Protest
Foto: Alo/Alo!

Protest u Kosovskoj Mitrovici održava se jer ljudi žele da skrenu pažnju na obespravljen položaj - narušen nametnutim odlukama privremenih vlasti u Prištini, među kojima je poslednja zabrana upotrebe dinara, piše RTS.

Raspoređivanje pripadnika specijalnih jedinica, isključivo albanske nacionalnosti u sredinama naseljenih većinskim srpskim stanovništvom, hapšenje Srba nakon višednevnih protesta i barikada, brutalni upadi policije, zatvaranje i oduzimanje prostorija i objekata srpskih institucija, ukidanje platnog prometa i zabrana dopremanja dinara - neki su od razloga zbog kojih Srbi na protestu žele da da se čuje i njihov glas.

"Najviše pogađa one penzionere koji svoje penzije primaju na ruke, koje im donosi poštar. To su uglavnom starije osobe, sa nekim nedostacima, da jednostavno ne mogu sami da podignu penziju. Zamislite da jedan takav penzioner i jedna takva osoba sa bolestima mora da ode do Kuršumlije da podigne svoju penziju", rekao je Vesko Stojković, predsednik Saveza penzionera KiM.

Pored penzionera na udaru su prosvetni i zdravstveni radnici, zaposleni i sve institucije Republike Srbije koje deluju na KiM, škole i bolnice.

Protest je počeo u himnom "Bože pravde" u 12 časova.

Protest

Alo!

 
Protest

Alo!

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading