BANE IVKOVIĆ PROGOVORIO O SMRTI NEKADAŠNJEG SARADNIKA Mrka je gradio mostove i među ljudima!
Branislav Bane Ivković - Alo - Marko Đoković

On je za naš list istakao da ga je Mrkina smrt pogodila.

- Jasno je da mi je teško. Mogu reći da sam pročitao dosta toga što su o njemu pisali ovih dana. I stvarno mostovi kao reč dominiraju i to je istina - kazao je Ivković, i istakao da je Mrka jednostavno bio dobar čovek.

- Naučio je sve nas oko sebe da tražimo dobro u čoveku, a da ono što je loše i ne vidimo da bi se ti mostovi gradili među ljudima. I to je suština - dodao je on.

Upitan po čemu će još pamtiti Mrkonjića, Ivković se nasmejao i priznao:

- Najviše sam voleo kada pozdravi: Gde si, kretenu. To kad kaže nekome to znači da ga voli i poštuje. Takav je bio. On je stvarno unikatna ličnost na ovim prostorima.

BANE IVKOVIĆ PROGOVORIO O SMRTI NEKADAŠNJEG SARADNIKA Mrka je gradio mostove i među ljudima!

Foto: ATA Images

 

Ivković ističe da je Mrka plenio svojim šarmom.  

- Umeo je i da peva i da se veseli i da priđe svakom čoveku. Pa i neprijatelju da priča da ga nekako odobrovolji na normalne razgovore i dogovore. Širok čovek, onako kao planina - kazao je on, i za Alo! otkrio kom se projektu Mrka posebno radovao dok je obnavljao zemlju nakon NATO agresije.

- Dobro se sećam kada su zlotvori, a takvih ima u ovoj zemlji, govorili da Mrka od stiropora pravi mostove. To ga je strašno pogodilo. Njega je Beška najviše motivisala, rekonstrukcija dela Beške, završetak i puštanje u funkciju. Tada je došao i predsednik Slobodan Milošević. Mislim da je tada bio najponosniji. Mnogo toga je on uradio u životu, ali ponovno puštanje Beške u funkciju je nešto što je on sa ponosom doživeo upravo zbog onih koji su govorili da je on stiroporom pravio mostove. Takvih budala je bilo, a i danas ih ima - zaključio je Ivković.

Podsetimo, Mrkonjić je preminuo u 80. godini na Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Dačić: Dani žalosti za SPS

Za Socijalističku partiju Srbije ovo su dani žalosti za velikom legendom, istorijskom ličnošću našeg druga Milutina Mrkonjića, ali i dani kada smo svesni radosti što smo imali jednu takvu veličinu među nama, izjavio je juče predsednik SPS Ivica Dačić nakon što se u sedištu stranke u Beogradu upisao u Knjigu žalosti povodom smrti počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića.

On se zahvalio svima koji su SPS-u izrazili saučešće i pozvao sve socijaliste koji su ga poštovali da dođu na komemoraciju i sahranu i da se na dostojanstven način oproste od njega.

Kako je najavio predsednik SPS, u četvrtak u 11 sati biće održana komemoracija Milutinu Mrkonjiću u Skupštini Srbije, a u 15 sati počasni predsednik i jedan od osnivača SPS biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading