OD BEOGRADA DO ŠAPCA ZA 45 MINUTA Predsednik Vučić na obeležavanju početka izgradnje saobraćajnice Šabac-Loznica (VIDEO)
FOTO: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Predsednik razgovara sa prisutnima na terenu, radnicima, kao i izvođačima radova.

- Put će biti završen pre kraja 2024. godine - konstatovao je predsednik. 

- Od Beograda do Šapca moći će da se stigne za 45 minuta, do Loznice sat i 10 minuta - poručio je Vučić i dodao da će ovo "ojačati Mačvu i Podrinje", kao i da će privući investitore.

Kamil Hasijev, ambasador Azerbejdžana, napomenuo je da se prijateljski odnosi između dve zemlje uspešno razvijaju.

- Privreda Srbije pokazuje rast, uprkos pandemiji - dodao je Hasijev.

Predsednik Aleksandar Vučić kazao je da Azvirt obavlja izvanredan posao.

- Do kraja 2024. godine imaćemo samo autoput i brzu saobraćajnicu. Za razliku od mnogih koji obećavaju rušenje, mi samo obećavamo gradnju. Ovak veliki infrastrukturni projekat umnogome će olakšati život ljudi i privući investitore. Reč je o projektu vrednom 467, 5 miliona evra, od Rume do Šapca ići će autoput, a od Šapca do Loznice brza saobraćajnica - kazao je predsednik.

Kako Vučić objašnjava radovi idu uspešno, a radovi se završavaju i pre ugovorenog roka.

Brza saobraćajnica prema Loznici zaobilazi sva naseljena mesta. Trasa puta će ići bliže reci Drni. To su kilometri nove nade i perspektive. To je srpski san, ali on nije konačni cilj. On nije ideal jedne utopije o savršenom društvu, već put u pravom smeru ka napretku. Zato, i danas hoću da čestitam ljudima u Mačvi, Jadru i Podrinju - rekao je predsednik.

- Danas ovde gradimo istoriju - kazao je Vučić.

Vučić ide u Monako i Španiju

Vučić je najavio skoru posetu Monaku i Španiji.

Na pitanje šta predstoji u njegovoj spoljnopolitičkoj agendi, šta je prvo na redu i sa kakvim planom ide u tu posetu, rekao je da mu je potvrđen za sada put u Monako i Španiju.

- Za nas posle decenija i decenija kada nismo imali nikakve posete na najvišem nivou iz Španije to je od izuzetnog značaja - naglasio je on.

Vučić je kazao i da je poseta Monaku i susret sa izuzetno uglednom ličnošću kakav je princ Albert od Monaka koji ima veliki uticaj, čiji se glas čuje u Evropi i širom sveta, veoma bitna.

Za dalje ne zna svoje obaveze, ukazao je on.

Lista SNS za izbore

Vučić je odgovorio i novinarima sa tajkunskih i stranih plaćenihčkih televizija na pitanje o izbori kandidata na listi SNS za izbore.

- Onima koje podržavate, ne odgovara da govore o Jeleni Begović, Stojanu Radenoviću ili Dani Grujičić, što bi vam odgovaralo da se priča o Mariji Zdravković... Mešao sam se u izbor u prvih 20, kada kažem mešao, razgovarao sam sa ljudima u stranci o tome.

Vučić je napomenuo da je uticao samo na to ko će se naći na prvih 20 mesta na listi za parlamentarne i beogradske izbore.

On je istakao da SNS funkcioniše demokratski, tako što organi stranke, odnosno odbori, predlažu imena na listama.

- Dobili su bez Beograda 170 imena da predlože - rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će se 3. aprila videti ko je pobednik i to ne u novinama, već na biračkim mestima.

Protesti

Vučić se osvrnuo i na proteste lažnih ekologa ispred Predsedništva.

- Što se tiče raznih protesta, ja svakoga dana imam proteste. Oni protestuju svakoga dana. Vidim da im nije dosadno, ima jagnjetine, bureka. Ako treba da pošaljem kafu, to ću uvek! - dodao je Vučić govoreći o protestima i kampu tzv. ekologa ispred Predsedništva.

- Ionako sam pogrešio oko nekih stvari, ali o tome ću kada se izbori završe. Za mene je mnogo važnije da radim za narod, nego nečiju sujetu gradim - kazao je Vučić.

General Milorad Stupar i Zdravko Ponoš

Govoreći o izjavu generala Milorada Stupara o Zdravku Ponošu, Vučić je kazao:

- O predsedničkim kandidatima neću govoriti, jedino što znam jeste da je Supar legendarni general. Jedino sam ponosan kada jedan takav general hvali svoju vojsku - rekao je predsednik.

Saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica

Saobraćajnica Šabac - Loznica deo je projekta Ruma - Šabac - Loznica.

Ovo je, kako je rekao gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, „veliki dan za čitav kraj i dokaz da država i predsednik Vučić, kao nikad niko, pokazuju brigu, ne samo za ova, već i naredna naša pokolenja“.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Mia

14.02.2022 18:24

Sretan početak radova u želji da radnici u zdravlju i veselju završe put u roku.

Mia

14.02.2022 18:25

Novi putevi, plus novi investitori, znace razvoj i napredak drzave.

Rićko

14.02.2022 23:16

Ovo je uspeh! Putevi su veliki usoeh jer to privlači sve ostalo. Bravo!

Bole

15.02.2022 09:13

Ovako rade ozbiljne drzave na svojoj teritoriji.

Ušće

16.02.2022 08:30

Pitanje za koliko od Beograda do Ušća na Ibru ,koje blizu manastira Studenice.