Putinov specijalac na Savetu bezbednosti stao u odbranu Srbije, pa zagrmeo zbog Šešelja!
Foto: Printscreen

- Presuda protiv Ratka Mladića je nastavak politizacije međunarodnog rezidualnog mehanizma. Već 30 godina gledamo kako Hag uništava živote učesnika rata, koji je bio tragedija i za Srbe, Bošnjake i Hrvate. To je rat koji je uništio njihovu zemlju, i koji je pokazao kako je ranjiva međunarodna pravda - kazao je on

Pitao je i da li iko pozvan na odgovornost zbog bombardovanja civila u SRJ, ubijanja novinara i bombardovanje kineske ambasasde.

- Zašto okrećete glavu pred zločinima Albanaca. Međunarodni tribunal je oruđe osvete, a ne pravde. Rezidualni mehanizam je nasledio negativne osobine svog prethodnika - kazao je ruski predstavnik, rekavši da presude nisu fer, pošto je jedna strana osuđena za sve, a zločini drugih su zataškani.

Predstavnik Rusije je podsetio na loše zdravlje Ratka Mladića, i da i dalje nisu dobili nikakve informacije o tome.

- Sam slučaj je u vezi sa sumnjivim optužbama protiv Šešelja, koji je 11 godina proveo u pritvoru haškog kazamata, čekajući oslobađanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Elena

08.06.2021 22:23

Rusija je uvek uz nas i uvek nas podrzava. Hvala im beskrajno na tome.

lela

08.06.2021 22:46

Posle njega istinu ce im sasuti u lice i predsednik.

Ilija

08.06.2021 23:52

Dobro je da je neko i na nasoj strani u ovoj prici

Tintor

09.06.2021 00:23

Od Rusije smo ocekivali da ce stati u odbranu Srbije

Zoran Kos

09.06.2021 00:50

Sve pohvale i.hvala gospodIne predsednice, Vucicu. Pokazali.ste i dokazali da ste veliki.drzavnik i.patriota. HVALA , PONOSAM SAM KAKO STE BRANILI.INTERESE SRBIJE.