POTVRĐENO PISANJE ALO! RASPADA SE KOALICIJA? Jeremić se otcepio od Đilasa!
Vuk Jeremić - Tanjug - S. Aćimović

A sakrivali su međusobnu netrpeljivost, sujetu lidera koji su nosevima parali nebo, Đilasovo diktatorsko ponašanje i nipodaštavanje drugih u koaliciji. Sada, kad su maske pale, prvi je progovorio potpredsednik Narodne stranke i najbliži saradnik Vuka Jeremića Miroslav Aleksić. On je direktno poručio da nije bilo dobro što su ucenjivali jedni druge.

DA NE UCENJUJEMO JEDNI DRUGE

- Nije sve do naroda, nešto je i do nas. Mogli smo više da razgovaramo i da ne ucenjujemo jedni druge. Narodna stranka je bila maksimalno korektna i stavila je partijski interes po strani zarad jedinstva i to je svima jasno - rekao je on, i pojasnio na šta misli:

POTVRĐENO PISANJE ALO! RASPADA SE KOALICIJA? Jeremić se otcepio od Đilasa!

Printscreen

 

- Neka istraživanja su nam rekla da je najbolji kandidat Zdravko Ponoš iako je po nekim istraživanjima Božo Prelević stajao daleko bolje. Istraživanja su nam bacila prašinu u oči da donesemo odluku na osnovu ne baš valjanih podataka. Mogli smo da budemo racionalniji i da šire sagledamo stvari. A predsednički izbori su ključni jer vuku parlamentarne i beogradske izbore.

Upitan da li se distancira od Ponoša, Aleksić je odgovorio da se ne distancira, nego iznosi svoj stav i mišljenje. Ocenio je i da je narod poslao poruku da shvate da se politika ne vodi na Vračaru i na Dorćolu i da van centra Beograda žive ljudi do kojih nisu doprli. I ove njegove reči mogu se protumačiti kao jasna kritika Đilasove odluke da za gradonačelnika kandiduje Vladetu Jankovića, koji se odmah „proslavio“ sada već čuvenim izjavama o Marinkovoj bari.

SAMOSTALNO U REPUBLIČKOM PARLAMENTU

Još jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića, advokat Vladimir Gajić, oglasio se i objavio da će Narodna stranka samostalno nastupati u republičkom parlamentu, gde će imati 12 poslanika. Dan ranije on je priznao izborni poraz i istakao da je fer da se to časno prizna i da se ne traže opravdanja. Gajić se na Tviteru osvrnuo i na protest na koji su pozvali Ekološki ustanak i Skupština slobodne Srbije ispred RIK-a zbog, kako su rekli, krađe glasova. 

POTVRĐENO PISANJE ALO! RASPADA SE KOALICIJA? Jeremić se otcepio od Đilasa!

Printscreen

 

„Nema potrebe da se više folira narod. Otvaranje džakova, javno prebrojavanje, a ovamo su naši kontrolori potpisali sve zapisnike bez primedbi. Ili skoro sve. Imamo tri puta manje glasova. Izašli smo na izbore pod lošim uslovima. To je to. Izgubili smo“, napisao je Gajić. 

Gajić je otkrio kakvu je Narodna stranka imala ulogu u koaliciji kojom je rukovodio Đilas.

- Silom prilika, pre svega zarad jedinstva, stranka je imala ulogu sekundanta na izborima, izuzev kada je u pitanju rad na terenu, gde je naše članstvo ginulo od posla. Ta priča je završena, zauvek, nadam se - poručio je Gajić. 

SUKOB DATIRA JOŠ OD DS

Vuk Jeremić i Dragan Đilas se ne mirišu se još iz DS-a, a otkako su u nekoj vrsti opozicionog saveza, Đilas na sve načine pokušava da ponizi Jeremića. Najpre je hteo da mu otme iz stranke Nikolu Jovanovića, da bi pred ove izbore ucenom koju pominje Aleksić nametnuo kao kandidata Ponoša, koji je prethodno zbog svađe sa Jeremićem napustio sve funkcije u Narodnoj stranci.

Deđanski: Rasturili se odavno

Stevica Deđanski, politički analitičar, za Alo! konstatuje da je u Đilasovoj koaliciji tikva pukla još pre mesec dana, samo što ne razume kome to nije bilo jasno.

- Prvi put u istoriji svih izbora na svetu predsednik jedne stranke uzeo je funkcionera druge stranke da bude kandidat za predsednika ne pitajući njegovu matičnu stranku, koja nije htela da ga podrži. Zar tad nije svima bilo jasno da je pukla tikva? Rezultat svega toga je ovo što se sad dešava, samo su zbog kampanje ćutali. 

Na pitanje da li bi Jeremićeva stranka bolje prošla da je išla sama, s obzirom na to da su percipirani kao desno orijentisani, a većina desnih stranaka je postigla dobar rezultat, naš sagovornik odgovara:

- Ako govorimo o državnim interesima, oni su na istoj poziciji kao i grupa u kojoj su bili, dakle, antidržavni su. Ali ako govorimo samo o njihovoj stranci, svakako bi bolje prošli. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Rada

05.04.2022 18:30

Vi nikako da shvatite u cemu je poenta vasih promasaja. Ne dobijaju se glasivi u kafanskim kuloarima, bilo vam je ispod casti da se umesate u narodne mase, da ih makar pitate za zdravlje, bilo vam je lakse da to radite "on lajn ". Tako ste i prosli. Ne trazite krivce u narodu za vase promasaje i gluposti .

Prokopije

05.04.2022 18:35

A šta je sa Marinikom?Sa kim će ona?

MUJO

05.04.2022 18:55

Najpametnije bi bilo da se bez talasanja mirno raziđete jer ste do guše u g....a.Ako malo zatalasate može bit i da malo okušate što ne treba.