Kurti šalje ROSU na Srbe zbog referenduma!
EPA

Da će biti poteškoća u organizaciji referenduma, postalo je jasno još pre dve nedelje kada su Kurti i Vjosa Osmani kazali da takvog izjašnjavanja neće biti na Kosmetu.

Izvor iz policije navodi da je iz Kurtijevog kabineta stiglo naređenje da se angažuju sve raspoložive snage i da pripadnici specijalnih jedinica budu u pripravnosti. Priština je angažovala i policajce u civilu koji nadgledaju škole, zdravstvene ustanove i druge institucije u kojima bi danas trebalo da budu otvorena mesta za izjašnjavanje punoletnih građana.

VELIKA KOLONA VOZILA STIGLA NOĆAS U BAZU Kurti šalje kriminalce iz ROSU na Srbe (VIDEO)

- Kolege koje su bile na odmoru dobile su naređenje da se odmah jave svojim starešinama. Napravljeni su spiskovi policajaca, podeljeni su zadaci i dogovoreni su svi detalji akcije koja se odnosi na sprečavanje održavanja referenduma. Policajcima je rečeno da oduzmu referendumski materijal i da uhapse sve osobe koje se tome budu protivile. U toj akciji biće korišćena oklopna vozila koja Priština uvek upotrebljava kada upada u srpske sredine - kaže izvor iz tzv. kosovske policije.

Prave se ludi

Na vanrednoj sednici tzv. skupštine nepriznate države Kosovo, koja je održana zbog referenduma o promeni Ustava Srbije, Aljbin Kurti je rekao da Srbi mogu glasati putem pošte ili Kancelarije za vezu.

- Niko ne krši pravo glasa, jednostavno zbog činjenice da dužnost ambasade Srbije na Kosovu obavlja Kancelarija za vezu u Prištini, glasanje za referendum se može obaviti u ovoj kancelariji u skladu sa zakonom našeg ustava - kazao je Kurti.

U petak uveče pripadnici tzv. kosovske policije na administrativnom prelazu zaplenili su referendumski materijal i priveli trojicu vozača kamiona i koordinatora RIK Marka Jankovića.

Kurtijeve namere dobro su poznate međunarodnoj zajednici, a jedan deo nje ga u potpunosti podržava. To se pre svega odnosi na OEBS, koji je trebalo na Merdaru da preuzme referendumski materijal, ali su se umesto pripadnika ove međunarodne misije pojavili pripadnici tzv. kosovske policije sa petnaestak svojih vozila.

I dok najmanje 60.000 Srba sa KIM koji žele da se izjasne na današnjem referendumu čeka rasplet situacije, iz Prištine stižu nove oružane pretnje, a na to su ukazali ljudi koji su bliski Hašimu Tačiju. Njegov savetnik Artan Behrami rekao je da je jasno da Kurti želi sukob.

Grafit OVK u selu Pasjane

U selu Pasjane u opštini Parteš nepoznate osobe ispisale su grafit UČK na tabli koja označava ovo naseljeno mesto.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading