Dušan Obrenović
Foto: Alo/Printscreen

Ovaj momak, nekada Sulejman Muranotić, a danas Dušan Obrenović, odlučio je da 2016. godine napusti islam i pređe u pravoslavlje. Hrabri mladić ponosno ističe da se, zapravo, vratio svojim korenima i da mu je sada duša na mestu. Njegovi sugrađani kažu da je Dušan neobičan po ponašanju, ali čist u srcu.

A njega je inače Osnovni sud u Prištini osudio, zajedno sa Radošem Petrovićem, na kaznu od šest meseci zatvora zbog, kako je navedeno u optužnici, "učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam".

Oni su uhapšeni u maju prošle godine tokom protesta u Zvečanu, a nakon što su priznali krivicu njihova kazna je preinačena u novčanu od 6.000 evra, dok je Dušan Obrenović svoju kaznu od šest meseci odležao u pritvoru. O tome je on govorio, a jedan snimak pojavio se na mrežama, evo šta je u njemu rekao: 

 

 

- S tobom su hapsili još jednog Srbina, jesu li i njega tukli? - upitan je Dušan, na šta je odgovorio: "Ne, njega nisu! Mene su tukli, njega nisu. Mene su šamarali i u zatvoru u Gnjilanu, udario mi je dva šamara jedan čuvar" - ispričao je. 

Na pitanje "kako objašnjavaš što su tebe tukli tako zverski, a ove druge ne" mladi Dušan je rekao: 

- Ja to objašnjavam zato što sam se ja isto i krstio, ja sam bio msliman i krstio sam se, njima je u zatvoru to najviše smetalo i vikali su mi "Ubij đavola, vodimo te na streljanje! Kako si se nekad zvao? Pošto znaju za krštenje, ja mislim da su me zbog toga i najviše i držali toliko dugo."

Na konstataciju da je sebi zanimljivo ime uzeo i da je imenom Dušan Obrenović veliki krst stavio sebi na leđa, ovaj momak kaže: 

- To mi je čast i to mi je još veći ponos. 

Upitan je "ostaješ li na Kosovu, ne plašiš se?", a on je na to kao iz topa rekao: 

- Ostajem, ako Bog da! Ne plašim se! Ne bojim se, nemam čega da se bojim! - rekao je on hrabro! 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading