošida

 

Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović su se prošle nedelje našli na istom mestu - u prostorijama Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP Srbije, gde su oboje davali iskaze. Alo! je pisao da je bivša državna sekretarka tokom svog iskaza potpuno raskrinkala ministra.

- Ponovila je da je Nebojša Stefanović prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i otkrila na koji je način to radio, ali i kako je prikrivao svoje tragove. Ona je otkrila i da je nekadašnji ministar policije koristio Skaj telefon, ali i da on nije bio jedini koji je to radio. Naime, prema njenim tvrdnjama, Skaj telefon je imao i Slobodan Milenković, poznat po nadimku Mali Senta.

Hrkalovićeva podnela
krivičnu prijavu protiv Stefanovića

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović tokom saslušanja u Službi unutrašnje kontrole (SUK) podnela je juče krivičnu prijavu protiv ministra odbrane Nebojše Stefanovića, kojeg je optužila da je umešan u protivzakonito prisluškivanje predsednika države Aleksandra Vučića. Ovu prijavu, prema zakonu, pripadnici SUK sada moraju da proslede Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ali budući da ono nije nadležno za aferu „Prisluškivanje“, prijava će biti poslata na adresu Tužilaštva za organizovani kriminal.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading