PET ŠAMARA CRNOGORSKIH "PRIJATELJA" Čime su to Srbija i srpski narod izazvali ovakvu mržnju kod Krivokapića i Bečića?
EPA Boris Pejovic

U tome prednjači predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić, tvrdeći da se protiv njih vodi prljava kampanja i prekorevajući nas za rušenje bratskih, prijateljskih, komšijskih i regionalnih odnosa.

Otkad je Krivokapić izabran za novog premijera Crne Gore, a Bečić za šefa parlamenta, slučaj proteranog ambasadora Srbije Vladimira Božovića dodatno je zakomplikovan, ali je suština da povratka - nema. Crnogorski parlament je usvojio sramnu "Rezoluciju o Srebrenici", u kojoj se čak nalaze i oštre kazne.

Na istoj sednici smenili su i jednog od ukupno troje Srba u tamošnjoj vladi: šef resora pravde Vladimir Leposavić razrešen je zbog "relativizovanja genocida u Srebrenici". Od potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC - čija je odbrana pokrenula litije i uzdrmala režim Mila Đukanovića - napravljen je performans, a epilog se ne nazire.

Šta je za to vreme uradio Beograd? Premijerka Srbije Ana Brnabić, usred najveće nestašice vakcina, uručila je Krivokapiću na podgoričkom aerodromu prvih 2.000 vakcina, a naknadno je stiglo još toliko. U drugoj turi dobili su 10.000 doza. A pre desetak dana, i to tako što se "izleteo" ministar odbrane tzv. Kosova Armend Mehaj, saznali smo da je Crna Gora donirala 400 vakcina pripadnicima tzv. "Kosovskih bezednosnih snaga"?!

Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta iz Nove srpske demokratije, ukazuje da već izvesno vreme Bečić i Krivokapić vode politiku koja je bliska DPS:

- Ako nečiji potezi nisu bratski, onda su to oni koje predsednik Crne Gore, kao i predsednici njene vlade i skupštine povlače u odnosu na Srbiju i srpski narod. Da nije možda Srbija nečim izazvala vlast u Podgorici da prizna lažnu državu Kosovo? Naravno da nije, ali sa tom politikom DPS nastavljaju Krivokapić i Bečić. Oni su se žestoko zabrinuli što je poslanica Draginja Vuksanović zaustavljena na aerodromu, a ne interesuje ih što je Risto Jovanović kidnapovan i zatočen od strane albanskih terorista. Ne vidim i da je Srbija "nebratskim" potezom izazvala izglasavanje antisrpske rezolucije o Srebrenici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
NS

03.07.2021 22:44

Ljubomora i zavist su teske stvari. Navikli su Crnogorci da vrsljaju po Srbiji kad god im se cefne. Oni dodju u Srbiju, jedan drugom namestaju radna mesta, poslove, a srpski radnik nema posla. Licno sam bila svedok tome. Dosao je kraj njihovoj vladavini u Srbiji..Sada ne znaju sta da rade, pa pljuju po Srbiji i njenom rukovodstvu. Pokusavaju da vrate na vlast one za cije vladavine su radili po Srbiji sta su hteli. Dobro ja pamtim Mila kada je stalno bio u Beogradu. Dosao je kraj tome, hvala Bogu!

Sam

04.07.2021 15:02

@NS - Da nije to obratno ili se ne secas kad su bili izbori kad se sva Srbija digla da se promeni vlast mislivsi koko ce prisiliti Crnu Goru da je Srbija asimilira.Svi ste se digli na zadnje noge ali nece ici jer ljudu brane svoju zemlju od takvi koji misle da je sav svet postao od Srba.Vi se volite petljati u sve zemlje regiona pa zato i imate takve odnose da vas niko ne benda ni zasto.Nema vise Juge a i srpske dominacije gde je bila svugdje u svakom delu ex Yu.Izgradjujte sviju zemlju i gledajte svoje dvoriste.