Kosovska policija
Foto: Printscreen/Kosovo online

Prema saznanjima "Novosti" najduže su zadržali direktorku, dr Natašu Premtić, i doktorku Emiliju Ilić.

- Ja sam sve vreme čekala ispred prostorija u strahu šta će biti sa njima, jer mi je Emilija bratanica - kaže nam rođaka pomenute doktorke.

Inače, pripadnici tzv. kosovske policije upali su juče popodne oko 15.00 časova u prostorije ambulante u Prištini koja funkcioniše pri Domu zdravlja sa sedištem u Gračanici, a koja opslužuje preostale prištinske Srbe.

Ambulanta u Prištini jedino je mesto okupljanja par desetina preostalih Srba u gradu kojih je do 1999. godine bilo više od 40.000. Osim dobijanja medicinskih usluga, u tom prostoru su se družili i okupljali i to je bilo jedino mesto u gradu gde se mogu zateći preostali Srbi kojima su sve ostale institucije i ustanove u gradu nedostupne.

Osim toga zaposleni u ambulanti su odlazili da obilaze uglavnom preostale starije sugrađane u gradu koji nisu u mogućnosti da dođu do same ambulante. Upad pripadnika tzv. kosovske policije ne samo da je uznemirio zaposlene i malobrojne Srbe u gradu već i rodbinu lekara i medicinskog osoblja koji su isčekivali njihovo puštanje sa saslušanja a koje se odvijalo u istoj zgradi, jer je pored samih prostorija ambulante ulaz u glavnu policijsku stanicu u Prištini.

Osim višesatnog ispitivanja pripandici tzv. kosovske policije oduzeli su zaposlenima i vozilo Hitne pomoći jedino kojim je ova ambulanta raspolagala a kojim su opsluživali slabo pokretne i nepokretne pacijente, čime su uskratili medicinsku pomoć starijim Srbima koji su ostali u svojim prištinskim stanovima.

Iako se ovim povodom tzv. kosovska policija nije oglasila, navodno su "akciju“ sproveli jer ambulanta radi u okviru zdrvastvenog sistema Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Žena će mi kupiti kecelju, da kod kuće pravim pitu: Husein Memić u "Zakuvavanju" 👨‍🍳 Celu emisiju "Zakuvavanje" pogledajte na našem YouTube kanalu večeras u 20h ▶️ #alo #alodnevnenovine #huseinmemic #zakuvavanje #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading