SINIŠA MALI OBJASNIO STRUČNJACIMA Da je zemljište Beograda na vodi bilo uređeno, Đilas bi ga davno aktivirao!
Printscreen/ Prva

 

 

Ministar finansija Siniša Mali obratio se Dušanu Nikeziću iz SSP, povodom njegovog saopštenja o Beogradu na vodi,  i u objavi na Instagram profilu poručio mu da mora opet da ga uputi u ekonomske tokove pošto Nikeziću ,evidentno, nedostaje znanja.

Na optužbe predsednika resornog odbora za privredu i finansije SSP Dušana Nikezića, da će "biti potrebno 250 godina za povraćaj dve milijarde evra novca i imovine koliko je država Srbija uložila u projekat Beograd na vodi", Mali je podsetio Nikezića na jasnu razliku između građevinskog zemljišta na kojem odmah može da se gradi i građevinskog zemljišta gde se sada gradi “Beograd na vodi”, a gde su nekada bile stotine nelegalnih i legalnih objekata, koje je bilo neophodno raščistiti, kako bi gradnja uopšte mogla da počne.

To nije bila parcela koja je bila spremna za gradnju, da bi je neko kupio i krenuo da zida. Inače, da je bilo lako prodati ili aktivirati to zemljište, ne sumnjam da bi to Dragan Đilas za vreme svog mandata i uradio.

Takodje, u potpunosti ste u pravu da smo poklonili zemljište. Da, poklonili smo ga svim Beograđanima i građanima Srbije. Sada konačno imaju uređeno šetalište, brojne sadržaje koji su u vreme gazde Đilasa bili nezamislivi, pošto je taj deo grada jedino privlačio pacove i žabe.

Kada se već čudite čime se sve ponosimo, pored “Beograda na vodi”, tu su kovid bolnice koje smo izgradili u rekordnom roku, brojne rekonstrukcije zdravstvenih centara, škole u koje ulažemo, auto-putevi koje smo izgradili i koje gradimo, a koje i Vi, Vaš gazda i kolege iz firme u kojoj ste zaposleni (SSP) koristite, između ostalog da se provozate luksuznim vozilima, dok istovremeno glumite dušebrižnike.

Ponosimo se i odličnim ekonomskim rezultatima koje smo postigli. S druge strane, građani se dobro sećaju vaše zaostavštine, koliko ste zadužili zemlju uzimajući preskupe kredite, koliko ste pokrali. Dok ste vladali, tada ste jedino vi zarađivali, a to je vidljivo zahvaljujući finansijskim izveštajima koji nedvosmisleno pokazuju da su firme gazde Đilasa dok je bio gradonačelnik prihodovale više od 600 miliona evra.

Žednom je i kap dosta, a pohlepnom je i izvor malo. Budite uvereni da vaša pohlepa neće moći da se ostvari kao nekada. Nema povratka u tužnu prošlost! - poručio je Siniša Mali.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Мијо

21.08.2021 18:49

Пројекат Београд на води је велика ствар за целу нашу земљу поједини могу да причају шта год хоће ово је нашој земљи донело велику економску корист и само треба радити на томе да што више инвеститора долази у нашу земљу и инвестира.

Olga

21.08.2021 18:49

Beograd je najlepši grad u Republici Srbiji

Osman

21.08.2021 18:51

Ministar Mali zna na koji način treba da im sve objasni

Zvone

21.08.2021 21:21

Uh to bi bila poslastica Djilasu! Zbog toga se i busao u grudi, jer je znao da ne moze da umesa prstice ...

nikola

21.08.2021 21:24

Beograd na vodi je simbol gradjevinarstva i ponos Srbije!

Gorica

22.08.2021 08:21

Znaju oni itekako dobro da je "Beograd na vodi" simbol gradjevinarstva i ponos Srbije. Ali ne mogu nikako da prevale preko usta da ovu nepobitnu činjenicu pohvale, već samo pljuju bez ikakvih činjenica i istine.

Sofija

22.08.2021 09:11

Ђилас био на власти у Београду једно је бринуо за свој џеп