PRIZNAO DA JE PRETIO SMRĆU PREDSEDNIKU VUČIĆU Tužilac zatražio pritvor za muškarca N.S.
Foto: Tanjug/STRAHINJA ACIMOVIC/Youtube Printscreen

Muškarac N.S, koji je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio pretnje smrću na društvenoj mreži Instagram, uhapšen je sinoć, i ispitan je danas u Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

On je, kako saznaje Tanjug, priznao izvršenje krivičnog dela, braneći se da nije koristio propisanu terapiju.


Posle saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor.

N.S. iz Beograda, koji se predstavlja kao bivši glumac amater i tekstopisac, objavio je video u kome poziva na smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Usledila je reakcija tužilaštva i efiksno hapšenje osumnjičenog.

Viši javni tužilac u Beogradu dao je juče nalog Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal da zajedno sa policijom i Bezbednosno informativnom agencijom preduzme sve radnje i mere na identifikovanju učinioca krivičnog dela uperenog protiv predsednika Republike Srbije, a radi njegovog procesuiranja.

Pod imenom Nikola Svetozarević iz Beograda, koji je navodno bivši glumac amater i tekstopisac, napravljena je stravična objava u kojoj se poziva na smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

PRIZNAO DA JE PRETIO SMRĆU PREDSEDNIKU VUČIĆU Tužilac zatražio pritvor za muškarca N.S.

Foto: Printscreen/instagram

 

 

Objava je naslovljena rečima "za Aleksandra Vučića", a u njoj se nalaze slika "mračnog kosača" i pesma u kojoj se opisuje ubistvo.

- Ti si mrtav, dug je nož, hladna je noć, smrt sa zorom na vrata će doć`- neke su od reči pesme.

Objava predstavlja direktne pretnje upućene predsedniku Srbije, kojima se nedvosmisleno poziva na njegovu smrt.

- Skandalozne pretnje smrću predsedniku Republike neće biti tolerisane i biće sankcionisane u skladu sa zakonom - poručio je Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Mile sumadinac

16.04.2022 16:08

Treba sad policija da mu da terapiju i izjutra i popodne i uvece ovo ne pustati na slobodu takvi ce opet pokusati da ugroze nekome zivot svi koji prete da ubiju nekoga odmah iza resetaka zasto pidbul ne seta sam ulicom zato sto ce zaklati nekog takav je i taj monstroum

Slaven

16.04.2022 16:24

Ma dajte da poverujemo u idiota da nije uzeo terapiju.To je kretencina i treba ga dobro kazniti.Kakva terapija svi ludaci na mrezi su izgleda na terapiji.

Danica

16.04.2022 22:18

Pritvor ima osnova , opravdanje da je izostala terapija lekovima muškacu koji je uputio pretnju predsedniku- slab izgovor!

Nevena

16.04.2022 22:47

Život našeg predsednika ne sme biti ugrožen ni u jednom trenutku,bezbedonosne službe i tužilaštvo dobro rade svoj posao!

stevo

17.04.2022 01:59

Svaki vid pretnji upucenih predsedniku,svakako da treba sankcionisati

rade

17.04.2022 02:02

Takvima je mesto u pritvoru,jer za ovakve pretnje i ponasanje doticnog nema opravdanja

Milorad

17.04.2022 08:01

Skandalozne pretnje smrću predsedniku Alrkdandru Vučić neće biti tolerisane i biće sankcionisane u skladu sa zakonom. Zatvor je za njega jedini spas ne treba ga puštati na slobodu, takvi će opet pokušati da ugroze nekome život svi koji prete da ubiju.