USTAJU DEŽURNI SRBOMRSCI Sonja Biserko kipti od sreće: Sledeći korak je nametnuti u Srbiji zabranu negiranja genocida u Srebrenici
Wikipedia

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko u svom komentaru odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini o zabrani negiranja genocida i ratnih zločina kaže kako pozdravlja odluku koja je donesena, iako se to trebalo desiti i ranije.

“To je došlo sa zakašnjenjem, ali bolje ikad nego nikad s obzirom na meru do koje je otišlo negiranje genocida i svega onog što se dešavalo u BiH od strane Republike Srpske, ali i Srbije. Sledeći korak je nametnuti u Srbiji takvu zabranu zato što je to jedini način da ceo region počne na objektivan način da sagledava šta se dešavalo 90-ih godina”, rekla je Sonja Biserko.

Podsetila je da su svojevremeno Republika Srpska i Milorad Dodik priznali genocid u Srebrenici te da su o tome napravili i izveštaj, kojeg su se naknadno odrekli s argumentom da su bili pod pritiskom međunarodne zajednice.

“Međutim, i sad će biti pod pritiskom međunarodne zajednice da to ponovo prihvate. A to je jedini način da se otvori neka perspektiva u BiH”, komentarisala je Biserko.

Zaključila je da predsednik SNSD-a Milorad Dodik svakodnevno radikalizira svoju političku poziciju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Ruza

23.07.2021 13:35

Svaka cast Poljacima. Pokazali su da u njihovoj zemlji ne moze svako da vrslja. Mi treba da zabranimo rad helsiskom.odboru na celu sa Sonjom Biserko, nevladine organizacije i sve one koji rade protiv Srbije. Sve to treba proterati iz Srbije.

Петковић

23.07.2021 14:07

Интересује ме ко дозвољава овим ругобама,Бисерко и Наташи да отворено вршљају против Србије.Тај шљам и изрод људски треба под хитно протерати.Нека иду код својих послодаваца.Толико су зла нанеле Србији да ће и њихова будућа покољења да се стиде.

dobri irac

23.07.2021 14:07

Ko može da mi zabrani da pričam da su muslimani pobili žene i decu oko Srebrenice i Bratunca .Srbi nisu počinili genocid u ovoj ustaškoj enklavi već su samo oslobodili svoja naselja i u borbi sa muslimanima bili uspešniji.Može li to da bude genocid,to je borba pa ko pobedi.Ako ćemo o genocidi bilo ga je ali nad Srbima.

ljuba

23.07.2021 14:13

Genocidom na Srbijom vrše Sonja, Nataša, pa Lihtovka i njima slični. Što one uopšte žive u Srbiji i genocidnim narodom.

ЗОРАН

23.07.2021 14:44

У Србији не постоји цензура, свако може да каже своје мишљење па чак и ви госпођо Бисерко.