VESIĆ IZAZVAO ĐILASA Spreman da se opkladi sa njim i narodu pokaže ko je varalica i ko ništa ne zna
Alo

„On je rekao javno da će uzeti, ja kažem javno da neće. Molim vas da 31. decembra objasnite ko je varalica i ko ništa ne zna“, rekao je Vesić novinarima i dodao da od 2017. godine „Beograd put“ nije uzeo nijedan jedini dinar kredita.

„Kada smo 2014. godine preuzeli grad zatekli smo u ‘Beograd putu’ 730 miliona duga prema dobavljačima, milijardu i sto pedeset devet miliona duga prema kreditima, odnosno 16,2 miliona evra. Tako je izgledao ‘Beograd put’ u vreme kada je Đilas bio gradonačelnik“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, „Beograd put“ je prošle godine „prvi put u poslednjih dvadeset i nešto godina isplatio zaključno sa 31. decembrom sve dobavljače i uplatio dobit Skupštini grada od 195.166.000 dinara“.

On je rekao da od 2018. godine grad Beograd isplaćuje solidarnu pomoć svim zaposlenima u preduzećima i Upravi i da će tako biti dok se on pita, dok vodi ekonomsko poslovanje u Beogradu.

Cena Linijskog parka preliminarna procena

Vesić je naveo da je preliminarna procena da će Linijski park koštati oko 55 miliona evra.

„Kada bude raspisan tender stajaće ta procena pa ćemo videti kaku ćemo ponudu da dobijemo“, rekao je Vesić.

On je kazao i da nije tačno da u vreme dok je u Beogradu na vlasti bio Đilas nije bilo požara u Vinči i naveo da je u julu 2012. godine bio požar na toj deponiji.

Upitan da prokomentariše tvrdnju Narodne stranke da se broj ljudi prijavljenih da živi u Beogradu povećava kako bi pomogli SNS na izborima, Vesić je odgovorio da „oni tvrde, a nemaju dokaze“.

„Oni su rekli, ali ne znaju. To je stvarno smešno“, rekao je Vesić i naveo da bi trebalo da iznesu neke dokaze.

Upitan da li zna zašto odbornik odborničke grupe „Aleksandar Vučić – zato što volimo Beograd“ Aleksandar Šapić ne dolazi na sednice Skupštine grada, Vesić je odgovorio da ne zna.

„Ne znam ko od odbornika dolazi. To nije pitanje za mene. Ja sam u izvršnoj vlasti i ne bavim se ko od odbornika dolazi“, rekao je Vesić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miki

30.08.2021 17:41

Ovaj osuđeni begunac od vojske i kursista MUP hoče da kaže da su isti. Znači obogatio se.