ALEKSANDAR VUČIĆ BROJ 6 Održan žreb za redosled kandidata na predsedničkim izborima
Foto: Printscreen/RTS

Redosled je određen žrebom, uz direktan prenos na javnom servisu od 18 časova.

Žreb se odvijao izvlačenjem kuglica iz bubnja u kojima su se nalazili brojevi koji su pripali određenom kandidatu i on će se pod tim rednim brojem naći na glasačkom listiću na predsedničkim izborima 3. aprila.

Listići sa imenima kandidata stavljeni su u kuglice i u jedan bubanj, dok su u drugi ubačene kuglice u kojima se nalaze redni brojevi lista. Uparivanjem imena kandidata iz jednog bubnja i listića sa rednim brojem iz drugog, dobijen je redni broj tog kandidata na izborima.

Prema žrebu, redosled kandidata na izborima biće sledeći

1. Miša Vacić

2. Biljana Stojković

3. Branka Stamenković

4. Zdravko Ponoš

5. Milica Đurđević Stamenkovski

6. Aleksandar Vučić

7. Miloš Jovanović

8. Boško Obradović

Aktuelni predsednik Aleksandar Vučić ponovo će se naći na glasačkom listiću pod rednim brojem 6 kao i na prošlim izborima kada je odneo ubedljivu pobedu.

ALEKSANDAR VUČIĆ BROJ 6 Održan žreb za redosled kandidata na predsedničkim izborima

Foto: Printscreen/RTS

 

Podsetimo, za predsedničke izbore, RIK je proglasio osam kandidatura - Aleksandar Vučić, kao kandidat koalicije "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Miloš Jovanović kojeg je kandidovala koalicija Nada, Zdravko Ponoš kojeg je predložila lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije" i Milica Đurđević Stamenkovski kao kandidatkinja Srpske stranke Zavetnici.

U žrebu su se našli i Boško Obradović, koji je kandidat Patriotskog bloka, Biljana Stojković, kandidatkinja koalicije "Moramo", Miša Vacić kojeg je predložila Srpska desnica i Branka Stamenković na predlog "Suverenista".

Po Zakonu o izboru predsednika, redni broj kandidata na glasačkom listiću određuje se žrebom koji obavlja RIK u prisustvu predstavnika predlagača kandidata.

Republička izborna komisija bi danas trebalo da proglasi i zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore 3. aprila.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marija

18.03.2022 20:31

BOLJE BI BILO DA JE BILO KOJI DRUGI BROJ SAMO DA NIJE 6, POZNATO NAM JE STA RAZNI NUMEROLOZI GOVORE O BROJU 6.NEKA MU JE SA SRECOM.