"PRAVDU ZASLUŽUJU SVI, OSIM SRBA" Šta je to Bramerc poručio?
Foto: Printscreen

Iako je prethodnih dana u Srebrenici razgovarao sa udruženjima bosanskih muslimana, Bramerc za Srbe ni ovaj put nije imao vremena.

I danas stižu reagovanja iz Srpske.

Iz Saveza logoraša Republike Srpske poručili su da im je odavno jasno koliko je Bramerc pristrasan, te koliko, kako kažu, ignoriše srpske žrtve i sve ono što su Srbi preživeli.

Predsednik Saveza logoraša Anđelko Nosović kaže da nije prvi put da se Bramerc tako ponaša, zbog čega Savez logoraša nema poverenje u instituciju na čijem je čelu, niti u njega.

Predsednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić smatra da Bramerc svojim izjavama da nema vremena za sastanke sa predstavnicima srpskih udruženja, pokazuje da jednostrano radi za bošnjačke asocijacije i političku elitu.

Predsednik Udruženja logoraša Sarajevsko-romanijske regije Slobodan Mrkajić, koji je kao zarobljenik tokom tri godine prošao kroz pet logora, nada se da će kad-tad doći vreme da Bramerc poseti i srpska udruženja, te da će ispraviti svoju grešku. 

Predsednik Udruženja logoraša regije Trebinje Vukan Kovač ističe da pravdu, prema Bramercu, očito zaslužuju svi osim Srba.

- Sa Bramercom smo nekoliko puta u Sarajevu zakazivali sastanke. On svakih šest meseci podnosi izveštaj Haškom tribunalu. Donosili smo dokumente, tražili da se veliki slučajevi izmeste u Hag, međutim za Srbe to ne vredi, a za sve ostale vredi - naglašava Kovač.

Predsednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimir Kojić rekao je da poseta Bramerca Bosni i Hercegovini, po ko zna koji put, pokazuje da se sve radi da bi se održala jednostrana priča o tome da su samo muslimani žrtve, čime se "brani mit" i ponižavaju srpske žrtve.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading