VUČIĆ U NOVOM SADU! "Do kraja godine novo povećanje plata!"
Printscreen

- Porast korone beleži se u bogatijim krajevima Srbije odakle su građani najviše putovali u inostranstvo, a i od jutros beleži se značajan rast brojki

- Do kraja godine sledi povećanje plata zdravstvenim radnicima, rekao predsednik Srbije

- 5 vakcina i sve to džabe, švedski sto, vakcinišite se

- Platićemo mi, ali davaćemo račune lečenima od korone da vide koliko to košta

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas gradilište nove kovid bolnice na Mišeluku u Novom Sadu.

Na samom početku obilaska predsednik je upitao kad će biti gotovo, raspitivao se o radovima, pozdravio građevince i upitao koja je to žena Andrijana koja je sve ovo radila.

VUČIĆ U NOVOM SADU!

Printscreen

 

Predsednik je napomenuo i da će u novoj bolnici biti više od 400 kreveta poluintenzivne i 220 kreveta intenzivne nege, a od radova je ostalo uređenje oko bolnice, pre svega zelenilo, a unutra klimatizacija za koju mu je rečeno da je izuzetno komplikovan posao.

 

Predsednika je kroz novu bolnicu provela direktorka KC Vojvodine, doktorka Edita Stakić.

O skandiranju navijača

- To je već postalo pomalo smešno i tragikomično. Video sam Suljagića iz Srebrenice koji je rekao da je Vučić navijačima naredio da viču "Ratko Mladić" a da je isti Vučić naredio da se viče "Vučiću pederu".

VUČIĆ U NOVOM SADU!

Printscreen

 

Predsednik je istakao da mu ne smeta ništa što viču protiv njega, ali da ima problem sa tim da se skandira "Nož, žica, Srebrenica", "Žuta kuća", "Kosovo je pored Srbije" i Naser Orić.

O napadima Siniše Kovačevića

- Što se tiče da su videli Belivuka na terasi Predsedništva, svako ko uđe je zabeležen, svakog dana. Nisu oni ni mislili da govore istinu, suština je u sledećem, išao bih na poligraf, ali ne mogu pošto je izanđala mašina. Da li je bila teška noć, pa mamurno jutro ili obrnuto, u to neću da ulazim – rekao je predsednik.

Što se tiče ekoloških organizacija, video sam da RTS prednjači u kampanji protiv države, valjda su rešili da se na vreme preorijentišu i postanu gori od N1 i drugih Đilasovih medija - rekao je Vučić.

Povećanje plata

Predsednik je rekao i da će do kraja godine biti i povećanje plata zdravstvenim radnicima.

- Ako nastavimo sa ovakvom stopom rasta, do kraja godine ćemo moći da još povećamo plate zdravstvenim radnicima - kaže on.

"Slušaćemo struku, ali i poštovati Ustav"

Vučić je rekao da će se slušati struka, odnosno preporuke lekara za uvođenje novih mera nakon rasta broja zaraženih korona virusom.

VUČIĆ U NOVOM SADU!

TANJUG/ JAROSLAV PAP/ nr

 

- Mi ćemo da slušamo i doktora Kona i doktora Šeklera, ne možemo da se unervozimo i ne slušamo struku! Moraćemo da razgovaramo šta je to što možemo da učinimo, a šta ne možemo - kaže predsednik.

Obraćanje predsednika

- Mi smo danas na 15-ak dana od otvaranja nove kovid bolnice i stvarno sam ponosan jer će država za manje od 4 meseca uspeti da izgradi velelepnu bolnicu i biće nešto bolja nego ona u Kruševcu i Batajnici. Ovo će služiti na ponos svim građanima na severu Srbije - rekao je predsednik i dodao da se nada da će ovo olakšati pritisak na bolnice u Beogradu.

Predsednik je izrazio zabrinutost zbog povećanja broja zaraženih u Srbiji i istakao da su uglavnom u pitanju "uvezeni slučajevi"

VUČIĆ U NOVOM SADU!

Printscreen

 

- Ovo je naš način da se tome suprotstavimo, da država obezbedi najbolje zdravstvene kapacitete.

Predsednik je istakao i da gotovo ništa nije građeno u Srbiji u poslednjih 40 godina.

Vučić je izrazio zadovoljstvo jer će se otvaranjem nove bolnice pacijenti sa drugim oboljenjima moći da budu hospitalizovani i lečeni, jer će se kovid pacijenti lečiti u novoj bolici.

 

- Ukoliko nastavimo sa ovakvom stopom rasta pre kraja godine ćemo moći da uvećamo plate zdravstvenim radnicima - rekao je Vučić i naglasio da se tu misli na svo medicinsko i nemedicinsko osoblje.

Predsednik je istakao da čeka da vidi kakve će promene u svetu da napravi kriza sa Avganistanom.

- Očekujem da 01. 11. imamo osam, a najmanje deset autoputeva u izgradnji.

Nakon obilaska gradilišta predviđene su izjave za medije, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
koka

14.08.2021 11:15

Ovo sto smo videli obecava,bolnica ce biti izgradjena na vreme.Svaka cast svim ljudima koji ucestvuju u izgradnji!

Boki

14.08.2021 11:19

Kovid bolnica u Novom Sadu gradi se u pravi čas, kada smo suočeni sa povećanjem broja zaraženih, novi smeštajni kapaciteti su itekako važni kako bi se nastavila borba protiv Covida-19.

Nina

14.08.2021 11:50

Naše zdravstvo, i pored svih pritisaka, je jako i odgovorno. Pruža narodu svu moguću uslugu. Svaka nova bolnica ostaje za budućnost i zato mi imamo ovako jake medicinske stručnjake.

Rade

14.08.2021 12:15

Srbija ima stabilne finansije koje će uvek da omogućavaju nova povećanja plata i penzija

Милеса

14.08.2021 12:29

Здравство је приоритет, тако да је све ок што се улаже у њега.

Okolo Gladac

14.08.2021 12:44

Sve je to lijepo i pozdravljam rad predsjednikka, i zdravstvenom osoblju treba omoguciti sto bolje uslove i visoka primanja,za svaku pohvalu. Lezao sam u kamenici, imao sam osjecaj da sestricama treba podijeliti puskice a oko kreveta kasetne bombe. Direktor ako te zakaze u 9h dodje poslije 16h i jos arogantan , kako si smijo pitati sto cekas cijo dan. Istorija bolesti se neslaze ni u jednom dijelu, ( u otpusnici). Radili su mi katerizaciju, o tome ne bih da pisem, kako je teklo. Uprkos svemu od srca pozdravljam napore predsjednika za bolje uslove i standard nasih zdravstvenih radnika. Zivjela Srbija !

Ivana

14.08.2021 14:37

Naravno da je potrebno novo povećaja plata i ja tu odluku predsednika Vučića i Siniše Malog podržavam. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što činite sve da građani Srbije žive bolje. Srbija je na istorijskom razvoju i napretku.

stevo

14.08.2021 15:21

Boljitak ekonomskih uslova donosi povecanje plata i penzija i ovo je dokaz da Srbija ide napred

Lola

14.08.2021 18:32

Ovo su stvarno odlične vesti za sve građane Srbije, jer svako povećanje je od velikog značaja.