Valentina Reković, 1 od 5 milona
Printscreen Youtube
Valentina Reković, 1 od 5 milona

Printscreen Youtube

Valentina Reković, 1 od 5 milona, Foto: Printscreen Youtube

Pokret "1od 5 miliona" saopštio je da će, ukoliko za sedam dana Stranka moderne Srbije (SMS) i Nova stranka ne proglase bojkot, izaći na predstojeće izbore.

Valentina Reković je izjavila da će taj Pokret izaći na naredne parlamentarne izbore ukoliko SMS i Nova stranka, kao popisnici Sporazuma sa narodom, izađu na iste.

Reković je u obraćanju medijima istakla da "1od 5 miliona" nije prekršio niti jedno date obećanje i da će braniti svaki potpis Sporazuma sa narodom kako bi povratili veru građanima u datu reč.

"Do sada smo bili tolerantni, rekli smo da ćemo braniti svaki potpis i to ćemo i uraditi. Onemogućićemo im ulazak u skupštinu", rekla je Reković.

Ona je navela da je Pokret podsećao sve potpisnike Sporazuma sa narodom da poštuju datu reč te pozdravila odluku Pokreta slobodnih građana o bojkotu izbora, ali istakla da su još neke stranke koje su potpisale nisu proglasile bojkot.

"Stranke koje su već proglasile bojkot nisu se nadale da ćemo mi saznati da se spremaju za lokalne izbore tako da i njih pozivamo da u roku od 7 dana obustave sve pripreme za izbore inače će Pokret izaći i na lokalne izbore", naglasila je Reković.

Ona je na pitanje novinara o tome da li građani treba da odluče kada je u pitanju bojkot SMS i Nove stranke rekla da "narod nije stado za šišanje koje svaki političar može malo po malo da štrcne".