ZBOG NJIH JE ŠEŠELJ NAPUSTIO STUDIO Lažni svedoci koji su klevetali Srbe pred Haškim tribunalom
Foto: Ilustracija

Šešelj je studio napustio zbog toga što je voditeljka Marija Savić Stamenić branila lažne haške svedoke Jovana Dulovića i Dejana Anastasijevića. 

Lažni svedok Dejan Anastasijević

Dejan Anastasijević, bio je urednik BBC-a na srpskom. Prvi je novinar koji je svedočio protiv bivšeg predsednika Slobodana Miloševića. 

Lažno je optužio lidera radikala da je naručio njegovo ubistvo. 

U predmetu protiv Šešelja, Anastasijević se nije pojavio.

Preminuo je 2019. godine.

Lažni svedok Jovan Dulović

Jovan Dulović je u oktobru 2002. u Haškom tribunalu u procesu protiv Slobodana Miloševića svedočio o događajima u Vukovaru i zločinu na Ovčari.

Lažno je svedočio protiv Šešelja 2009. godine. Čak ni Haški tribunal nije priznao njegovo lažno svedočenje.

Šešelj je Dulovića više puta uhvatio u direktnim lažima tokom svedočenja. 

Takođe, Šešelj je dokazao da je Dulović radio za UDBU, te da je neobrazovan, ali da je napredovao kao novinar zbog špijuniranja drugih ljudi za službu. 

Šešelj je takođe dokazao i da je Dulović za vreme rata imao bliske veze sa generalom i kontraobaveštajcem Aleksandrom Vasiljevićem.

Preminuo je 2015. godine.

Šešelj napustio studio

Kada je Šešelj spomenuo i lažnog haškog svedoka, preminulog novinara Dejana Anastasijevića, reagovala je voditeljka Marija Savić Stamenić i prekinula lidera radikala.

- Nemojte tako da se ponašate! Vi se krajnje bezobrazno ponašate u emisiji. Bio je lažni svedok u procesu Miloševiću. Dejan Anastasijević i Jovan Dulović su dva lažna svedoka iz redakcije "Vremena". To su najgori haški lažovi - rekao je Šešelj.

Pošto je voditeljka branila lažne svedoke kao "kolege novinare", Šešelj je napustio studio.

- Nema poštovanja prema izdajnicima srpskog naroda. Dva hoštaplera branite - rekao je Šešelj i izašao iz studija TV Prva.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
merops

18.06.2021 20:13

Gledao sam emisiju,Šešelj je bio u pravu,i ja sam učesnik ratova 1991,znam da je bilo lažova i izdajnika,koji su nas ostavljali na cedilo bežeči sa položaja,a posle postajali heroji i svedoci