Pjeter Šalja
Foto: Alo/Profimedia

Osim što je optuženom produžen pritvor, naloženo je advokatu žrtve da, ako to želi, podnese predloge za naredno ročište za određivanje pritvora optuženom najkasnije do utorka, 5. marta, a odbrani da podnese podneske za naredno ročište o pritvoru optuženog, po želji, najkasnije do utorka, 12. marta 2024., preneo je portal Kosovo onlajn. 

Podseća se da je u četrnaestom rešenju o pritvoru Sudsko veće utvrdilo da postoji osnovana sumnja da je optuženi počinio više krivičnih dela i utvrdilo da nema okolnosti koje bi mogle da izmene te definicije.

U odluci se navodi i da se ostaje pri stavu da opasnost od bekstva postoji, uz obrazloženje da je suđenje pri kraju i da bi to dodatno povećalo rizik.

Šaljina odbrana smatra da je nastavak pritvora za optuženog nezakonit.

- Odbrana smatra da je produženje pritvora optuženom nezakonito i da mu je zagarantovano puštanje uz jemstvo jer nije dokazano da je njegov pritvor neophodan u vreme ispitivanja - navodi odbrana.

Šalja je uhapšen 16. marta 2021. u Belgiji, a u Specijalizovana veća tzv. Kosova prebačen je 15. aprila iste godine.

Prema optužnici, tereti za individualnu krivičnu odgovornost u različitim oblicima za ratne zločine kao što su samovoljno zatvaranje, okrutno postupanje, mučenje i protivzakonito ubijanje.

Ti zločini su izvršeni u periodu od 17. maja 1999. do 5. juna 1999. godine nad licima koja su bila zatočena u fabrici metala u Kukešu, Albaniji, koju je koristila teroristička OVK.

Šalja se na početku suđenja izjasnio da nije kriv i rekao da su sve optužbe protiv njega izmišljene.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal CRVENA LINIJA I POLITIČKI AMANET: Vojislav Šešelj U RINGU rekao svoje "NE" Celu emisiju možete pogledati na našem YouTube kanalu! ▶️ #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fyp #seselj #vojislavseselj #uringu ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading