PREDSEDNIK SRBIJE NA "JURONJUZU" Vučić: Ljudima na Kosovu treba obezbediti sigurnost, veće plate i penzije!
Printscreen

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je gost emisije na televiziji Euronews Serbia.

Ekologija u Srbiji

Vučić je objasnio da Srbija mora da ima struju, ali da to ne znači da neko u Srbiji voli reke i planine više od njega.

"Ako ne bude bilo energetskih izvora, šta ćemoo... Kako hoćete da imamo struju? Mi treba da napravimo balans, da radimo vodovode. Ne želim samo da na bude lako, jer kasnije neće da nam bude lepo. Ja ću poštovati donetu odluku, tamo niko neće niko da živi, ja ne želim na ovaj način da se dodvorim petorici ljudi, prvo treba da se urade analize iz Rio Tinta, pa će Vlada Srbije time da se bavi. Siguran sam da imate većinu, laka rešenja uvek imaju većinu... Ja razumem da su lake odluke popularne i da ikakve veze sa njima imaju "Ne davimo Beograd" ili Tuća. Pa pogledajte kako je izgledala karijera Borisa Tadića, uvek je govorio ono što drugi žele da čuju, on je pristojan čovek bio sve to vreme, znao je kako da podilazi, ja to ne želim, hoću da se mere rezultati, a ne samo da budem lep", rekao je Vučić.

PREDSEDNIK SRBIJE NA

Printscreen

 

 

Izborni uslovi 

"Spremni smo da dozvolimo ljudima da idu do ministarstva i da urade šta hoće sa biračkim spiskovima. Sve prihvatimo. Neka ih sastavi Bilček lično. Reč je o notornoj laži... To je bezvezna stvar! Ne znam kako mislite da je moguća prevara? Da mrtvi glasaju? Nismo ništa krali, svaku vrstu kontrole smo spremni da ispunimo. Oni nama kažu da tri dana pred izbore izađemo sa jasnim ciframa koliko je koja stranka potrošila para, evo ja im kažem da i to možemo. Imamo legitiman novac, ne finansiraju nas tajkuni. Moram da vidim ko će biti protivkandidati, pa ću onda odlučiti hoću li se kandidovati", kaže Vučić.

O incidentu ispred Predsedništva

"Nisam se sukobio sa jednim opozicionim liderom, već sa njih petoricom. Ja sam pokazao da dijalog sa opozicijom može da izgleda demokratski, kao sa Radulovićem i Obradovićem. Ja sam sišao sam, a njih je bila petorica... Oni su za Anu Brnabić rekli da je glupača, ali tada niko ne reaguje. Ja nisam slao ljude kod njih u stranku da ih obilaze", ističe predsednik Vučić. 

 

"Izvinjavam se javnosti na jednoj reči koju sam izgovorio. Dolazili su mi ispred više puta, možete da me vređate... Nikada nisam nikoga tužio, nijednog političkog protivnika, onaj ko je na vlasti mora da bude svestan ovog posla.. Naslušao sam se svega i svačega.. Optužili su me da sam kriv za smrt Cvijana. To nije političkog dijaloga, ja nikoga nisam optužio za ubistvo. Mislim da ako neko sam prijavi prihod od 619 miliona evra, da je zaključak jasan", kaže Vučić.

Vučić o opoziciji

"Meni stranci neće govoriti kako da se ponašam. Pažljivo slušam šta pričaju, članovi opozicije govore da neće razgovorati sa kretenom i izdajnikom", kaže Vučić.

PREDSEDNIK SRBIJE NA

Printscreen

 

 

Razgovor sa Angelom Merkel 

"Kancelarku veoma poštujem, više puta nam je pomogla, uvek sa njom vodim konstruktivne razgovore. Polovina njih hoće sa strancima, polovina neće...", kaže Vučić.

Pridruživanje Evropskoj uniji

"Ponosan sam svojim nasleđem, ono što smo izgradili i napravili će ljudi umeti da cene, ali verujem da možemo još do sledećeih predsedničkih izbora, ko god bude bio izabran", kazao je predsednik.

PREDSEDNIK SRBIJE NA

Printscreen

 

 

 

"Ja neću da bežim od odgovornosti, kada sam se uključio u sve pre pet meseci morali smo dosta toga da promenimo. To je Sizifov posao. Završili smo za dva klastera, završili za takse za alkohol, a nismo nagrađeni, završili smo razmotavanje Srbijagasa i nastavićemo da radimo. Deo krivice je na našoj strani, ali nije samo do nas, svi znaju to i čak i ne kriju", istakao je Vučić.

Mali Šengen

"Sem puteva, fabrika, bolnica, moramo da razmišljamo i o široj viziji, ime će biti drugačije. Na sledećem Samitu daćemo novo ime toj inicijativi, neće biti mali šengen. Uvek su sve velike sile želeli da zavade zemlje Zapadnog Balkana, da izvlače korist za sebe, a da mi ostanemo u bedi. Mi ćemo sami da uradimo mnogo više, da stvaramo tačke poverenja. Mi ćemo se truditi da 29. jula se dotaknemo neke nove teme, borba protiv nepogoda i zemljotresa", rekao je Vučić.

 

PREDSEDNIK SRBIJE NA

Printscreen

 

 

 

Razgovor sa Kurtijem u Briselu

"Ima mnogo varijacija. Čovek me vidi drugi put u životu. On se iznenadio, jer je mislio da može da provocira, ali se prevario. Rekao mi je: Vučiću, hoćeš li ti da priznaš Kosovo ili nećeš? I kada?", što se nas tiče nikada", rekao je Vučić, prepričavajući razgovor sa Kurtijem.

Pitanje Kosova i Metohije

Vučić je izjavio da je potrebno stvaranje više poverenja između Beograda i Prištine.

Predsednik kaže da je mit da je sve lako i jednostavno, ali je isto tako mit da Srbija i srpski narod ne polažu nikakvo pravo na Kosovo i Metohiju.

"Mit je da je sve lako i jednostavno i da treba samo da kažemo: "Sklonite se odavde, ne moramo da razgovaramo, to je samo naše." To prosto nije lako spojiti s onim što je realno. Trebalo bi u sredini pronaći neko rešenje", rekao je Vučić.

Vučić kaže da bez kompromisnog rešenja znači da neko može odmrznuti konflikt između Srba i Albanaca, a to može odvesti u katastrofu i sukobe koji nikome nisu potrebni.

PREDSEDNIK SRBIJE NA

Printscreen

 

 

O nastupu patrijarha Porfirija na Gazimestanu

"On je govorio o duhobnim vrednostima i kosovskom zavetu. Znam da se patrijarh se zalaže za integritet Srbije", rekao je Vučić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
dobili petputa

29.06.2021 20:45

Pa već su se asvi preselili u Srbiju, decu upisali u škole u Srbiji i kupili nekretnine u Srbiji. Primaju i duple palte i ako žive u Srbiji.

sale

01.08.2021 17:04

ja sam sa kosova iz gracanice,pa ovde plate vec imaju vece za 50 posto vece nego u srbiji ,a plus plate od kosovskih institucija,a sta sa onima koji primaju privremenu naknadu, ......