DAČIĆ OTKRIO KAKO SE ZAVRŠIO SUKOB SA MINISTARKOM JOKSIMOVIĆ Jadranka i ja smo se izljubili posle svađe!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

- Sa Jadrankom Joksimović sam u dobrim odnosima, mi se stalno tako raspravljamo, ona je dosta temperamentna - kazao je on i dodao da je bio u pitanju splet okolnosti.

- Došao sam sa ciljem da pokažem Evropskoj uniji da je ovo što smo uradili u skladu sa evropskim vrednostima, a da se oni malo prave gluvonemi. Oni sada neće da pozivaju da ljudi izađu na referendum, a neki pozivaju da se glasa protiv. A zašto sada da građani glasaju protiv ako smo ispunili sve što su oni tražili? - zapitao se Dačić i istakao da Evropska unija finansira sve te partije, pokrete, nevladine organizacije i civilno društvo.

DAČIĆ OTKRIO KAKO SE ZAVRŠIO SUKOB SA MINISTARKOM JOKSIMOVIĆ Jadranka i ja smo se izljubili posle svađe!

TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

 

 

- Zašto sada ne budu malo glasniji i ne kažu: „Ovo je sada odraz i vašeg odnosa prema evropskim vrednostima“. To je bio moj cilj. Jadranka je mislila da ne treba Evropsku uniju da prozivamo nego civilno društvo. Ali nema veze, mi smo se na kraju izljubili kao i uvek - otkrio nam je predsednik parlamenta.

Podsetimo, u sredu je održan nacionalni konvent o EU sa predstavnicima vlasti gde se, između ostalog, raspravljalo i o referendumu o ustavnim promenama. Priča o referendumu pala je u drugi plan kada su Ivica Dačić i Jadranka Joksimović ušli u žestoku raspravu i počeli međusobno da se ućutkuju.

Dačić iznerviran

Dačić je bio vidno iznerviran zbog neprisustva članova Radne grupe za Poglavlje 23 u čijoj nadležnosti i jeste oblast vladavine prava i promene Ustava. On je poručio da nije korektno to što predstavnici Radne grupe ne učestvuju u procesu koji su sami tražili.

- Meni sada kad vas čujem dođe da povučem predlog za promenu Ustava - rekao je on. Na konstataciju koordinatorke Nacionalnog konventa Nataše Dragojlović da se ne može povući, Dačić je odgovorio:

- Ne znam što smo prihvatili taj predlog kad vi niste zadovoljni. Pa ja sam i EU sto puta rekao - napišite s čim niste zadovoljni. Na to je ministarka za evrointegracije prokomentarisala da tu nije reč o EU nego o civilnom društvu.

- Jadranka, nisam te prekidao, nemoj da me prekidaš, molim te - odgovorio je Dačić.

Predsednik Skupštine je poručio da ih je zvao i ranije, ali da nisu došli zbog kovida.

- Vaš život je vredniji od mog, jelda? - upitao je on, a Dragojlovićeva mu je, podsećajući da su došli ove godine, odgovorila: „Ne, nego ste vi veći Evropejac od nas.“

Nakon toga je došlo i do rasprave sa ministarkom Joksimović, kojoj je Dačić rekao da ćuti.

- Jadranka, ćuti, ženo, aman! - rekao je Dačić.

- Neću da ćutim, ovo je dijalog, ima da se dijaloški raspravljam - odgovorila mu je ministarka.

- Pa raspravljaj ti s njima, nemoj sa mnom da raspravljaš. Nisam ja ovde došao tebi da podnosim račune - rekao je, i poručio joj „da ne deli lekcije drugima“. 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading