SVAKODNEVNI NAPADI, UCENE I UDARI! Podmuklo! Komšije i Zapad stežu obruč oko Srbije sa svih strana!
Tanjug/Zoran Žestić

Dok je predsednik Srbije u Skupštini govorio o teškoj situaciji sa Kosovom, Aljbin Kurti je u skupštini lažne države pričao da je jedino rešenje svih problema da Srbija prizna Kosovo. Predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić i juče su nastavili da šire antisrpske stavove, tvrdeći da se Srbija vratila retorici devedesetih (takve izjave svake nedelje daje i Milo Đukanović)! Podršku su dobili i od lidera Bošnjaka u BiH Bakira Izetbegovića, koji je istakao da je Crna Gora svojom rezolucijom, proglašavajući srpski narod za genocidan, pokazala čojstvo.

SVAKODNEVNI NAPADI, UCENE I UDARI! Podmuklo! Komšije i Zapad stežu obruč oko Srbije sa svih strana!

Tanjug/Tanja Valić

 

U isto vreme hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman, već poznat po svojim skandaloznim izjava na račun naše zemlje, izjavio je sada da Srbija treba da prizna genocid u Srebrenici da bi mogla da uđe u Evropsku uniju.

Komentarišući to što je Srbija i Albancima i Hrvatima i Bosancima, ali i Crnogorcima postala pravi trn u oku, bez obzira što mi sa svima želimo najbolje odnose i nikome se ne zameramo, analitičar Branko Radun ističe da su izjave hrvatskog ministra spoljnih poslova posebna vrsta perverzije.

- Hrvati se nisu suočili s autentičnim genocidom u Jasenovcu, nikada nisu priznali da je tamo počinjen genocid nad Srbima. To potvrđuju čak i nemački izvori, da je to bio najstravičniji logor u Drugom svetskom ratu u kojem su ljudi ubijani na osamdeset različitih načina. Neko ko predstavlja Hrvatsku ima obraza da govori o genocidu. Oni nisu prihvatili Jasenovac, da ne govorim o Oluji koju slave. A Oluja ima elemente genocida jer je planirana akcija. Postoje brionski transkripti koji govore o tome da je to bio plan. Jedino je Oluja ono što se dešavalo na prostoru SFRJ a da ima elemente genocida. Tu više nema Srba, oni su nestali kao narod sa područja Hrvatske koju su nekada naseljavali - objasnio je Radun.

Komentarišući izjave crnogorskog premijera kojeg beogradska retorika podseća na devedesete, Radun ističe da mu nije jasno šta Krivokapić očekuje.

- On je očigledno nezadovoljan što je neko uopšte reagovao na rezoluciju Skupštine Crne Gore. Mediji u Beogradu su izuzetno negativni prema tome što je Crna Gora uradila, a oni prebacuju loptu da je Beograd kriv što je nezadovoljan time. Kao da vam neko udari šamar, vi se naljutite, a onda vam onaj ko je lupio šamar kaže da nema smisla što se ljutite. To je potpuno obrtanje teza. A na šta podseća retorika u Crnoj Gori? Podseća na retoriku devedesetih, ali i u Zagrebu, možda čak i na 1941. u Zagrebu. Možemo da vidimo ovih dana da se pevaju ustaške Tompsonove pesme. Tako da je zaključak jasan ko kakvu retoriku ima - zaključio je sagovornik Alo!.

Srebrenica - političko oružje protiv Srbije!

Nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović kaže da je ključna stvar da li Evropska unija želi integraciju Srbije u EU.

- Ili će to da pretvori, kao što je bilo do sada, u sistem hiljadu brava sa hiljadu i jednim ključem, stalno nešto novo traže.

To što se to čuje iz Hrvatske možemo okarakterisati starom narodnom - šta je babi milo, to joj se i snilo. Negativni komentari stalno dolaze odatle. Srebrenica jeste teška istorijska rana, ali se ne može dnevno politizovati. Ako se bude to radilo, od unutrašnjih potreba države pa do Evropske unije, ona neće više biti pitanje odnosa prema žrtvama, već pitanje političkog oružja protiv Srbije - kazao je Šainović za naš list, i dodaje da je vlada Crne Gore potpuno nepotrebno otvorila pitanje Srebrenice.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (15)

Loading
Princip

24.06.2021 08:13

Pritisci su ogromni i veoma su snažni. Da je glibavi Boris Tadić ostao predsednik, Beograd bi odavno priznao nezavisnost. Velika podrška Vučiću. Nacionalna sloga nam je najpotrebnija.

Miki

24.06.2021 08:28

Ma necemo mi u Evropu dok hrvati ne priznaju genocid nas srbima, tkdj. .albanci i bosnjaci......i neke drzave zapadne Evrope!!!

Miki

24.06.2021 08:34

Strašno nešto. Ovo je sigurno posledica uticaja stranih obaveštajnih službi da se postigne jedini cilj a to je priznanje Kosova od strane Srbije.

kontesanera

24.06.2021 08:35

Ne smemo zaboraviti Oluju koja je svakako bila planirana i kao takva predstavlja genocid nad Srbima.

Rajko

24.06.2021 08:49

Srbija je dobrom politikom postala lider u regionu.Ne čudi što mnogima predstavljamo smetnju.

Ana

24.06.2021 08:51

Težak period predstoji Srbiji. Treba uspeti odupreti se svim pritiscima.

Jadranka

24.06.2021 09:04

Podrska Predsedniku Vucicu.Jeste da nas pritiskaju sa svih strana,ali nas pritiskaju NATO zemlje.Nikako ne potpisivati ni jedan dokument koji bi isao na stetu Srbije i Srpskog naroda.I Srba na Kosovu.Da se ispostuje Rezolucija 1244 Predsednik Vucic vodi mudri politiku.Mi bi lako sa Kosovarima da nemaju pomoc zapada i nato zemalja.

bane

24.06.2021 09:24

Srbija ne libi ni pred kim niti ce pokleknuti pred pritiskom stranih sila

Ilija

24.06.2021 10:06

Kao sto je rekao Dobrica Eric :" Danas je jako tesko biti Srbin,ali je lepo i casno!" Bilo je i vecih imperija koje su mislile da su nas slomile, ali smo se uzdizali iz pepla! Tako ce biti i sada!

Lola

24.06.2021 10:09

A Srbija će biti još jača i stabilnija u inat svima

Joka

24.06.2021 11:01

Nas predsednik se vrlo dobro bori sa tim, nema njegov stav po pitanju svega je jasan i glasan!

Mijo

24.06.2021 11:15

Na razne načine svi pokušavaju da destabilizuju našu zemlju samo kako bi mi bili porazeni. Smatram da vodimo dobru politiku prema svima i da Vucic dobro vodi ovu zemlju. Pritsaka je uvek bilo i bice ali mi smo uvek izlazili kao veliki pobednici tako da treba da nastavimo ovakvim putem na dobrom smo i pravom putu.

Gaga

24.06.2021 17:00

Ucene i pritisci ne mogu nas slomiti, Srbi su navikli da se bore.