VESIĆ GLASAO I PORUČIO Za napredak ka Evropskoj uniji, da Srbija postane zrelo i demokratsko društvo
Tanjug

Nakon glasanja, Vesić je rekao da je današnji referendum za promenu Ustava Srbije značajan za napredak Srbije ka EU, ali i za dalju demokratizaciju naše zemlje.

"Glasanje "za", odnosno potvrđivanje promena Ustava zemlje znači da ćemo dobiti nezavisno sudstvo i samostalno tužilaštvo. To znači da ćemo izbeći svaki politički uticaj na izbor sudija i tužilaca. To je važno za demokratiju i na ovaj način Srbija se približava onim demokratskim zemljama kojim težimo i pokazujemo da smo zrelo, demokratsko društvo koje je zrelo za takve promene", istakao je Vesić.

On je dodao da glasanjem "za" sprečavamo da se ikada više dogode stvari koje su se dešavale u prošlosti, kada je, za vreme prošle vlasti bila reforma pravosuđa i kada je skoro 900 sudija i 200 tužilaca otpušteno preko noći.

O njihovim sudbinama odlučivali su u centralama tada vladajuće stranke, naveo je on.

"Mi smo zrelo društvo koje treba da ima nezavisne institucije i zato je današnji referendum posebno značajan za sudbinu Srbije. Verujem da će građani Srbije glasati za ustavne promene na referendumu i potvrditi da Srbija napreduje ka EU i da napreduje i da se razvija i da postaje zrelo, demokratsko društvo", poručio je Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading